Fondată de Gheorghe Oancea, Asociaţia Naţională a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor şi-a publicat raportul de activitate pe 2016

Asociaţia Naţională a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România, fondată de Gheorghe Oancea, un fost apropiat al fostei administraţii, a publicat, în Monitorul Oficial, raportul de activitate aferent anului 2016.
 
Misiunea Asociaţiei Naţionale a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România, aşa cum se precizează în raport, este „de a asigura serviciul salvamar pe plajele din Mamaia şi Constanţa“. Potrivit aceluiaşi document, obiectivele atinse de aceasta în anul 2016 au fost următoarele: 3.287 de intervenţii, fără victime decedate prin înec.
 
Iată indicatorii din situaţiile financiare anuale depuse pentru anul 2016:
- active imobilizate - 4.389.536 de lei
- active circulante - 105.142 de lei
- cheltuieli în avans - zero lei
- datorii ce trebuie plătite într-o perioadă de până la un an - 489.726 de lei
- active circulante nete, respectiv datorii curente nete - 384.584 de lei
- total active minus datorii curente - 4.004.952 de lei
- datorii ce trebuie plătite într-o perioadă mai mare de un an - zero lei
- provizioane - zero lei
- venituri în avans - zero lei
- capitaluri proprii - 4.004.952 de lei
- total capitaluri - 4.004.952 de lei.

 
Indicatorii din contul rezultatului exerciţiului: venituri din activităţile fără scop patrimonial, din care: resurse obţinute de la bugetul de stat şi/sau de la bugetele locale şi subvenţii pentru venituri - zero lei, cheltuieli din resursele de la bugetul de stat şi/sau de la bugetele locale şi din subvenţii pentru venituri - zero lei, excedent din activităţile fără scop patrimonial - 80.953 de lei, deficit din activităţile fără scop patrimonial - zero lei, venituri din activităţile cu destinaţie specială - zero lei, cheltuieli privind activităţile cu destinaţie specială - zero lei, excedent din activităţile cu destinaţie specială - zero lei, deficit din activităţile cu destinaţie specială - zero lei, venituri din activităţile economice - 3.371.212 lei, cheltuieli privind activităţile economice - 3.396.275 de lei, excedent din activităţile economice - zero lei, deficit din activităţile economice - 25.063 de lei, venituri totale - 3.452.165 de lei, cheltuieli totale - 3.396.275 de lei, excedent - 55.890 de lei, deficit - zero lei. 

Despre Asociaţia Naţională a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România 

Asociaţia a fost fondată de Gheorghe Oancea, trecut în nefiinţă în 2013, cel care a fost şi primul preşedinte al acesteia. Reamintim că aleşii locali au decis, printr-o hotărâre a Consiliului Local Municipal Constanţa din martie 2013, că activitatea desfăşurată de Asociaţia Naţională a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România are caracter social umanitar. Asociaţia are o şcoală de scafandri şi salvamari situată pe malul lacului din parcul Tăbăcărie. De menţionat că ANSPSR a ajuns în posesia terenului pe care a fost ridicată şcoala prin intermediul unui contract de asociere încheiat cu Regia Autonomă de Exploatare a Domeniului Public şi Privat Constanţa. Terenul, situat în centrul Constanţei, are aproximativ 2.000 de metri. Interesant este termenul de asociere dintre RAEDPP şi asociaţia defunctului Gheorghe Oancea, termen stabilit pentru o perioadă de 25 de ani.
 

Nu trebuie omis faptul că Radu Mazăre, fostul primar al Constanţei, a fost membru al acestei asociaţii. În 2014, şi Guvernul Ponta a adoptat o hotărâre privind recunoaşterea Asociaţiei Naţionale a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România ca fiind de utilitate publică.
 
În 2013, Gheorghe Oancea, prosper om de afaceri, preşedinte al asociaţiei, apropiat al lui Radu Mazăre şi al fostului preşedinte al CJC, Nicuşor Constantinescu, a decedat, la vârsta de 63 de ani. Gheorghe Oancea a făcut carieră în lumea afacerilor locale într-o discreţie totală. Oancea a administrat businessuri precum On Plonge, Mobitom, Plonge Prest, Plonge SRL, Shark şi Five-Holding. Pe cea din urmă societate funcţionează magazinul Brick. Five-Holding este proprietarul magazinului Brick, dar şi asociat în SC Sigma Trading SA, firmă în care deţin acţiuni Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu. Potrivit Registrului Comerţului, societatea Five-Holding mai este implicată şi în Mobitom, Mira Impex SRL, Italnegro şi Plonge Prest.
 
În prezent, Asociaţia Naţională a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România, potrivit Registrului Asociaţiilor şi ONG-urilor, are un consiliu director format din Gabriel Bălan, Gabriel Culea, Dragoş Adrian Râpă şi moştenitorii omului de afaceri, respectiv Ionuţ Oancea şi Alexandru Oancea.
 
Citeşte şi:
 
În timp ce Consiliul Judeţean reziliază Primăria a încheiat contract privind serviciul de salvamar cu asociaţia fondată de Gheorghe Oancea în care membru era chiar Radu Mazăre (document)
 
Consiliul Judeţean Constanţa reziliază contractul cu asociaţia fondată de Gheorghe Oancea privind serviciul de salvamar (document)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Asociația fondată de Gheorghe Oancea asigură serviciile de salvamar și prim ajutor pe plajele din Constanța și Mamaia și în sezonul estival 2023 (DOCUMENTE)

19 May 2023 1228

Exclusiv Auto face, din nou, echipă cu Salvamarii

16 May 2022 1396

Asociația Națională a Scafandrilor Profesioniști și Salvamarilor din România fondată de regretatul Gheorghe Oancea și-a prezentat raportul de activitate

02 Apr 2021 2325

Raport de activitate al Asociației Naționale a Scafandrilor Profesioniști și Salvamarilor din România. Câte intervenții au fost pe litoral

02 Apr 2020 2909

Consiliul Judeţean Constanţa a dat în judecată asociaţia fondată de Gheorghe Oancea. Vrea să recupereze stricăciunile din contractul reziliat anul trecut!

30 Aug 2018 3051

Asociaţia Naţională a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România, fondată de Gheorghe Oancea, a publicat situaţia financiară pe 2017

05 Apr 2018 2149

Continuă intervenţiile salvamarilor pe plajele din Constanța și stațiunea Mamaia

30 Aug 2016 2194

Ghici cine va câştiga! Municipalitatea caută salvamari pentru staţiunea Mamaia şi plajele din Constanţa

19 Apr 2016 3812