Fiul unui fost lider UNPR a mai pus bazele unei firme cu profil de restaurant. În trecut, Ioniță senior a făcut business cu liberali de top


 
  • Pepper Salt & Garlic Gourment SRL a primit girul ONRC de pe lângă Tribunalul Constanța în luna august a.c.
  • SRL-ul are sediul social în municipiul Constanţa, Bulevardul Elisabeta nr. 9, Camera nr. 3, judeţul Constanţa iar domeniul principal de activitate face parte din grupa CAEN: 561 – Restaurante
  • Fondator este Sergiu Ioniță, care figurează ca asociat și în Peisagistica Shri Garden SRL, Protostar Performance SRL, dar și în Project Sistem Group Construct SRL
  • Acesta este fiul lui Geany-Raimond Ioniță, fost liberal și mai apoi lider UNPR la Constanța
  • Ioniță senior figura la un moment dat asociat sau acționar în 17 societăți comerciale și administrator în 8 dintre acestea. În prezent, mai este asociat doar în 3 SRL-uri, toate inactive și este administrator în firma deținută de fiii săi
 

O nouă societate comercială a fost înmatriculată la Constanța.
 
Pepper Salt & Garlic Gourment SRL a primit girul ONRC de pe lângă Tribunalul Constanța în luna august a.c.

SRL-ul are sediul social în municipiul Constanţa, Bulevardul Elisabeta nr. 9, Camera nr. 3, judeţul Constanţa iar domeniul principal de activitate face parte din grupa CAEN: 561 – Restaurante.
 
Capitalul social este de 200 lei, iar fondator este Sergiu Ioniță, domiciliat în municipiul Constanţa.
 
Durata de funcționare a societății este pe termen nedeterminat, potrivit deciziei publicate în Monitorul Oficial partea a IV-a nr. 3.971 din data de 20.09.2022.
 
Din 2021, Sergiu Ioniță figurează ca asociat și în Peisagistica Shri Garden SRL, fosta SHRI 2018 SRL cu sediul social la aceeași adresă ca și noua societate înființată. Ioniță deține un total de 24 de părți sociale, având o cotă de participare la beneficii și pierderi de 50% alături de fratele său, David Ioniță.

Inițial, Peisagistica Shri Garden SRL a aparținut Geany-Raimond Ioniță sau Ioniță senior, fost lider UNPR Constanța, care a rămas doar administrator în societate.

Geany-Raimond Ioniţă, născut în Constanţa pe 21.08.1966, a mai fost implicat în societăţile Top Finance International Leasing, Topcar Centerm Decolux International, Tomis Galaxy Distribution, Europea Construzioni, Agrofour Ovidiu, Euro Metal International, 1 Class Developer, Eurofier International şi Sturion Aqua Tech, Biotech Recycle sau Indoor Group.

Geany-Raimond Ioniță a mai fost în trecut membru PNL, fiind un apropiat al fostului prefect de Constanța Dănuţ Culeţu.

În 2008, SC Europea Construzioni a fost dizolvată de Tribunal, la cererea lui Geany Ioniță

Pentru ca italienii l-au lasat cu buza umflată, omul de afaceri Geany Raimond Ioniță s-a decis să închidă prăvalia pe care o deschiseseră împreună. În acest sens, pe 11.03.2008, el s-a adresat Tribunalului Constanța cu cererea de dizolvare a societății SC Europea Construzioni, la trei ani de la înființarea ei, timp în care firma nu a produs absolut nimic.


Interesant în cazul cu Europea Construzioni este faptul că asociatul de care Ioniță s-a plâns că nu a mai dat niciun semn de viața era, indirect, Vincenzo Spoto, cetățeanul italian extrădat în luna februarie 2008 în Italia, pentru posibila apartenență la gruparea mafiotă Cosa Nostra. Ioniță deținea 30% din Europea Construzioni, iar SC Bella Vista Construzioni SRL, reprezentată de Spoto și Cipirano Micchie, restul de 70%.

Afaceri cu foști liberali de top
 
În 2004 înfiinţa Biotech Recycle, cu Marius Hoştină, iar în 2005 - Activ Junior, cu Daniel Ivanov. Cu acelaşi Ivanov punea bazele, în 2005, societăţii Activ Management. Şi Tomis Galaxy Distribution a luat naştere în 2005. Ioniţă s-a asociat atunci cu George Bobaru şi cu Maria Ivan.
În 2006, intra, în locul liberalului de la acea vreme, Constantin Matei, în societatea Agrofour Ovidiu, unde-i avea ca asociaţi pe Aurelian Ceauş, Emil Ion Ciorîia şi Baiazid Memiş.

