Florin Roman a demisionat din funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării

Florin Roman a anunţat astăzi că a demisionat din funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, după acuzațiile de plagiat legate de numele său. 

În plus, Florin Roman a menționat că îl va acționa în instanță pe Dacian Cioloș care l-a acuzat de plagiat și l-a numit chiar „un impostor mărunt“. 

„Am înaintat azi demisia din funcția de ministru, mulțumind premierului și echipei guvernamentale.
Când albul devine negru, când orice vorba îți este răstălmăcită, când îți asumi erori materiale, dar se ajunge la linșaj din prima zi de mandat, este prea mult. Nu vreau ca acest scandal sa afecteze activitatea Executivului.

Cu cel care a coordonat tema și atacul, dl Dacian Cioloș ne vedem in instanța. Mi-a lipit eticheta de plagiator fără ca o instanța sau comisie sa dea un verdict.
In rest, celor care au pus ochii pe cele 2 miliarde de euro pentru “conectarea” in regim de monopol la digitalizare, va spun un singur lucru: Ați învins! Nu ați reușit sa ma acuzați de fapte penale, dar ați dus la demisia unui ministru pe neglijente din CV.

Plec din funcția de ministru cu fruntea sus! Așa sa îmi ajute Dumnezeu!“ - se arată în mesajul postat de Florin Roman pe pagina sa de Facebook. 


Dacian Cioloș postase astăzi pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care îi cerea premierului Nicolae Ciucă să îl demită pe Florin Roman din funcția de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării. 

„Îi cer domnului prim-ministru Ciucă să îl demită de îndată pe ministrul Florin Roman, care se dovedește a fi un impostor mărunt, cu tot CV-ul falsificat.

Felicitări ziariștilor de la Libertatea, care au descoperit că domnul Roman nu are nici licența trecută în CV la Universitatea „Babeș-Bolyai”, după ce au descoperit că nici vreo carte nu a scris și a și plagiat ordinar lucrarea de master.

Domnule Ciucă, cu fiecare secundă cu care îl mențineți în post, Florin Roman compromite iremediabil funcția de ministru al Cercetării. Compromite ideea de meritocrație și competență pentru orice tânăr care și-a făcut studiile cu trudă, pentru orice cetățean normal din această țară care nu a fentat școala. Dați-l afară!“ - se arată în mesajul transmis pe Facebook de Dacian Cioloș. 

Sursa foto: Facebook/Florin Roman

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

La Universitatea „Ovidius” Constanța se va lansa volumul „Regionalizarea. Către un model de bună guvernanță a României”

14 Apr 2024 629

ISU Dobrogea, acord cadru de peste un milion de euro pentru repararea şi întreţinerea autospecialelor (DOCUMENT)

16 Oct 2023 1178

Proiect al parlamentarilor PNL pentru acordarea de bonificații contribuabililor care achită impozitul/plată anticipată până la termenele scadente!

03 Oct 2023 1014

Proiect de lege Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă cere eliminarea cotei de impozit pe dividende aplicată fondurilor de pensii private şi facultative

07 Sep 2023 916

Expoziţie de xilogravură pe pânză Gesturi la Veneția a artistului Florin Stoiciu, profesor la Universitatea Ovidius din Constanţa (GALERIE FOTO+VIDEO)

25 Jul 2023 1081

Silviu Rahău, primarul din Crișan (Tulcea) și firma pe care o controlează (Pronautica SRL), acorduri de recunoaștere a vinovăției la DNA Constanța! Primele termene

22 May 2023 2096

DGASPC Constanța achiziționează servicii poștale (DOCUMENT)

25 Apr 2023 1240

Primăria Medgidia Invitație la spectacol! Trupa de teatru „Joker” va pune în scenă piesa „Cartea Junglei”

23 Mar 2023 1247

Surse PNL - Sorin Cîmpeanu, propus vicepreşedinte al Senatului, iar Florin Roman - vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor

30 Jan 2023 1384

Scrisoare deschisă a sindicaliștilor de la Șantierul Naval Mangalia. Motivele, protestelor zilnice ale salariaților DSMa

12 Jan 2023 1295

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 25 august 2022

26 Aug 2022 1867

Firma care s-a ocupat de documentația de transformare a Casei Embiricos în incubator de afaceri va realiza documentația pentru reabilitarea Bibliotecii IN Roman (DOCUMENTE)

28 Jul 2022 2762

LIVE TEXT Angelo Mitchievici, în dialog cu Alexandru Mihalcea, fost deținut politic - tema„ „Memoria Gulagului românesc”

11 Jan 2022 2874

Masă rotundă cu tema Memoria Gulagului românesc - „Tortura pe înțelesul tuturor” de Florin Constantin Pavlovici, la Biblioteca Județeană Constanța

10 Jan 2022 2642

Klaus Iohannis a semnat decretul prin care Virgil Popescu este desemnat ministru interimar la Cercetare

17 Dec 2021 1627