Firmele familiei Mazare isi aduna actionarii

cap_6.jpgAdunările Generale ale Acţionarilor societăţilor Nisipuri SA şi Sigma Trading SA se vor reuni pe 11 mai a.c, de la orele 11.00, respectiv 13.00.

Cele două firme au un renume greu de trecut cu vederea în Constanţa, oraşul condus de primarul Radu Mazăre. Care edil este legat şi de cele două afaceri anterior menţionate.

Anunţurile publicate într-un cotidian local spun că AGA Nisipuri SA şi Sigma Trading (din nefericire, anunţul notează greşit numele firmei, acesta apărând sub forma SIGMA TRADLNG SA) vor avea pe ordinea de zi următoarele puncte: „aprobarea bilanţului contabil şi a contului de profit şi pierderi pe anul 2009, analiza situaţiei economico-financiare pe anul 2009, discutarea raportului administratorului şi al comisiei de cenzori, aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2010, prelungirea mandatelor cenzorilor sau înlocuirea acestora şi diverse". În ambele cazuri, în situaţia în care nu sunt întrunite condiţiile de validitate prin neîndeplinirea cvorumului de prezenţă, cea de-a doua adunare va fi reprogramată pe 18 mai, la ora 11.00 în cazul nisipuri şi la 13.00 la Sigma Trading. Cele două business-uri nu au în comun doar anunţurile „gemene" referitoare la Adunările Generale ale Acţionarilor, ci şi persoanele implicate, care fac parte din aceeaşi.... familie. Dacă ne referim la Nisipuri SA, firmă înfiinţată în 1999, trebuie să ştim că este administrată de Alexandru Pimen Leca, însă, printre asociaţi îl regăsim pe Mihai (Miţu) Mazăre, fratele primarului, dar şi firma greacă Redwood Enterprises INC of Monrovia.

Nisipuri mişcătoare la DNA

SC Nisipuri SA este afacerea din cauza căreia a fost „certat", în luna august a anului trecut, Mazăre de ANI. În vara lui 2009, Agenţia Naţională de Integritate a remis un comunicat prin care anunţa că primarul Radu Mazăre s-a aflat timp de şase luni, în incompatibilitate cu funcţia sa publică din cauza faptului că figura şi ca administrator al SC Nisipuri SA. Evident, edilul a negat acest fapt. Societatea are o istorie destul de controversată. Bunurile firmei au fost puse sub sechestru exact anul trecut, în acelaşi dosar în care primarul Radu Mazăre este inculpat pentru retrocedările de terenuri. Ba chiar, comunicatul DNA-ului spune că „avantajele patrimoniale dobândite ilegal (n.r. - în urma retrocedărilor) se regăsesc în proprietatea inculpaţilor sau a firmelor controlate de aceştia, după cum urmează: Mazăre Radu - Ştefan (prin firma Nisipuri SA), mama şi fratele său (APV Media Turism SA)". Pe lista „neagră" se mai regăsesc nume precum Georgică Giurgiucanu, Dragoş Săvulescu, Cristian Borcea, Valentin Gheorghe Ionescu, Mihai Camboianu, Basarab Popa, Paraschiva Barbu sau Alexandru Octavian Şerban.

AGA la... domiciliu

Înfiinţată în decembrie 1998, Nisipuri a fost un SRL ce îl avea ca unic asociat pe Radu Mazăre. Monitorul oficial 3303 din 2003 ne spune că unicul asociat al SC Nisipuri SRL Năvodari s-a hotărât să-i coopteze în afacere pe fraţii şi pe mama sa, dar şi pe Gabi Stan, viceprimarul oraşului, cu numai 0,02% fiecare. Asociatul unic a decis transformarea SRL-ului în SA şi mutarea sediului social din Mamaia Sat în Mamaia, zona Melody, pe malul lacului Siutghiol, în imobilul dobândit în urma contractului de vânzare-cumpărare nr. 3652 din 3 octombrie 2003. Prin acelaşi act se arată că „administratorul unic al societăţii este dl. Mazăre Mihai, mandatul său fiind pe termen nelimitat" (art. 5). În Monitorul Oficial 2123 din 10 iulie 2006 se arată că a fost numit Alexandru Leca Pimen în funcţia de administrator, pe o perioadă de patru ani. Nu trebuie omis faptul că Nisipuri SA se află pe lista datornicilor primarului, potrivit declaraţiei de avere a acestuia. Societatea s-a împrumutat de la edil cu 1.626.310 lei. Şi, mai trebuie menţionat un fapt interesant: sediul Nisipuri(lor), locul de desfăşurare al AGA este zona Melody, malul lacului Siutghiol. Într-un interviu acordat revistei Q Magazine în februarie 2008, primarul Radu mazăre a fost întrebat unde stă, pentru că declaraţia de avere arată că nu deţine o locuinţă: „Cu chirie", a fost răspunsul edilului. Şi a explicat: „Într-o cameră. Am închiriat o cameră". Apoi a precizat că plăteşte chirie unei firme cipriote la care a avut şi el acţiuni, dar le-a vândut. Declaraţia de avere a lui Radu Mazăre, semnată în iunie 2009 şi postată pe site-ul Primăriei arată că edilul a primit 200.000 de euro de la „Enterprises INC of Monrovia Grecia" pentru „vânzare acţiuni contract în rate încasaţi" în 2007 şi 2008. Putem oare deduce că Mazăre a primit banii pentru vânzarea acţiunilor despre care vorbea în interviu şi că Adunarea Generală a Acţionarilor va avea loc chiar la el acasă?!

