Florin Cîțu despre incendiul de la spitalul din Ploiești „Astfel de tragedii nu trebuie să se mai repete!“

  • Cîțu a spus că ”a cerut de fiecare dată ca spitalele să fie pregătite pentru valul 4” și că România se confruntă cu o ”suprasolicitare a sistemului medical din cauza valului 4”.
Premierul interimar Florin Cîțu a transmis, printr-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a Guvernului României, că tragedii precum incendiile spitalelor din România ”nu trebuie să se mai repete”.

Postarea a fost publicată în dimineața de joi, 11 noiembrie, în contextul incendiului de la spitalul suport COVID-19 din Ploiești în urma căruia au murit doi pacienți. Cîțu a spus că ”a cerut de fiecare dată ca spitalele să fie pregătite pentru valul 4” și că România se confruntă cu o ”suprasolicitare a sistemului medical din cauza valului 4”.

Iată postarea integrală de pe pagina de Facebook a Guvernului României 

Premierul Florin Cîţu: Din păcate, astăzi a avut loc un incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești, la o secție suport Covid-19. Doi pacienți au murit, iar o infirmieră a suferit arsuri. Transmit condoleanțe familiilor celor doi pacienți. Infirmiera este transferată la Spitalul Floreasca, unde va fi tratată.

A fost activat planul roșu, am fost în permanentă legătură cu secretarul de stat Raed Arafat și cu ministrul Sănătății, Cseke Attila, pentru a mă asigura că avem locuri pentru pacienți, 15 dintre ei au fost transferați. Vom vedea care este cauza incendiului, o anchetă a început.

Astfel de tragedii nu trebuie să se mai repete! Am cerut de fiecare dată ca spitalele să fie pregătite pentru valul 4, să existe avizele necesare, instalațiile de oxigen să fie controlate.

Ne confruntăm cu o suprasolicitare a sistemului medical din cauza valului 4 și toți cei implicați trebuie să se asigure că sunt luate toate măsurile pentru siguranța pacienților! Și repet: singura soluție prin care putem lua presiunea de pe spitale este să ne vaccinăm în continuare.

Oficial de la ISU Prahova despre incendiul de la Ploiești 

În această dimineață pompierii prahoveni au fost în alertă după producerea unui incendiu la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Ploiești.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 20 mp cu flacără deschisă și degajări mari de fum. În salonul în care se manifesta incendiul se aflau 2 pacienți de 74 și 75 de ani, care din păcate au decedat. Totodată în acest salon se aflau o asistentă și o infirmieră care supravegheau pacienții. Infirmiera a fost rănită în urma incendiului prezentând arsuri fiind transportată de urgență la Spitalul Floreasca.

Având în vedere fumul dens degajat pe secția în care se aflau 21 de pacienți s-a luat decizia evacuării, astfel: 16 la Spitalul Județean Ploiești, 3 au refuzat transportul la spital și cei 2 care au decedat.

La ora 4,36 la nivelul județului a fost pus în aplicare Planul Roșu de Intervenție. La fața locului au fost mobilizate operativ 5 autospeciale de lucru cu apă și spumă, 1 autospecială de intervenție la accidente colective și calamități, 2 descarcerări, 9 ambulanțe SMURD, 1 ambulanță SMURD de terapie intensivă mobilă și 1 autospecială de grupă operativă cu 68 de pompieri militari. În sprijin au fost mobilizate 7 ambulațe SMURD și 7 autospeciale de transport victime multiple de la I.S.U. BIF. Totodată, în sprijin au acționat 17 echipajele de la Serviciul Județean de Ambulanță, 7 autospeciale cu 27 cadre de la IJJ Prahova și 37 de cadre de la IPJ.


Spitalul a avut o autorizație de securitate la incendiu emisă în anul 2010, ulterior a obținut o altă autorizație în anul 2014, între timp au mai fost făcute recompartimentări, modernizări și schimbări de destinație pentru care nu s-a solicitat autorizație de securitate la incendiu.

În luna februarie a.c., Secția de Boli Infecțioase a fost verificată și sancționată contravențional cu amendă 10.000 lei pentru lipsa autorizației de securitate la incendiu.

Urmează să se stabiliească, cu exactitate cauza probabilă de producere a evenimentului.

Sursa foto: Facebook/ Florin Cîțu 

Citește și: UPDATE 2 Doi pacienți au murit într-un incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești. A fost activat planul roșu de intervenție (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Oficial de la DNA Fostul premier, Florin Cîțu, urmărit penal în cazul achiziției de vaccinuri anti-Covid 19

06 Dec 2023 685

Florin Cîțu, despre dosarul aflat la DNA „Mi-am îndeplinit atribuţiile de prim-ministru cu respectarea legislaţiei în vigoare. Am încredere în justiţie“

06 Dec 2023 681

Fostul premier Florin Cîţu s-a prezentat la sediul DNA! Va fi sub acuzare pentru abuz în serviciu, în dosarul privind achiziţia de vaccinuri împotriva COVID-19

06 Dec 2023 708

Senatorul PNL Florin Cîţu le va cere colegilor din partid să voteze pentru ridicarea imunităţii sale parlamentare

27 Nov 2023 725

SURSE DNA vrea ridicarea imunității pentru fostul premier Florin Cîțu, în dosarul vaccinurilor

23 Nov 2023 928

Florin Cîțu, după demisia de la șefia Parlamentului - „Preşedintele partidului şi secretarul general mi-au cerut demisia“

29 Jun 2022 1355

Florin Cîțu a demisionat de la conducerea Senatului

29 Jun 2022 1326

Înlăturarea lui Florin Cîțu de la șefia Senatului, posibil să fie discutată astăzi

29 Jun 2022 1060

Florin Cîțu - „Nu se poate discuta Codul fiscal aşa, golăneşte”

20 Jun 2022 1160

Președintele Senatului, Florin Cîțu, înconjurat de femeile din PNL la Consiliul de Coordonare Local al PNL Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

04 Jun 2022 2273

Cîțu, la evenimentul ”Senatul copiilor” „Copiii trebuie implicaţi tot mai mult în procesul de decizie cu privire la chestiunile care îi privesc“ (VIDEO)

01 Jun 2022 1487

Florin Cîțu susține menţinerea Codului fiscal în forma actuală

16 May 2022 1154

Florin Cîțu Curtea Constituțională a României este mai mult decât importantă pentru noi toţi

10 May 2022 1518

Florin Cîțu „Legea offshore va fi votată miercuri şi va merge imediat la Camera Deputaţilor“

09 May 2022 1536

Hackerii de la Killnet au pus chipul lui Florin Cîțu pe fotomodele din Baywatch, după ce președintele Senatului i-a ironizat (FOTO)

02 May 2022 1825