Festivalul Scoicilor la Constanţa. Chef Cătălin Scărlatescu aduce noi reţete culinare

Festivalul Scoicilor își redeschide porțile anula cesta, la Constanța, în Piața Ovidiu, cu cea de-a IV-a ediție a evenimentului, organizat de Cătălin Scărlătescu.

Potrivit unui comunicat al Antena 1 trimis redacţiei noastre, evenimentul va avea loc între 16 și 19 mai, gurmanzii fiind așteptați la un adevărat festinculinar, cu cele mai delicioase rețete cu și despre scoici.

Chef CătălinScărlătescu, juratul emisiunii Chefi la cuțite, continuă tradiția celui mai drag eveniment al său și promite că toți cei care îi vor trece pragul săptămâna viitoare vor avea parte de nenumărate surprize.

“Festivalul Scoicilor este festivalul meu de suflet, pentru că eu la mare am crescut. E deja al patrulea an în care îl organizăm la Constanța și al șaselea an de când există, pentru că doi ani l-am organizat în Balotești. Anul trecut am avut o surpriză fantastică, am  întâlnit nenumărați oamenicare au venit din cele mai îndepărtate colțuri ale țării ca să mănânce la festival. Mie nu îmi vine să cred câteodată că în patru ani de zile în care organizez evenimentul în Piața Ovidiu a luat o asemenea amploare. În tot acest timp am descoperit că mâncarea bună este cea care aduce oamenii împreună, indiferent de vârstă, preocupări, indiferent de zonă”, spune Cătălin Scărlătescu.

Tocănițe de midii, scoici sotate cu vin alb sau sos de roșii picant, cu pătrunjel şi usturoi, supe, midii pane, marinate sau tempura și alte delicatese de specialitate, toate se vor regăsi în meniul festivalului din acest an.

În edițiile trecute, Festivalul Scoicilor a reunit mii de oameni, uniți de aceeași pasiune comună, mâncarea cu gust și gastronomia.

Sursa foto: Arhivă ZIUA de Constanta
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Jandarmii din Constanța sunt alături de cetățeni într-un weekend plin de evenimente

04 Aug 2023 980

Restricții de circulație pe mai multe străzi din Constanța cu ocazia „Festivalului Scoicilor”

28 Aug 2019 2386

Festivalul Scoicilor - ediţia de toamnă se desfăşoară în acest weekend în Piaţa Ovidiu din Constanţa!

28 Aug 2019 5860

Dezastru după Festivalul Scoicilor din Piaţa Ovidiu (fotoreportaj+video)

20 May 2019 6029

A fost anunțat calendarul evenimentelor din acest an, din Constanța și Mamaia!

18 Feb 2019 3940

Asociația Baricada Verde, despre stâlpii de iluminat „firavi” din Piața Ovidiu

12 Jan 2017 5021

În Piaţa Ovidiu, din Constanţa, un festival şi gătitul scoicilor "live" au scos din case sute de oameni (galerie foto+video)

21 May 2016 8649

Chef Cătălin Scărlătescu a început pregătirile pentru Festivalul scoicilor de la Constanţa

16 Apr 2016 3762