Forțele Navale Române Două nave militare românești în Strâmtoarea Bosfor (galerie foto)



  • Forțele Navale Române au marcat, astfel, un moment inedit, prin întâlnirea a peste 300 de marinari militari români în apele ce despart continentul asiatic de cel european, fapt ce dovedește încă o dată existența unei prezențe constante și consistente a navelor militare românești în zona de responsabilitate de pe flancul sud-estic al Alianței Nord Atlantice.
Puitorul de mine și plase 274 „Viceamiral Constantin Bălescu” a parcurs primele 24 de ore de marș spre Marea Mediterană, pentru a participa la Operația „Irini”. În acest timp, a efectuat manevra de plecare din portul militar Constanța, a ieșit din Marea Neagră și a tranzitat Strâmtoarea Bosfor.

Cu câteva mile marine înainte de a intra în apele Mării Marmara, marinarii militari de la bord au prezentat onorul unei alte nave militare românești, fregata „Regina Maria”, care se afla în drum spre casă, după executarea misiunilor specifice din cadrul Operației „Sea Guardian” în Marea Mediterană.

Forțele Navale Române au marcat, astfel, un moment inedit, prin întâlnirea a peste 300 de marinari militari români în apele ce despart continentul asiatic de cel european, fapt ce dovedește încă o dată existența unei prezențe constante și consistente a navelor militare românești în zona de responsabilitate de pe flancul sud-estic al Alianței Nord Atlantice.

Pentru cei 85 de membri ai echipajului puitorului 274, urmează trei luni de misiuni de supraveghere maritimă și de consolidare a securității regionale și colective, iar moralul acestora este unul puternic și susținut de experiența bogată și de modul profesionist de pregătire.

„Misiunea la care marinarii români vor participa este una de noutate pentru Forțele Navale Române, fiind pentru prima dată când o navă militară românească, puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu”, ia parte la Operația EUNAVFOR MED „Irini”.

Echipajul navei a parcurs o perioadă intensă de pregătire în vederea participării la misiune, motiv pentru care există o dorință mare de afirmare în rândul celor de la bord, având în vedere că majoritatea sunt tineri și la început de carieră militară.

Gândurile noastre pentru cei de acasă sunt de mulțumire, susținere și încurajare și le transmitem că ne dorim să fie în permanență liniștiți și să fie convinși că vom executa misiunile fără probleme și în conformitate cu cele mai înalte standarde.”, transmite comandantul navei, căpitan-comandor Daniel Gheorma.

Corespondență transmisă de locotenent Alexandru Turturică, ofițerul responsabil cu activitatea de informare și relații publice de la bordul navei.

Sursa foto-text: Forțele Navale Române  

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Turcia nu va permite intrarea în Marea Neagră a dragoarelor de mine oferite Ucrainei de Marea Britanie

02 Jan 2024 821

Bosfor Anatolya SRL, certificat de urbanism de la Primăria Constanța

20 Dec 2023 911

Firme Constanța Bosfor Anatolya SRL are un nou administrator

09 Nov 2023 714

Un cetățean din Turcia și-a deschis firmă la Constanța

09 Sep 2023 2700

A trăit doar 26 de ani Victor Vlad Delamarina, militarul ce a fost sublocotenent de marină în județul Tulcea

15 May 2023 1235

Pericol pe Marea Neagră! O mină a fost observată de pescari la nord de Istanbul (VIDEO)

26 Mar 2022 1726

Avertismentul Rusiei cu privire la minele depuse de forțele ucrainene în Marea Neagră

19 Mar 2022 2977

Ministrul de externe turc Turcia a continuat să respingă accesul navelor militare ruse în strâmtorile Bosfor şi Dardanele

02 Mar 2022 2185

Cel puţin patru morţi şi persoane rănite în urma căderilor masive de zăpadă din Turcia

23 Jan 2022 1822

Nava maritimă hidrografică „Căpitan-comandor Alexandru Cătuneanu” a încheiat cu succes misiunea din Marea Ionică

09 Apr 2021 2027

Simona Halep, în Turcia. Croazieră pe Bosfor, savurând celebrul ceai

02 Apr 2021 3318

Nava „Căpitan-comandor Alexandru Cătuneanu” va participa la exercițiul multinațional de luptă contra minelor

25 Mar 2021 1502

Forțele Navale Române Ziua Armatei sărbătorită în Strâmtoarea Bosfor, Turcia

27 Oct 2020 2012

#citeșteDobrogea Războiul pentru Tomis

17 Mar 2020 4237

Destine de navigatori Impact fatal în Bosfor (galerie foto)

29 Nov 2019 15558