Forțele Navale Române „Decada Oceanului Planetar”, la Delfinariul din Constanța

  • Este un proiect complex, care va cuprinde atât activități de diplomație navală și culturală românească, în porturile de pe mapamond în care nava-școală „Mircea”, ambasadorul onorific al României pe mările și oceanele lumii, va face escale, cât și activități de responsabilitate socială.
Forțele Navale Române lansează marți, 10 august, două proiecte de responsabilitate socială, care au ca obiective protejarea biodiversității mediului marin și responsabilizarea viitoarelor generații de marinari militari pentru combaterea schimbărilor climatice și a încălzirii apei Oceanului Planetar.

La Delfinariul din Constanța, va fi prezentată proiecția implicării Forțelor Navale Române în programul mondial al Organizației Națiunilor Unite „Decada Oceanului Planetar”, care se desfășoară în perioada 2021-2030, sub patronajul UNESCO.

Forțele Navale Române, în colaborare cu Comisia Națională a României pentru UNESCO, lucrează la proiectarea marșului  circumterestru al navei-școală „Mircea”, care urmează să se desfășoare în perioada 2023-2024.

Este un proiect complex, care va cuprinde atât activități de diplomație navală și culturală românească, în porturile de pe mapamond în care nava-școală „Mircea”, ambasadorul onorific al României pe mările și oceanele lumii, va face escale, cât și activități de responsabilitate socială, desfășurate de cadeții de la bordul velierului, pentru aducerea în atenția opiniei publice globale a efectelor negative produse de încălzirea apelor mărilor și oceanelor, activități de luptă împotriva microplasticului din oceane și de combatere a efectelor generate de dezechilibrul climatologic global asupra dezvoltării societății umane, precum și proiecte de dezvoltare a științelor legate de domeniul maritim și de dezvoltare a programelor din domeniul educației viitoarelor generații.

Prin desfășurarea acestei ample acțiuni, marinarii militari români vor duce mesajul de pace al României pe cinci continente ale lumii și vor proiecta identitatea românească la nivel global, cu onoare și cu demnitate. Marșul de instrucție al navei-școală „Mircea” va fi înscris în programul mondial UNESCO „Decada Oceanului Planetar 2021-2030”.

„Lumea de sub navă” este cel de-al doilea proiect de responsabilitate socială pe care Forțele Navale Române, împreună cu Comitetul Național pentru Drepturile Copilului, Filiala Constanța, îl lansează marți, 10 august, la Muzeul Național al Marinei Române.

Proiectul se adresează, în special, elevilor și studenților militari de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”, Școala Militară de Maiștri Militari „Amiral Ioan Murgescu” și Academia Navală „Mircea cel Bătrân” și cuprinde activități de protejare a biodiversității mediului marin, în vederea responsabilizării tinerelor generații de marinari militari pentru transmiterea unui mediu curat generațiilor următoare.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Noble Blueprint 21”, consolidarea elementelor de apărare colectivă pe flancul estic al NATO

26 Oct 2021 405

Fregata „Regina Maria”, a treia participare la misiunile unei grupări navale NATO, în acest an

23 Oct 2021 692

Forțele Navale Române Dezvoltarea interoperabilității în domeniul luptei contra minelor

23 Oct 2021 661

Marinarii militari constănțeni, prezenți la Ziua Armatei Române

22 Oct 2021 584

Forțele Navale Române. Peste 16 decenii de la înființare

22 Oct 2021 443

Trageri cu muniție de luptă pe brațul Sfântu Gheorghe al Dunării. Imagini din timpul exercițiului militar (galerie foto)

20 Oct 2021 427

Forțele Navale Române Instruire pe brațul Sfântu Gheorghe al Dunării, cu trageri de luptă

18 Oct 2021 633

De unde cumpără Forțele Navale treninguri și pantofi sport. Contracte de peste 350.000 de euro (document)

12 Oct 2021 1536

Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale- 124 de ani de existență! Eveniment organizat fără public (galerie foto)

10 Oct 2021 792

Ceremonie de depunere a Jurământului Militar la Școala de Instruire Interarme a Forțelor Navale din Mangalia. Câți soldați au depus legământul de credință față de țară (galerie foto)

09 Oct 2021 1070

Forțele Navale Române Interogări și verificări navale executate în Marea Mediterană

08 Oct 2021 482

Forțele Navale Române Exercițiu de antrenament în teren cu acțiuni tactice fluviale combinate în Delta Dunării

07 Oct 2021 421

Forțele Navale Române Puitorul „Viceamiral Constantin Bălescu” a încheiat escala de refacere a capacității de luptă din portul militar Taranto

04 Oct 2021 614

Forțele Navale Române. Exercițiu bilateral româno-ucrainean „RIVERINE 21”

27 Sep 2021 573

Forțele Navale Române Modul de instruire în comun a scafandrilor militari de luptă. Ce obiectiv a avut activitatea și cine a participat (galerie foto)

26 Sep 2021 707