Firmele de casă ale PSD-ului câştigă contracte la Sanatoriul Techirghiol

licitatie_sanatoriu_-_techirghiol_sanatoriul_balnear.jpgAl Stom Company şi Termar Prod-Com sunt firmele care şi-au arătat interesul pentru reabilitarea cantinelor Sanatoriului Balnear şi de Recuperare Techirghiol

În acest sens, cele două societăţi comerciale au depus oferte pentru obţinerea contractului, iar procedura de deschidere a acestora a avut loc ieri. Şi, cum Al Stom Company a avut oferta cu preţul cel mai mic, nu este greu de tras concluzia că va câştiga contractul la instituţia condusă de Silviu Vasilică Rusu, "înscăunat" în funcţie de către UNPR. Dar, se pare că asta nu contează la Sanatoriul Techirghiol, pentru că una dintre firmele de casă ale PSD-ului, câştigătoare a nenumărate licitaţii organizate de primării sau instituţii conduse de social-democraţi este cât pe-aci să ia spuza de pe turta lui Rusu. Al Stom Company, firma lui Alexandru Papadumitru, prieten cu vicele Consiliului Judeţean, Cristinel Dragomir, a câştigat numeroase licitaţii la Direcţia Apele Române Dobrogea Litoral în mandatul PSD-istului Laurenţiu Marin (finul lui Sorin Strutinsky, partenerul de afaceri al lui Radu Mazăre şi al lui Nicuşor Constantinescu). Asta, ca să nu mai punem la socoteală contractele cu primăriile pesediste, precum Lumina, Cumpăna sau Siliştea. Aşa că, putem deduce uşor că Papadumitru şi Al Stom-ul lui au "lipici" la social-democraţii din tot judeţul, membri ai organizaţiei de partid conduse de Radu Mazăre.

În cadrul şedinţei de deschidere a ofertelor, dintre cele două societăţi, cel mai bun preţ l-a avut SC Al Stom Company SRL, care a venit cu o ofertă de 275.041 lei fără TVA, în condiţiile în care suma maximă pe care autoritatea contractantă era dispusă să o achite, fără TVA, era de 319.394,73 de lei.

Contracandidatul său, firma Termar Prod-Com, tot din Constanţa, s-a angajat să realizeze aceste lucrări pentru 283.104,13 de lei, fără TVA. Ambele firme garantează lucrările pe o perioadă de 24 de luni şi, potrivit documentaţiei, le vor finaliza în termen de 30 de zile de la data semnării contractului. Potrivit reprezentanţilor comisiei de evaluare, lucrările trebuie terminate până la finele acestui an pentru atunci va expira autorizaţia de funcţionare a celor două blocuri alimentare. Singurele probleme pe care membrii comisiei de evaluare le-au sesizat la momentul deschierii ofertelor se refereau la neînregistrarea unei împuterniciri şi la lipsa unor documente referitoare la pregătirea şefului de şantier, ambele la SC Al Stom Company SRL.

Contracandidatul firmei lui Papadumitru, SC Termar Prod-Com SRL, are ca obiect principal de activitate construcţiile şi reparaţiile de nave. Asociaţi sunt Iosif Blaj, care este şi administrator, şi Ioan Andy Vandra. Firma a fost deschisă în 2004.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

ionut

02 Nov, 2010 17:03

de ce nu spuneti si de contractele cu sanatoriu pe care le are dom"n acesta Vasilica Silviu Rusu si care nu s-au incheiat inca, de cand era finasu manager ( Moraru), si cati bani are de dat la sanatoriu dar si cati are de luat in urma proceselor pe care le are.daia a venit la sanatoriu ca si Mazare sa castige procesele care le are cu sanatoriu si nu dea banii care ii are de dat Sa nu se mire avocatul sanatoriului daca pierde procesele care le are cu managerul ca doar el il plateste nu?????, altfel la anul nu mai pupa contract!!!!!!!! daca toti care au de luat bani de la institutii publice ajung directori unde se duce tara asta Vom reveni!!!!

Articole asemanatoare

IPJ Constanța, pregătiri pentru alegerile locale din 9 iunie! Investiție de 55.000 de euro pentru reparații generale la sediu

19 Apr 2024 282

Licitații Constanța Liceul Tehnologic „Gheorghe Duca” investește în lucrări de reparații laborator smart labs și anexă (DOCUMENT)

19 Apr 2024 231

Licitații Constanța Liceul Tehnologic „Gheorghe Duca”, licitație deschisă pentru lucrări de reparații la atelierul mecanic (DOCUMENT)

19 Apr 2024 265

Cumpărări directe Constanța Primăria Istria investește în lucrări de amenajare a platformei Școala Nuntași (DOCUMENT)

19 Apr 2024 230

Licitații Constanța Nuclearelectrica investește în servicii de montare-demontare schelă (DOCUMENT)

18 Apr 2024 433

Cumpărări directe Constanța Primăria Pantelimon cumpără stație de autobuz (DOCUMENT)

18 Apr 2024 429

Cumpărări directe Constanța Consiliul Local Castelu, licitație deschisă pentru lucrări montare pavele și borduri pe strada Republicii (DOCUMENT)

18 Apr 2024 422

Cumpărări directe Constanța Consiliul Local Amzacea investește în servicii de întreținere a spațiilor verzi din comună (DOCUMENT)

18 Apr 2024 338

Licitații Constanța Academia Navală „Mircea cel Bătrân” a atribuit un contract pentru repararea instalațiilor de bord a Navei Școală Mircea. Iată ce firmă a câștigat (DOCUMENTE)

18 Apr 2024 507

Licitații Constanța Primăria Techirghiol va reabilita Biblioteca Orășenească și Grădinița cu Program Prelungit (DOCUMENT)

17 Apr 2024 299

Licitații Constanța Academia Navală „Mircea cel Bătrân” și o firmă din județul Prahova au parafat un contract de aproape 30.000 de euro. Despre ce este vorba (DOCUMENT)

17 Apr 2024 403

Licitații Tulcea Primăria Horia a cumpărat un tractor în valoare de 43.000 de euro. Iată de la cine (DOCUMENT)

17 Apr 2024 367

Asociația de Dezvoltare Durabilă Constanța a lansat două licitații Președintele Mihai Lupu – „CJC va depune plângere penală“ - VIDEO

17 Apr 2024 473

Licitații Constanța Lenox Prod SRL, furnizorul de bocanci de protecție la SNTFC „CFR Călători“ SA

16 Apr 2024 504

Cumpărări directe Constanța Primăria Comunei Independența, licitație deschisă pentru servicii de proiectare (DOCUMENT)

15 Apr 2024 492