Firma familiei Dușu și-a deschis un alt punct de lucru la Constanța. Cu ce se va ocupa

  • Societatea DGN-Romag SRL și-a deschis un punct de lucru pe șoseaua Industrială, din Constanța
  • Amintim că în mai 2019, DGN - Romag SRL a solicitat de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa acord de mediu pentru proiectul „Reabilitare monument istoric Hotel Intim, amplasare firmă şi organizare execuţie lucrări”
 
Societatea DGN-Romag SRL a avut ședința Adunării Generale a Asociaților în data de 6 iulie 2021, iar hotărârea luată atunci a fost publicată recent în Monitorul Oficial al României.
 
Conform documentului amintit, asociații Ion Dușu, George Dușu și Andra-Elena Dușu-Petrică au decis înființarea unui punct de lucru pe șos. Industrială nr. 6, din municipiul Constanța, conform unui contract de închiriere încheiat pe 30 iunie 2021.
 
Obiectul de activitate a fost, totodată, completat cu mai multe activități de comerț și intermediere în comerț, cât și alte activități conexe. Totodată, a fost împuternicit George Dușu să efectueze toate formalitățile necesare ducerii la îndeplinire a hotărârii la înregistrarea mențiunilor corespunzătoare la Oficiul Registrului Comerțului.  
 
Amintim că în mai 2019, DGN - Romag SRL a solicitat de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa acord de mediu pentru proiectul „Reabilitare monument istoric Hotel Intim, amplasare firmă şi organizare execuţie lucrări”, amplasat în municipiul Constanţa, strada Nicolae Titulescu nr. 9. Informaţiile privind proiectul propus/memoriul de prezentare pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului din municipiul Constanţa. De asemenea, cei interesaţi pot depune eventualele observaţii şi sugestii. Reamintim că Primăria Constanţa a eliberat la data de 29 august 2018 certificatul de urbanism nr. 3184 pentru „Reabilitare monument istoric Hotel Intim, amplasare firmă şi organizare execuţie lucrări”.
 
Se presupune că hotelul Intim a fost construit prin anii 1880. Primele informaţii documentare legate de acest hotel datează din anul 1882, atunci când Mihai Eminescu, aflat în vizită pe malul Mării Negre, era găzduit într-o cămăruţă de la mansarda hotelului în cauză. Eminescu a stat zece zile la Marea Neagră, iar între timp i-a scris trei scrisori iubitei sale, Veronica Micle. Iată un citat dintr-una dintre aceste epistole de la malul mării: „...Şed într-o mansardă şi privirea mi-e deschisă din două părţi asupra mării, pe care aş vrea să plutesc cu tine. Dar aceasta nefiind cu putinţă, te sărut cu dulce, draga mea Veronică, şi rămân al tău Eminescu”. Scrisoarea este datată Constanţa, 16 iunie 1882.
 
Hotel Intim a purtat, iniţial, numele de d'Angleterre. În locul Hotelului d'Angleterre a fost construit, la începutul secolului trecut, Hotelul Regina, ce a devenit în perioada interbelică unul dintre cele mai cunoscute locuri de cazare. În perioada comunismului numele i-a fost schimbat în Intim. Hotelul a aparţinut fraţilor Toma şi Mihail Tîrpa, care l-au cumpărat în 1923, de la Gheorghe Eftimiu, bancher şi proprietar din Bucureşti. În 1928, în urma unei acţiuni de partaj, hotelul a revenit lui Toma Tîrpa. În vremea comunismului a ajuns în proprietatea statului. După 1990, hotelul a intrat în posesia a două societăţi. În 1998, moştenitorii au revendicat hotelul, iar după mai multe procese, în 2004, cele două moştenitoare, Angela şi Elisabeta Tîrpa, ambele stabilite în Bucureşti, au câştigat hotelul ce a aparţinut tatălui lor. Hotelul a rămas închis şi s-a degradat de la o zi la alta.
 
Imobilul are subsol, parter, două etaje şi mansardă, 21 de camere cu baie proprie. Clădirea are elemente decorative în stil Art Nouveau, aşa cum are şi Cazinoul. Astăzi, din hotelul de lux de altădată, au rămas doar amintirile. Mobilierul şi candelabrele nu mai există, unele geamuri au fost sparte, iar starea de degradare se accentuează pe zi ce trece.
 
Citește și:


Monumentul istoric Hotel Intim va fi reabilitat. DGN - Romag SRL a solicitat acord de mediu

Familia Dușu continuă demersurile pentru reabilitarea Hotelului Intim din Constanța
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Insolvențe Constanța SOCEP SA cere intrarea în insolvență a societății Nesramy SRL

19 Apr 2024 431

Descoperiri arheologice importante la Hotelul Intim Constanța Urme de locuire din vechiul Tomis găsite sub clădirea din Peninsulă (GALERIE FOTO)

11 Apr 2024 4788

Primăria Constanța și fiscul local vor să anuleze victoria obținută în instanță de familia Dușu! La mijloc, o mică avere

11 Feb 2024 3405

Firme Constanța Cea mai nouă hotărâre adoptată de Logistic Park SA, publicată în Monitorul Oficial

03 Nov 2023 1024

Firme Constanța Administrator unic nou la Complex Condor SA

16 Jul 2023 1008

Familia Dușu, la proces cu Consiliul Local Constanța, pentru Hotelul Intim. Cine a câștigat la Tribunal (MINUTA)

09 Jul 2023 3576

Piscină la Jupiter! Firma controlată de Ion Dușu a primit undă verde de la Mediu

20 Jun 2023 1459

Firme Constanța Obiectul de activitate al Celco SA a fost completat cu două activități din domeniul energiei electrice

19 Jun 2023 1301

Firme Constanța Ion Dușu, numit administrator unic al SC Sulina Estival 2002 SA

17 Jun 2023 1502

Acționarii de la Logistic Park SA, convocați în ședință extraordinară. Ce se află pe ordinea de zi

06 Nov 2022 1547

A fost emisă autorizația de construire pentru reabilitarea Hotelului Intim din Constanța

22 Apr 2022 2760

Comănescu, Dușu, Dinu sau Roman Ce firme se află în spatele Patronatului MAREA Mamaia Constanța

05 Feb 2022 10602

AS 94 SRL, din Jupiter, va construi o piscină. Printre acționari, cunoscutul om de afaceri Ion Dușu

19 Nov 2021 2042

Omul de afaceri Ion Dușu face demersuri pentru modernizarea Hotelului Sulina din Neptun

26 Sep 2020 2755

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 13 august 2019

15 Aug 2019 4630