Forțele Aeriene Române Concursul „Omul Anului 2020”, desfășurat la Poligonul de Trageri de la Capu Midia

  • Pe podium, la concursul Omul anului 2020” în Forțele Aeriene Române
Trei dintre locurile întâi și un loc secund au fost ocupate de militarii Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană “General de brigadă Ion Bungescu” la concursul “Omul anului 2020”, organizat de Statul Major al Forțelor Aeriene.

Punctajul maxim și, implicit, locul I la secțiunea “Logistică și Infrastructură”, a fost obținut de locotenent-colonelul Dan Gălbenașu, șef al modulului Logistică. Realizările cele mai importante care au contat în aprecierea comisiei au fost:  urmărirea și recepționarea lucrărilor de investiții pentru construirea halei de mentenanță pentru rachetele PATRIOT și a altor obiective din unitate, organizarea ceremoniei prilejuite de primirea în țară a primului sistem de rachete sol-aer cu bătaie mare PATRIOT, activitate cu reprezentare la cel mai înalt nivel și pregătirea documentației necesare hrănirii efectivelor venite la trageri în Poligonul Capu Midia pe parcursul întregului an, concomitant cu gestionarea măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului.

Tot pe locul I, la secțiunea “Instrucție și luptă”, s-a clasat și locotenent-colonelul Robert Imbrea, șeful Centrului de Apreciere a Tragerilor din Poligonul Capu Midia. Ofițerul a fost, pe parcursul anului trecut, responsabil pentru pregătirea și organizarea activității logistice necesare recepției calitative și cantitative a primului sistem de rachete sol-aer cu bătaie mare PATRIOT. De asemenea, structura din subordinea sa a asigurat observarea tragerilor din cadrul exercițiului româno-american cu structuri de artilerie, “RAPID FALCON”. Ofițerul a fost decorat cu “Emblema de Onoare a Forțelor Aeriene” și a avut o evoluție exemplară în carieră.

Locotenentul Magdalena Agagiu, psihologul Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană s-a clasat pe locul I la secțiunea “Moral, bunăstare și recreere”. Considerată de mulți camarazi un factor generator de echilibru psihic, moral și social, ofițerul a atras încrederea militarilor din unitate, iar pe parcursul anului 2020 activitățile sale au vizat asistența psihologică pentru militari, pentru familiile acestora, activități profilactice în vederea recunoașterii și eliminării comportamentelor dezaprobatoare sau întărirea moralului personalului.

Cel de-al patrulea ofițer al unității noastre care a câștigat, de data aceasta locul al II-lea,  la secțiunea “Sănătate și sport”, este locotenent-colonelul Cătălin Butnariu-Bompa, șef al modulului “Operații și Instrucție”. A fost dintotdeauna pasionat de activitatea fizică, iar anul trecut a alergat, individual, 3500 de kilometri. Pentru că în anul 2020 nu a putut concura la maratoane și semimaratoane, din cauza pandemiei, ofițerul a participat la competiția monitorizată virtual “Aleargă România”, care a presupus alergerea pe distanță din cel mai vestic punct al țării - granița triplă dintre România, Ungaria și Serbia-, până în cel mai estic punct, Sulina. A fost și este un exemplu pentru colegi, pentru că face sport cu pasiune și perseverență, indiferent de condițiile meteo.

Sursă foto: Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „General de brigadă Ion Bungescu”
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

MApN Misiune umanitară executată de Forțele Aeriene Române

02 Oct 2023 785

O aeronavă militară de transport a intrat, cu titlu gratuit, în serviciul Forțelor Aeriene Române (FOTO)

29 Sep 2023 746

Forțele Aeriene Române transportă zeci de tone de ajutoare în Libia pentru a sprijini victimele inundațiilor

18 Sep 2023 700

MApN Forțele Aeriene Române au început transportarea ajutoarelor umanitare către Libia

16 Sep 2023 808

Mesajul lui Cătălin Predoiu de Ziua Aviației Române. „Avem datoria de a moderniza România“

20 Jul 2023 723

Forțele Aeriene Române sărbătoresc Ziua Aviației! Ultimele date despre eveniment

20 Jul 2023 632

MApNDetașament de pompieri români transportați de Forțele Aeriene Române în Grecia

19 Jul 2023 452

Se apropie Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene! Iată cele mai noi date despre eveniment

18 Jul 2023 1004

Ultimele zboruri cu aeronavele MiG-21 LanceR din dotarea Forțelor Aeriene Române (VIDEO)

15 May 2023 1066

Misiune umanitară Pacient cu arsuri, transportat în Germania cu o aeronavă MApN

24 Apr 2023 889

Salvatorul Constanței 112 ani de la nașterea lui Horia Agarici

06 Apr 2023 36106

Comandamentul Flotei, la 127 de ani de la înființarea Diviziei de Mare (GALERIE FOTO)

24 Feb 2023 1150

Reprezentanții Forțelor Navale Române, pe podium la Campionatul militar de taekwondo

12 Dec 2022 1310

O nouă misiune externă de Poliție Aeriană Întărită sub comandă NATO pentru Forțele Aeriene Române

27 Nov 2022 1368

Noi piloți de F-16 pentru Forțele Aeriene Române. Mărturiile celor trei

16 Jul 2022 1336