Filisan "PD-L a primit un val de adeziuni dupa plecarea lui Dutu"

1209142622.jpg

Catalin Filisan este vicepresedinte in cadrul Biroului Permanent Judetean al PD-L Constanta si secretar executiv al organizatiei municipale a partidului. De profesie avocat, el si-a inceput activitatea politica in cadrul fostului PLD, iar acum ocupa un loc eligibil pe lista PD-L pentru Consiliul Local Constanta.

Pe ce mizeaza PD-L in alegerile locale pentru municipiul Constanta?


Daca analizam lista partidului pentru consilieri, veti observa ca sunt foarte multi tineri. PD-L mizeaza, in confruntarea electorala pentru consiliul local, pe tineret. Media de varsta este in jur de 35 de ani. Echipa din care fac parte este formata din tineri care, cu siguranta, vor schimba ceva in consiliul local.

Ce va diferentiaza ca echipa de celelalte formatiuni?


Personal, cred ca media de varsta mica este un atu, pentru ca stiu ce echipa de consilieri avem. Este vorba despre o echipa care vine cu idei noi si care doreste, alaturi de primarul Onaca, sa transforme orasul in care traim intr-unul civilizat, european. Vreau sa fac, insa, o precizare pentru a inlatura interpretarile vizavi de atmosfera actuala in sanul PD-L Constanta. S-a tot vorbit, in ultimul timp, de schimbarea din fruntea organizatiei judetene si a candidatului pentru functia de presedinte al CJC. Din pacate s-a interpretat in mod gresit ca a fost un puci sau razboi in PD-L Constanta. Daca analizam acum, la rece, atat efectele, cat si motivele pentru care s-a ajuns la nominalizarea domnului Ion Popescu pentru a candida pentru presedintia Consiliului Judetean, observam ca nu numai ca nu a plecat nimeni din PD-L, niciun primar, niciun consilier, ci ca sunt peste 750 de adeziuni de noi membri in organizatia municipala Constanta. Prin urmare, PD-L se deschide catre noi membri si promoveaza, din momentul acesta, persoane de valoare, cum este cea a domnului Ion Popescu - decanul Baroului Constanta -, o persoana curata, atat din punct de vedere profesional, cat si din punct de vedere politic.

Dar si in lista de consilieri locali a PD-L exista persoane cu state vechi in partid. Un exemplu este dl. Moisoiu...


Domnul Moisoiu are o vasta experienta politica si eu cred ca e bine ca este alaturi de echipa de consilieri a PD-L.

V-am intrebat de dl. Moisoiu pentru ca, de exemplu, desi se poate spune ca era un reper al opozitiei in Consiliul Local Municipal, doamna Doinita Basescu a renuntat sa mai candideze pentru un nou mandat...


Doamna Basescu ne-a marturisit ca isi doreste din toata inima sa fie promovati tinerii, ca isi doreste sa ne vada cum crestem in partid si ca are foarte multa incredere in aceasta echipa de consilieri.

Care este profilul profesional al echipei de consilieri propusa de PD-L Constanta?


Avem printre noi oameni cu experienta. De pilda, doamna Narciz Amza. Este o persoana cunoscuta constantenilor si pentru ca a ocupat functia de inspector scolar general. Florin Gheorghe este un tanar de perspectiva, cu pregatire economica, domnul Mircea Banias este comandant de cursa lunga, foarte cunoscut in domeniul profesional in care activeaza. Din echipa mai fac parte Maria Stavrositu, profesoara de matematica, Cristian Tanase - arhitect, Alexandru Craciun - economist si, bineinteles, Remus Macovei - "tanara" noastra speranta - pensionar, ofiter MApN.

Puteti face un pronostic pentru alegeri?


Noi speram ca vom obtine aproximativ 40% din voturile pentru Consiliul Local.

Care sunt atuurile echipei din care faceti parte?


Deschiderea pentru noutate, pentru un mod de viata si de gandire european, pe care dorim sa-l imbratisam. Vedeti ce avem astazi, dupa opt ani de guvernare locala PSD: mizeria care ne inconjoara, caini comunitari. Mergeti sa vedeti cum arata Clujul, dupa opt ani de guvernare a PD-L!

Primarul Constantei da si el, adesea, ca exemplu Clujul si spune ca municipiul Constanta nu a avut aceleasi sanse pentru ca la Cluj s-au pompat sume enorme de la bugetul de stat...


Daca mergem pe aceasta idee de victimizare a lui Mazare, trebuie sa vedem ce se intampla in Valu lui Traian, care nu primeste fonduri pentru ca presedinte la Consiliului Judetean este un membru PSD. In aceste conditii, desi nu i s-a asigurat finantare de la Consiliul Judetean, comuna a cunoscut o dezvoltare extraordinara. Daca vrei intr-adevar sa faci ceva, cred ca poti. Mazare n-a facut, nu pentru ca nu a avut fonduri, ci pentru ca n-a putut si n-a vrut.

Scris de: {autor}Manuela MOLDOVEANU{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 421

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 606

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 400

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 483

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 514

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 654

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3330

Complexul Cleopatra din Mamaia, deținut de famila lui Vasile Chirondojan, fost consilier local din Constanța, de vânzare. Iată cât cer proprietarii!

02 Apr 2024 13681

Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu, amânat pentru finele lunii! Se pregătește audierea lui Ionuţ Ţiţimeaua, fost director în CJC

01 Apr 2024 885

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 859

Baza sportivă de pe malul lacului Siutghiol, din Constanța, miza unui proces intentat de Clubul Sportiv Electrica Președinte Dumitru Frățilă face acuzații -„Nu ne putem desfășura activitatea!“

23 Mar 2024 1911

Scupra, primar Ovidiu „Nu mă interesează funcțiile în partid. (...) Florin Mitroi știe că se bazează pe sprijinul meu! "

17 Mar 2024 1291

UPDATE George Scupra a demisionat din funcția de președinte al Ligii Aleșilor Locali din organizația județeană a PNL Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 2762

UPDATE Trei primari PNL din județul Constanța, vizați de intoxicări din partea PSD Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 6777

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 796