Decebal, fiul lui Vasile (Făgădău)

În ceea ce priveşte Sigma Trading SA, ne lovim tot de numele lui Miţu Mazăre, acţionarul de la Nisipuri, care, de data aceasta, ocupă şi funcţia de administrator. Alături de el, în business sunt implicaţi senatorul PSD Nicolae Moga, Sorin Gabriel Strutinski, Radu Ştefan Mazăre, Nicuşor Daniel Constantinescu, Mihail Cârciog, Mihai Mazăre şi Five Holding SA. Pe lista cenzorilor îl găsim pe Vasile Făgădău, tatăl viceprimarului Decebal Făgădău. De altfel, tatăl vicelui mai este cenzor şi la Mobitom SA, un alt nume cu rezonanţă în lumea afaceristică locală. Sigma Trading are sediul pe strada Ion Roată nr. 3 şi un punct de lucru pe bulevardul Aurel Vlaicu nr. 264, în Complexul Sportiv Badea Cârţan. Două adrese cu renume. Pe strada Ion Roată nr. 3 se află magazinul Brick şi au sediul mai multe societăţi comerciale cum ar fi: Conpress Group, Martinic, Mira Impex, Conpress Advertising, Tutun şi Ziare, Five Holding, Onix Sercom, Thomas Cook Services & Distribution şi Mobitom SA. Pe de cealaltă parte, în Complexul Sportiv Badea Cârţan găsim societăţile Bulevard SA, Nitalexil, Millenium Global Development, Galatap, Holland Development Group, Principal S.N., Seaside Estate Company şi Sole SRL.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

OLGA

09 Apr, 2010 09:35

SE AUDE ZANGANIT DE CATUSE , DA DOAMNE

Articole asemanatoare

Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, cere Tribunalului București să fie eliberat condiţionat!

21 Apr 2024 1198

Un nou termen în instanță în dosarul dintre Asociaţia fondată de Mazăre și Regia Autonomă de Distribuire a Energiei Termice Constanța

19 Apr 2024 520

Judecătorii resping cererea lui Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, de liberare condiţionată! (MINUTĂ)

17 Apr 2024 1141

Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, află miercuri dacă va fi eliberat condiționat!

16 Apr 2024 3859

Administrația Chițac, în proces cu Mazăre și Nicușor pentru Fundația Fantasio! Surpriză la Tribunalul Constanța (MINUTA)

14 Apr 2024 675

Marius Mocanu, fostul avocat al lui Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, executat silit de fiscul din Constanța (DOCUMENT)

14 Apr 2024 5976

Administrația Chițac încearcă să recupereze în instanță terenul vilei unde a stat Radu Mazăre! Ce s-a întâmplat la Tribunalul Constanța

09 Apr 2024 639

Administrația Chițac, proces pe 10.000 de euro cu Mazăre, Nicușor și Fundația Fantasio! Judecătorii s-au retras pentru deliberări

02 Apr 2024 605

Sondaje de opinie 60% dintre participanții la sondaj nu sunt de acord ca Primăria și Consiliul Local Constanța să mai acorde cu titlu gratuit terenuri bisericilor din municipiu

31 Mar 2024 650

Sondaje de opinie Administrația Chițac continuă „ctitoriile” lui Mazăre. Teren gratuit pentru biserica din Faleză Nord! Sunteți de acord cu propunerea primarului?

24 Mar 2024 955

Fotoreportaj Constanța Pasarela emblematică din Mamaia, abandonată și inaccesibilă turiștilor (FOTO+VIDEO)

18 Mar 2024 837

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 839

Afaceristul George Secărea obține la Tribunalul Constanța convocarea AGA pentru compania Q Seg West SA! Va fi numit un nou administrator (MINUTA)

29 Feb 2024 842

Se vinde pensiunea „Grindul Lupilor“, din Sinoe, aparținând Ideea Contrast SRL! Asociați - Mazăre, Strutinsky, Constantinescu și Săvulescu

19 Feb 2024 1115

Proces pe vila în care a stat Mazăre! Dosarul, amânat pentru studierea actelor depuse

13 Feb 2024 967