Firma familiei Dușu și-a deschis un alt punct de lucru la Constanța. Cu ce se va ocupa

  • Societatea DGN-Romag SRL și-a deschis un punct de lucru pe șoseaua Industrială, din Constanța
  • Amintim că în mai 2019, DGN - Romag SRL a solicitat de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa acord de mediu pentru proiectul „Reabilitare monument istoric Hotel Intim, amplasare firmă şi organizare execuţie lucrări”
 
Societatea DGN-Romag SRL a avut ședința Adunării Generale a Asociaților în data de 6 iulie 2021, iar hotărârea luată atunci a fost publicată recent în Monitorul Oficial al României.
 
Conform documentului amintit, asociații Ion Dușu, George Dușu și Andra-Elena Dușu-Petrică au decis înființarea unui punct de lucru pe șos. Industrială nr. 6, din municipiul Constanța, conform unui contract de închiriere încheiat pe 30 iunie 2021.
 
Obiectul de activitate a fost, totodată, completat cu mai multe activități de comerț și intermediere în comerț, cât și alte activități conexe. Totodată, a fost împuternicit George Dușu să efectueze toate formalitățile necesare ducerii la îndeplinire a hotărârii la înregistrarea mențiunilor corespunzătoare la Oficiul Registrului Comerțului.  
 
Amintim că în mai 2019, DGN - Romag SRL a solicitat de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa acord de mediu pentru proiectul „Reabilitare monument istoric Hotel Intim, amplasare firmă şi organizare execuţie lucrări”, amplasat în municipiul Constanţa, strada Nicolae Titulescu nr. 9. Informaţiile privind proiectul propus/memoriul de prezentare pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului din municipiul Constanţa. De asemenea, cei interesaţi pot depune eventualele observaţii şi sugestii. Reamintim că Primăria Constanţa a eliberat la data de 29 august 2018 certificatul de urbanism nr. 3184 pentru „Reabilitare monument istoric Hotel Intim, amplasare firmă şi organizare execuţie lucrări”.
 
Se presupune că hotelul Intim a fost construit prin anii 1880. Primele informaţii documentare legate de acest hotel datează din anul 1882, atunci când Mihai Eminescu, aflat în vizită pe malul Mării Negre, era găzduit într-o cămăruţă de la mansarda hotelului în cauză. Eminescu a stat zece zile la Marea Neagră, iar între timp i-a scris trei scrisori iubitei sale, Veronica Micle. Iată un citat dintr-una dintre aceste epistole de la malul mării: „...Şed într-o mansardă şi privirea mi-e deschisă din două părţi asupra mării, pe care aş vrea să plutesc cu tine. Dar aceasta nefiind cu putinţă, te sărut cu dulce, draga mea Veronică, şi rămân al tău Eminescu”. Scrisoarea este datată Constanţa, 16 iunie 1882.
 
Hotel Intim a purtat, iniţial, numele de d'Angleterre. În locul Hotelului d'Angleterre a fost construit, la începutul secolului trecut, Hotelul Regina, ce a devenit în perioada interbelică unul dintre cele mai cunoscute locuri de cazare. În perioada comunismului numele i-a fost schimbat în Intim. Hotelul a aparţinut fraţilor Toma şi Mihail Tîrpa, care l-au cumpărat în 1923, de la Gheorghe Eftimiu, bancher şi proprietar din Bucureşti. În 1928, în urma unei acţiuni de partaj, hotelul a revenit lui Toma Tîrpa. În vremea comunismului a ajuns în proprietatea statului. După 1990, hotelul a intrat în posesia a două societăţi. În 1998, moştenitorii au revendicat hotelul, iar după mai multe procese, în 2004, cele două moştenitoare, Angela şi Elisabeta Tîrpa, ambele stabilite în Bucureşti, au câştigat hotelul ce a aparţinut tatălui lor. Hotelul a rămas închis şi s-a degradat de la o zi la alta.
 
Imobilul are subsol, parter, două etaje şi mansardă, 21 de camere cu baie proprie. Clădirea are elemente decorative în stil Art Nouveau, aşa cum are şi Cazinoul. Astăzi, din hotelul de lux de altădată, au rămas doar amintirile. Mobilierul şi candelabrele nu mai există, unele geamuri au fost sparte, iar starea de degradare se accentuează pe zi ce trece.
 
Citește și:

Monumentul istoric Hotel Intim va fi reabilitat. DGN - Romag SRL a solicitat acord de mediu

Familia Dușu continuă demersurile pentru reabilitarea Hotelului Intim din Constanța
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

A fost emisă autorizația de construire pentru reabilitarea Hotelului Intim din Constanța

22 Apr 2022 1623

Comănescu, Dușu, Dinu sau Roman Ce firme se află în spatele Patronatului MAREA Mamaia Constanța

05 Feb 2022 7611

AS 94 SRL, din Jupiter, va construi o piscină. Printre acționari, cunoscutul om de afaceri Ion Dușu

19 Nov 2021 1060

Omul de afaceri Ion Dușu face demersuri pentru modernizarea Hotelului Sulina din Neptun

26 Sep 2020 2122

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 13 august 2019

15 Aug 2019 3298

Decizii importante luate de Consiliul de Administraţie al Celco SA. Firma se va diviza. Detalii

05 Jun 2019 3048

A fost repartizat profitul net aferent anului 2018 al societăţii Celco

17 May 2019 1629

Monumentul istoric Hotel Intim va fi reabilitat. DGN - Romag SRL a solicitat acord de mediu

02 May 2019 3752

Cine sunt cei aleși în funcțiile de conducere a Consiliului de Supraveghere al societății SOCEP SA

07 Jun 2018 2049

Modificări în firma Rodica Estival SRL. Un asociat s-a retras

06 Nov 2017 2496

Cine face parte din Consiliul de Supraveghere al SOCEP SA

12 Jun 2014 3097

Ce spune preşedintele Asociaţiei Judeţene Juniorii constănţeni le-au dat clasă seniorilor la Naţionalele de lupte (galerie foto)

01 Aug 2013 3209