Forțele Navale Instrucție întrunită, în plan naval, terestru și aerian


Modulele de instruire tip „joint” (întrunit) sunt foarte importante pentru dezvoltarea deprinderilor de luptă ale marinarilor militari și pentru menținerea la standarde ridicate a capacității de reacție a structurilor Forțelor Navale Române.

În perioada 2-3 februarie, echipajul puitorului de mine „Viceamiral Constantin Bălescu” a executat acțiuni de interdicție maritimă și de monitorizare a traficului naval în raionul maritim din proximitatea poligonului de trageri de la Capu Midia, unde militarii din Forțele Terestre au participat la Exercițiul „Viforul 21” de lansare rachete sol-aer, iar în plan terestru militarii de la Centrul 110 Comunicații și Informatică al Forțelor Navale au asigurat platformele mobile de comunicații pentru buna desfășurare a exercițiului.

La Mangalia, rachetiștii navali de la Divizionul 508 Rachete de Coastă și specialiștii de la Secția 335 Logistică au desfășurat miercuri, 3 februarie, un antrenament de ambarcare-debarcare rachetă de exercițiu.

Activitatea de instrucție combinată a militarilor Divizionului 508 Rachete de Coastă continuă joi, 4 februarie, în teren.

Astfel, militarii din Compania 585 Apărare CBRN (chimic-bacteriologic-radionuclear) și cei din Secția Rachete de Coastă au fost dislocați în zona Hagieni, pentru a desfășura un antrenament întrunit, care cuprinde exersarea a două proceduri operaționale specifice.

Prima etapă prevede cercetarea unui raion terestru, în vederea identificării unor substanțe toxice de luptă dispersate de inamic, iar cea de-a doua constă în aplicarea procedurii operaționale de atac asupra unor ținte navale de suprafață, cu dispozitivele mobile de lansare rachete navale din dotarea Divizionul 508 Rachete de Coastă.

Scafandrii de luptă și scafandrii de mare adâncime continuă, în perioada 3-5 februarie, activitățile de instrucție, conform planului de activități al Centrului 39 Scafandri, prin antrenamente de scufundare, pe timp de zi și de noapte, în raioane maritime din proximitatea portului Constanța, pentru exersarea procedurilor operaționale de luptă împotriva amenințărilor subacvatice, precum și prin executarea unor scufundări pentru controlul operei vii la navele militare din portul Mangalia.

 Activitățile de instrucție ale marinarilor militari cuprind, în această perioadă, și module de instruire simulată, care se desfășoară la simulatorul integrat de conducere a navei, de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, precum și la Centrul de Instruire, Simulare și Evaluare al Forțelor Navale, unde se planifică secvențele principale ale Exercițiului „Danube Protector 21”, cel mai amplu exercițiu al militarilor de la Flotila Fluvială „Mihail Kogălniceanu”.


Implementarea unui nou concept integrat de instruire a marinarilor militari contribuie la optimizarea managementului spațiului maritim, terestru și fluvial, din zona de responsabilitate a Forțele Navale Române, precum și la dezvoltarea capacității Armatei României de a reacționa, rapid şi eficient, la întregul spectru de ameninţări la adresa apărării colective.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nava-școală „Mircea” pleacă în marș de instrucție, între Mangalia și Sulina

19 Apr 2021 1045

Forțele Navale Române sprijină Campania Națională de Vaccinare

14 Apr 2021 493

Forțele Navale Române Exercițiul multinațional „Sea Shield 21”, desfășurat în zona litoralului

08 Apr 2021 720

Forțele Navale Române Exercițiul „Sea Shield 21” a avut loc în zona Vadu-Corbu-Capu Midia

02 Apr 2021 701

Fregata „Regina Maria”, final de misiune NATO

02 Apr 2021 517

Forțele Navale Române Medalie acordată cu prilejul Zilei NATO în România

02 Apr 2021 600

Logisticienii militari din Tulcea împlinesc 59 de ani în slujba Forțelor Navale

01 Apr 2021 444

Forțele Navale Române Flotila Fluvială „Mihail Kogălniceanu” împlinește 125 de ani de la înființare

31 Mar 2021 558

Șefului Statului Major al Apărării din Spania a vizitat România

26 Mar 2021 617

„Sea Shield 21”, secvență întrunită româno-poloneză desfășurată de artileria de coastă

26 Mar 2021 573

Nava „Căpitan-comandor Alexandru Cătuneanu” va participa la exercițiul multinațional de luptă contra minelor

25 Mar 2021 597

Forțele Navale Române Secvență de instruire comună, în cadrul Exercițiului multinațional „Sea Shield 21”

23 Mar 2021 591

Iată scopul participării marinarilor militari români la această misiune internațională Misiuni de luptă contra minelor în Marea Ionică

22 Mar 2021 665

„Sea Shield 21” Cel mai mare exercițiu multinațional NATO, organizat de Forțele Navale Române

19 Mar 2021 641

Forțele Navale Române conduc, în zona Mării Negre, „Sea Shield 21”, exercițiu NATO de instruire multinațională întrunită

17 Mar 2021 1304