Florin Cîțu - „Nu se poate discuta Codul fiscal aşa, golăneşte”

foto: Facebook/ Florin Cîțu

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a criticat luni PSD, partid căruia îi reproşează că, de când a venit la guvernare, a început un „atac furibund la sectorul privat", a reiterat că în programul de guvernare nu sunt prevăzute taxe noi şi a menţionat că ar înţelege „foarte bine" companiile dacă vor să plece din România.
 

„În primul moment în care PSD a venit la guvernare, a început un atac furibund la sectorul privat. L-am oprit cât am putut, dar văd că acest atac continuă (...), este clar că nu se va opri. Eu mă uit la oameni în sectorul privat, mă gândesc la ei, care stau în fiecare zi şi îşi asumă riscuri. Eu nu aş învinovăţi pe nimeni dintre companii, dintre investitori.

Eu i-aş înţelege foarte bine dacă vor să plece. E ok, pentru că tupeul deja sfidează orice (...). Repet, două domenii, justiţie şi economie, a trebuit să fie ignorate de PSD (...).

Nu este un război, este un program de guvernare, PNL se ţine de programul de guvernare. Nu există nicăieri în programul de guvernare o frază în care să susţină că vom introduce taxe noi, că vrem să taxăm pe cineva (...).

Este un atac la sectorul privat aşa cum n-am văzut", a precizat Cîţu la Palatul Parlamentului, întrebat cum comentează criticile din partea liderului PSD, Marcel Ciolacu, la adresa partenerilor liberali pe măsurile fiscale.


Florin Cîțu a mai susţinut că oamenii din sectorul privat „nu ştiu ce să facă", notează Agerpres.
 

„Întotdeauna voi fi avocatul sectorului privat şi dacă în sectorul privat sunt companii care vor să discute, să discutăm despre această problemă, oricând uşa mea este deschisă şi cu sfatul dar şi să-i ascult.

Aşa ceva, vă spun, gândiţi-vă că oamenii în sectorul privat nu ştiu ce să facă, să investească sau să ţină banii pentru taxe. Eu vă spun, am ajuns şi mă uit la situaţia din România, a ajuns cumva să aştepţi să-ţi bată cineva la uşă şi să zică: Suntem de la PSD, am venit să vă luăm banii, cam aşa arată situaţia azi în România", a adăugat el.


El a afirmat că o discuţie despre Codul fiscal este bună, dar nu „golăneşte", ci în Parlament.
 

„Vrem să avem o discuţie despre Codul fiscal în România? Asta e bine, facem o discuţie, dar nu se poate discuta Codul fiscal aşa, golăneşte, heirupistic, în două săptămâni, cu termene. Nu.Facem o dezbatere în Parlamentul României, comisiile din fiecare partid, discutăm, vedem care sunt opţiunile, ne uităm la estimări (...), nu e o chestie pe care ne-o aruncă în fiecare zi cineva (...). PSD ar trebui să tacă câţiva ani de zile. Aici cred că sunt în asentimentul tuturor românilor", a arătat Cîţu.


Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Senatorul PNL Florin Cîţu le va cere colegilor din partid să voteze pentru ridicarea imunităţii sale parlamentare

27 Nov 2023 456

SURSE DNA vrea ridicarea imunității pentru fostul premier Florin Cîțu, în dosarul vaccinurilor

23 Nov 2023 702

Florin Cîțu, după demisia de la șefia Parlamentului - „Preşedintele partidului şi secretarul general mi-au cerut demisia“

29 Jun 2022 1185

Florin Cîțu a demisionat de la conducerea Senatului

29 Jun 2022 1146

Înlăturarea lui Florin Cîțu de la șefia Senatului, posibil să fie discutată astăzi

29 Jun 2022 932

Președintele Senatului, Florin Cîțu, înconjurat de femeile din PNL la Consiliul de Coordonare Local al PNL Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

04 Jun 2022 2157

Cîțu, la evenimentul ”Senatul copiilor” „Copiii trebuie implicaţi tot mai mult în procesul de decizie cu privire la chestiunile care îi privesc“ (VIDEO)

01 Jun 2022 1358

Florin Cîțu susține menţinerea Codului fiscal în forma actuală

16 May 2022 1021

Florin Cîțu Curtea Constituțională a României este mai mult decât importantă pentru noi toţi

10 May 2022 1409

Florin Cîțu „Legea offshore va fi votată miercuri şi va merge imediat la Camera Deputaţilor“

09 May 2022 1380

Hackerii de la Killnet au pus chipul lui Florin Cîțu pe fotomodele din Baywatch, după ce președintele Senatului i-a ironizat (FOTO)

02 May 2022 1686

Cîţu PNL ar putea să colaboreze din nou cu USR în viitorul apropiat. „Cu PSD a fost un compromis”

02 May 2022 3219

Florin Cîțu „Atrocitățile comise de forțele armate ruse în Ucraina nu vor rămâne nepedepsite “

28 Apr 2022 1207

Președintele Senatului susține că a aflat de la partea ucraineană că Marcel Ciolacu nu mai merge pe 27 aprilie în Ucraina (VIDEO)

28 Apr 2022 1341

Florin Cîţu, primit miercuri de preşedintele Parlamentului ucrainean. A vizitat zonele afectate din regiunea Kiev (FOTO)

27 Apr 2022 2963