Fonduri suplimentare pentru diabetici

Reprezentantii Casei Judetene de Asigurari de Sanatate si cei ai Directiei Judetene de Sanatate Publica s-au intalnit de urgenta pentru a analiza si solutiona criza de medicamente antibiotice orale si insulina la nivelul judetului Constanta. In cadrul acestei intalniri s-a decis inaintarea in regim de urgenta a unui memoriu catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si catre Comisia Nationala de Diabet, in vederea alocarii unor fonduri suplimentare pentru programul de diabet si boli de nutritie, care sa asigure necesarul de medicamente antidiabetice pentru toti pacientii din judet. Echipele Casei Judetene de Asigurari de Sanatate si cele ale Directiei Judetene de Sanatate Publica au decis, de asemenea, ca in fiecare ambulatoriu de specialitate sa existe cel putin un medic internist cu competenta in diabetologie. Acesta va asigura monitorizarea bolnavilor si le va da medicatia antidiabetica. La un interval stabilit de bolnavi, acestia vor fi consultati de medicii diabetologi din cadrul Programului de diabet si boli de nutritie Constanta. Aceasta masura se va aplica in Cernavoda, Medgidia, Mangalia si Harsova. Scopul este de a scuti bolnavii de efectuarea unor drumuri lungi pana la centrul din Constanta. In plus, se vor evita cazurile in care pacientii suprasolicita farmaciile unitatilor spitalicesti pentru a-si ridica medicamentele, epuizandu-se astfel imediat stocurile.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Modificări la Legea privind funcţionarea Poliţiei Române! Ce semnal de alarmă trage comisarul șef Vasile Zelca, liderul SNPPC

05 May 2022 1913

La început de an școlar USR întocmește o hartă a problemelor din școlile constănțene

10 Sep 2019 1725

Cine alcătuieşte delegaţia PMP care merge la Palatul Cotroceni

14 Dec 2016 2585

Accident pe A2 Un rănit internat la Spitalul Floreasca a decedat. Numărul morților s-a ridicat la 4

05 Nov 2016 4122

Memoria scurtă a cetăţeanului… Toamna aceasta nu mai „Curăţăm Constanţa Noastră”?! (document+galerie foto)

04 Oct 2016 3548

Nu vor betoane! Vor spaţii verzi! Constănţenii spun NU blocului care ar urma să fie ridicat de Răzvan Iacob pe strada Soveja (galerie foto)

21 May 2016 4309

Cum pot influenţa constănţenii construcţia unui bloc Dezbatere publică pentru un PUZ iniţiat de Răzvan Cristian Iacob (galerie foto)

06 May 2016 4991

Simex Black Friday 30%- 50 % REDUCERE la Dormitoare, Sufragerii din Lemn Masiv

20 Nov 2015 13000

Radiologie digitală de performanță la Ovidius Clinical Hospital

05 Nov 2015 5404