Actualitate

Five Holding intră în afaceri cu firma care „aduce“ Hotelul Hilton la Constanţa

Pe 22 mai 2014, firma Five Holding SA a convocat acţionarii în Adunare Generală. Doar acţionarii cu 61,5% din capitalul social s-au reunit, însă conform legii au fost îndeplinite procedurile legale pentru întâlnire. Acţionarii au decis, atunci, ca SA-ul să devină asociat în SC Astera Consulting SRL, iar de aici s-a dat startul „distracţiei“.

Cine este Five Holding? Cu siguranţă, numele deja a devenit unul cu rezonanţă. Înfiinţată în 1998, firma Five Holding funcţionează în acelaşi sediu unde mai multe afaceri ale tandemului Mazăre –Constantinescu - Strutinsky îşi au cartierul general, fiind vorba de clădirea de pe strada Ion Roată nr. 3. Administratorul Five Holding a fost Gheorghe Oancea, o figură cunoscută în anturajul primarului Radu Mazăre, care a decedat pe 17 iulie 2013, în urma unui stop cardiac. Five Holding este proprietarul magazinului Brick şi apărea ca asociat şi în SC Sigma Trading SA, firmă în care deţin acţiuni primarul Mazăre, dar şi preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu. Potrivit Registrului Comerţului, societatea Five Holding mai era implicată şi în Mobitom SA, Mira Impex SRL, Italnegro şi Plonge Prest. SC Ditline Investments LTD, un offshore cipriot, deţine 85,7% din cota de participare în firmă. 14% apare încă pe numele lui Gheorghe Oancea, iar trei acţiuni din cele 1.000 aparţin unor asociaţi din listă. Administrator apare şi „salvamarul“ Gabriel Culea, dar şi Victor Fedul şi SC Anirva Manager SRL, reprezentată de Valentin Ciuceanu.

Aceeaşi Anirva Manager SRL şi acelaşi reprezentant permanent Valentin Ciuceanu au girul acţionarilor Five Holding, reuniţi în şedinţa AGA din 22 mai, pentru a reprezenta compania în negocierea termenilor şi condiţiilor de participare a firmei în SC Astera Consulting SRL şi de a semna documentele aferente asocierii.

1,5 milioane de euro , maximum 8% din capitalul social

Iată ce implică asocierea Five Holding SA - Astera Consulting SRL, acţiune pentru care direct implicat este împuternicitul Valentin Ciuceanu. Five Holding investeşte maximum 1.500.000 de euro, reprezentând doar 6% - 8% din capitalul social al SC Astera Consulting. Investiţia va fi considerată încheiată doar în condiţia în care balanţa de venituri şi cheltuieli a Five Holding nu va influenţa negativ cash - flow-ul. Plata integrală a tranzacţiei poate fi făcută în una sau 12 rate, dar nu mai târziu de luna decembrie 2015. Tot Ciuceanu are împuternicire să semneze documente pentru contractarea de credite bancare care nu depăşesc însă suma de 5,5 milioane de euro.

Omniprezentul Sorin Strutinsky

Cifre mari, sume consistente şi responsabilitate mare pentru Ciuceanu, însă care este miza? Mai exact, cine este Astera Consulting, din moment ce Five Holding SA este dispusă să ofere până la 1.500.000 de euro pentru cel mult 8% din capitalul social al SRL-ului?
Având sediul social într-un apartament pe strada Remus Opreanu din municipiul Constanţa, Astera Consulting are un capital social subscris şi vărsat de 11.400.000 de lei. Asociaţi apar Rico Imobiliar SRL, cu un aport de 5.700.000 de lei, având 50% din cota de participare. Restul îi revine asociatului Perceptual Intertrade LTD din Cipru (care funcţionează tot într-un apartament). Administratorul firmei este spaniolul Martinez Eguizabal Jose Maria, societatea având ca activitate principală „hoteluri şi alte facilităţi de cazare“. Asociat unic al Perceptual Intertrade LTD este, potrivit unui document semnat de notarul public Daniel Bratu, despre care Constanţa.ro a scris anul trecut, nimeni altul decât Sorin Strutinsky. Ce voia să facă atunci Astera? Să aducă Hotelul Hilton la Constanţa care trebuia să „răsară“ în clădirea „emblematică“ lăsată în paragină din Portul Tomis, Astera deţinând terenul şi scheletul hotelului din Portul Tomis. Agenţia imobiliară Rico Imobiliar SRL este controlată de Ablachim Dogan.

Ciuceanu la puterea a doua, în Five Holding

Revenind la Valentin Ciuceanu, recent, acesta a pus bazele Anirva Manager SRL. Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, dar şi Monitorului Oficial nr. 5838/24.09.2014, Ciuceanu a înființat societatea Anirva Manager SRL, al cărei obiect principal de activitate este „alte activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice n.c.a“. Ciuceanu mai figurează, în prezent, ca administrator și la SC Libri Maris SA, SC Mobitom SA și SC Onix Sercom SRL. El a mai fost asociat în SC Samet SA, societate care figurează ca fiind radiată. În prezent, în afară de noua afacere, Ciuceanu mai desfășoară activități economice și printr-un PFA. Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, SC Mobitom SA are, în prezent, un asociat persoană juridică, respectiv aceeaşi SC Five Holding SA.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Five-Holding SA, la o nouă investiţie imobiliară. Primăria Constanţa şi-a dat acordul

19 Jul 2018 1969

Valoarea nominală a unei acţiuni la purtător a Five-Holding SA, modificată. Cum va fi împărţit capitalul social între urmaşii lui Gheorghe Oancea

07 Jul 2018 1051

Five-Holding SA, decizii importante privind societatea Mobitom SA, pe care o controlează

26 Mar 2018 1886

Acţionarii societăţilor Five-Holding SA şi Mobitom SA, convocaţi. Iată ce se află pe ordinea de zi!

13 Dec 2017 1432

Valentin Ciuceanu, reales preşedinte al Consiliului de Administraţie al Societăţii Mobitom SA

24 Nov 2017 1398

Five Holding SA continuă investiţiile în Constanţa! O nouă construcţie, pe strada Oituz

20 Dec 2016 3496

Un nou contract pentru renumita societate Mobitom. Iată ce va realiza în Constanţa!

21 Sep 2016 2869

Unul dintre administratorii SC Mobitom SA și-a deschis o nouă afacere

29 Sep 2014 5793

Uups! Mobitom S.A. a mai primit un „cadou" de la Nicusor Constantinescu

16 Jun 2010 635

Onix Sercom-ul Mobitom-ului si-a reluat activitatea

19 Mar 2010 1495

Mobitom - credite, concedieri si multi bani publici

18 Feb 2010 3701