Florin Chilian. Nimic despre Alexandra. Eroina de la Bamboo. Alexandra este din Constanța. A salvat multe vieți

 Florin Chilian, cunoscutul cantautor, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care vorbește despre Alexandra Stoleru, o tânără din Constanța, aflată la studii la București.

Angajată la Clubul Baboo, din capitală, distrus în urma unui incendiu.

Iată, integral, postarea lui Florin Chlian
 
”În dimineaţă zilei de 21 ianuarie 2017 a dispărut unul dintre cele mai fumoase cluburi din Europa şi din lume. Credeţi-mă, ştiu despre ce vorbesc. Am fost prin cluburi din acelea la care vezi coadă de kilometri prin filme. Aşa este şi în realitate doar că interiorul este o simplă cutie de beton băgată în pământ pe lângă Bamboo. Mulţi artişti au urcat pe scena Bamboo aducând bucurie miilor de oameni ce i-au trecut pragul în nopţile pline de firescul energiei pe care ţi-o dau vîrstă sau banii într-un Bucureşti pe care chiar acest club l-a pus pe harta internaţională a nightlife mondial.

Nimic rău în a avea bani şi a-i cheltui în Bucureşti pentru că asta înseamnă locuri de muncă pentru zeci, dacă nu sute de tineri care au la rândul lor familii de întreţinut.

Nu vreau să vorbesc despre incendiu şi nici despre descreieraţii care s-au bucurat din nou de nenorocirea întâmplată mereu altora şi nu lor ori despre cei care comemorează şi nu omagiază la ceas de sărbătoare.

Vreau să va spun despre o fată: Alexandra.

Alexandra este o tânăra, o faţă din managementul clubului Bamboo care a părăsit ultima clubul pentru că a vrut să se asigure încă o dată că nimeni nu a rămas în urmă pradă focului.
Dacă este să vorbim despre minuni, trebuie să vorbim despre faptul că 6/700 de oameni au fost evacuaţi în mai puţin de 7 minute de la declanşarea incendiului graţie atenţiei pe care proprietarii clubului, familia Castellano, a acordat-o măsurilor de securitate şi de evacuare în caz de incendiu.


Zgura răutăţilor noastre de fiecare zi a acoperit acest adevăr prea repede: Nimeni nu a murit în acest infern! Nimeni nu a avut răni grave! Acestea sunt fără doar şi poate minuni!

Alexandra, o fată, o tânăra este - dacă nu mă înşel - singură persoană aflată încă în spital în urmă intoxicației cu fum.
Nu, Alexandra nu se află în Bamboo la băutură, droguri, sex sau la ce au mai socotit de cuviinţă minţi bolnave să sublinieze în legătură cu acest incendiu.

Alexandra nu era la distracţie în clubul Bamboo. Alexandra Stoleru era la serviciu, era la muncă.
Ea s-a întors o dată şi încă o dată în mijlocul flăcărilor pentru a-şi face datoria şi pentru a se asigura că nu a rămas nimeni în urmă.
Alexandra, o fată, a vrut să se asigure că nimeni dintre ai ei nu dispare în flăcările pornite de nicăieri parcă.

Nu, nu sunt un obişnuit al locului. Am mers extrem de rar acolo dar ştiu că se simt că o familie cei ce lucrează acolo şi mai ştiu că cei ce trec pragul în nopţile Bamboo petrecute în club sunt imediat adoptaţi de personalul care este acolo şi pentru a avea ce pune pe masă acasă la copii la familia lor mai mică de lângă care pleacă seară la familia mare, la familia Bamboo cu bunele şi relele ei ca în orice familie.

Domnule Preşedinte Klaus Werner Iohannis, eu în locul dumneavoastră să fi fost, aş fi mers la spital la Alexandra şi i-aş fi dat o medalie de merit Alexandrei.

Doamna Primar General Gabriela Vrânceanu Firea, eu în locul dumneavoastră să fi fost, aş fi mers la spital la Alexandra şi i-aş fi dat o medalie de merit Alexandrei şi asta chiar dacă Alexandra nu este din Bucureşti ci, că şi dumneavoastră a venit aici pentru o viaţă mai bună. Alexandra este din Constanţa.

Doamna Ministru de Interne, eu în locul dumneavoastră să fi fost, aş fi mers la spital la Alexandra şi i-aş fi dat o medalie de merit Alexandrei.

Domnule Liviu Dragnea, eu în locul dumneavoastră să fi fost, aş fi mers la spital la Alexandra şi i-aş fi dat o medalie de merit Alexandrei.

Domnule Sorin Grindeanu Prim Ministru al Guvernului României, eu în locul dumneavoastră să fi fost, aş fi mers la spital la Alexandra şi i-aş fi dat o medalie de merit Alexandrei.


Alexandra Stoleru a salvat vieţi chiar dacă a încercat să facă asta cu preţul propriei vieţi. Alexandra este încă pe un pat de spital în urmă intoxicatiei cu fum.

Alexandra Stoleru este un erou!”
 
Mulțumim Florin Chilian!

Sursa text și foto: Facebook.com/FlorinChilian

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fotoreportaj Ce a mai rămas din clubul Bamboo, mistuit de flăcări în luna august 2019 (galerie foto + video)

04 Jan 2020 5896

Cum arată clubul Bamboo din Mamaia la două zile de când a fost pus la pământ de un incendiu (galerie foto)

15 Aug 2019 3730

Constanţa Administratorul clubului Bamboo, audiat (video)

14 Aug 2019 17769

Ce firme controlează patronul de la Bamboo. Al treilea club mistuit de flăcări sub conducerea sa

14 Aug 2019 7990

Imaginea zilei Clădirea fostului Bamboo, mistuită de flăcări. Ce a mai rămas din clubul de fițe din Constanța

13 Aug 2019 2379

Iată cum săreau angajații din calea focului izbucnit la Bamboo, noaptea trecută (galerie foto+video)

13 Aug 2019 7375

Istorie cu ghinion pentru patronul Joshua Castellano. Clubul Bamboo din Mamaia, al treilea care arde

13 Aug 2019 4832

Live Ce a rămas după incendiul devastator de la clubul Bamboo din Mamaia (galerie foto + video)

13 Aug 2019 4804

Revista presei locale

13 Aug 2019 2053

UPDATE. Imagini de la eveniment. Incendiu la Club Bamboo în Mamaia (galerie foto+video)

13 Aug 2019 39238

Incendiu Club Bamboo. Începe demolarea, sub supravegherea procurorilor

27 Feb 2017 2546

Ancheta în cazul incendiului din Clubul Bamboo bate pasul pe loc. Motivele sunt incredibile

12 Feb 2017 2096

După incendiul de la Bamboo, trei cluburi de top din Capitală închise

29 Jan 2017 3173

Alexandra Stoleru din Constanța, despre incendiul din Bamboo. „Actul meu de eroism a fost normal”

28 Jan 2017 2882

Pregătiri pentru efectuarea cercetărilor la Clubul Bamboo

26 Jan 2017 2180