În 2007, alături de Dragoş-Valeriu Nistoroiu, se alătură în SC Topcar Services SRL lui Geo Iulian Bolboceanu şi lui Cristian Cioacă. De altfel, grupul afaceristic se va păstra în timp. Bolboceanu, Nistoroiu şi Ioniţă înfiinţează în 2008 Sturion Aquatech. În acelaşi an, Geany intră, în locul Oanei-Valentina Deian, în Topcar Center, alături de Cristian Cioacă şi de Geo Iulian Bolboceanu. 2009 marchează înfiinţarea 1 Class Developer, cu următorii fondatori: Bolboceanu, Ioniţă, Nistoroiu, David Yaes şi Melih Ozgur. Un an mai târziu, Cioacă, Ioniţă şi Nistoroiu, alături de Abdulamit Ghiuner, înfiinţează Top Finance International Leasing. SC Eurofier International SRL a fost deschisă tot în 2009 de asociaţii Ştefan Culeţu (fiul fostului prefect), Geany-Raimond Ioniţă şi Adrian Lupeş.

Potrivit www.confidas.ro, Ioniță senior figura la un moment dat asociat sau acționar în 17 societăți comerciale și administrator în 8 dintre acestea. În prezent mai este asociat doar în 3 SRL-uri ( 1 Class Developer, Sturion Aqua Tech și Top Finance International Leasing), toate însă inactive și este administrator în firma deținută de fiii săi - Peisagistica Shri Garden SRL.
 
Revenind la fiul său, Sergiu Ioniță mai este asociat și administrator în Protostar Performance SRL (n.r. fără activitate în ultimii ani) dar și în Project Sistem Group Construct SRL care are 0 angajați iar în 2021, primul an de activitate, a raportat un profit de 50.363 lei și cifră de afaceri de 115.000 lei.

Niciuna dintre societățile deținute de Sergiu Ioniță nu figurează cu contracte de achiziții publice .
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Modificări în firma Peisagistica Shri Garden SRL. Cine a fost cooptat în firmă și cine s-a retras

Tepuit de mafia italiana

Filiala locală are o nouă conducere Cine este Geany-Raimond Ioniţă, noul şef al UNPR municipiu

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitația pentru pază la locațiile Drumuri Județene Constanța SA, contestată la CNSC!

18 Apr 2024 352

Primăria Constanța pune la bătaie pentru acest eveniment peste 400.000 euro fără TVA Delia, Elena Gheorghe, Motans și Iuliana Beregoi vor concerta la Zilele Constanței 2024!

17 Apr 2024 764

Administrația Chițac bagă peste 1,4 milioane de euro în noul sediu al Poliției Locale Constanța

13 Apr 2024 774

Primăria Constanța vrea să plătească 700.000 de euro pentru servicii veterinare pentru gestionarea animalelor fără stăpân din municipiu

13 Apr 2024 469

Chiriile cresc de la un an la altul. Care sunt prețurile la început de an 2024, în municipiul Constanța?

02 Apr 2024 1551

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a respins contestația depusă de firma familiei directorului RAR, Marian Butnaru! Despre ce este vorba?

30 Mar 2024 603

Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, reclamat la CNSC. Este vizată o licitație pentru materiale sanitare. S-a dictat modificarea documentației de atribuire!

30 Mar 2024 540

Firme Constanța Decizii ale Adunării Generale a Acţionarilor Mamaia SA!

28 Mar 2024 520

MAEParticiparea secretarului de stat Ana Tinca la conferința „Schimbarea dinamicii în regiunea extinsă a Mării Negre”

21 Mar 2024 348

Administrația Fondului Imobiliar SRL scoate la licitație serviciile de curățenie în spațiile administrate. Contractul se ridică la peste 170.000 de euro fără TVA

19 Mar 2024 625

Acţionarii Model Constanța SA decid vânzarea unui teren situat la intrarea în zona peninsulară a municipiului Constanţa

18 Mar 2024 625

Decizii CNSC Licitația pentru achiziția de materiale sanitare organizată de Spitalul de Boli Infecțioase, contestată

16 Mar 2024 607

Convocare AGA Litoral SA Se aprobă oferta de cumpărare a unui teren intravilan şi a unei construcții situate în Mamaia, zona Club Castel

16 Mar 2024 615

Licitații publice Contract de peste 16 milioane de euro. Consiliul Județean Constanța a lansat o nouă licitație pentru lotul 3 de transport județean!

11 Mar 2024 1056

Achiziția pentru atribuirea contractului pentru pază și protecție în cadrul Direcției de Sănătate Publică a județului Constanța din nou contestată la CNSC! (DOCUMENT)

10 Mar 2024 686