Forțele Navale Române Echipaj românesc format din 84 de militari, misiune în Marea Mediterană. Când se vor întoarce în portul Constanța (galerie foto)

  • Puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu”, misiuni și activități complexe la Operația EUNAVFOR MED „IRINI”.

Marinarii și scfandrii de la bordul puitorului de mine și plase 274 „Viceamiral Constantin Bălescu” participă la misiunea din cadrul Operației EUNAVFOR MED „IRINI”, desfășurată în Marea Mediterană.

Ei se vor întoarce acasă, în portul militar Constanța, peste nouă săptămâni, la începutul lunii ianuarie 2022.

Mai multe detalii în comunicatul oficial al Forțelor Navale Române.

Marinarii și scafandrii militari de la bordul puitorului de mine și plase 274 „Viceamiral Constantin Bălescu” se află la jumătatea participării la misiunea din cadrul Operației EUNAVFOR MED „IRINI”, desfășurată în Marea Mediterană, în scopul asigurării respectării embargoului armelor impus Libiei, urmând să se întoarcă acasă, în portul militar Constanța, peste nouă săptămâni, la începutul lunii ianuarie 2022.

Echipajul românesc, format din 84 de militari, alături de navele partenere din gruparea navală a operației, desfășoară permanent acțiuni de supraveghere a traficului maritim, în zona de sud-vest a bazinului mediteranean, și contribuie la consolidarea siguranței de navigație în aria de responsabilitate.

De la plecarea din țară, puitorul de mine și plase 274 a parcurs, în cele peste 1.000 de ore de marș, 6.000 de mile marine, a interogat, prin radio-telefon, 110 nave civile care tranzitau raionul maritim de responsabilitate al navei militare românești și, la cinci dintre acestea, a efectuat vizite de promovare a Operației UE „IRINI”.

Marți, 9 noiembrie, marinarii militari români au executat o secvență de instruire pe mare, în colaborare cu nava auxialiară germană FGS BONN și elicopterul ambarcat la bordul acesteia. Aparatul de zbor navalizat a inserat, la pupa puitorului 274, o grupă de scafandri de luptă, care a îndeplinit rolul echipei de inspectare a unei navei suspecte. Schimbul de experiență și consolidarea interoperabilității dintre marinarii militari români și germani reprezintă atât un un plus de valoare în domeniul instruirii bilaterale pe mare, cât și o premieră pentru nava militară românească, fiind pentru prima dată, în cei aproape 40 de ani de activitate în serviciul Marinei Militare, când la bordul acesteia s-a desfășurat o activitate de acest tip.

De asemenea, marinarii militari români desfășoară, zi de zi, pe lângă misiuniule specifice Operației EUNAVFOR MED „IRINI”, și alte activități de instruire pe mare și la cheu, în portul destinat refacerii capacității de luptă, portul Souda din Insula Creta. Cei 84 de militari desfășoară exerciții de menținere a vitalității navei, precum lupta împotriva focului și astuparea găurilor de apă, de abandon al navei și de salvare a vieții omenești pe mare.


Fie că nava se află în marș pe mare sau este acostată pentru îndeplinirea sarcinilor logistice și administrative, la bordul acesteia, echipajul continuă să fie unul unit, iar luni, 8 noiembrie, cu ocazia sărbătoririi Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril, sărbătoriții zilei au fost felicitați și asigurați de sentimentul necondiționat de camaraderie de către colegii lor.

Pentru puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu”, misiunile desfășurate sub egida Uniunii Europene continuă, Forțele Navale Române demonstrând, astfel, nivelul ridicat al capacității de furnizare a securității maritime în regiunea extinsă a Mării Negre și în Marea Mediterană.

Corespondență transmisă de locotenent Alexandru Turturică, ofițerul responsabil cu activitatea de informare și relații publice de la bordul navei

Mai multe imagini în galeria foto.

Sursă foto: navy.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Misiunea de cercetare a Forțelor Navale Române în raionul maritim Costinești – Tuzla - 23 August - Mangalia s-a încheiat

07 Mar 2024 606

Forțele Navale Române Jurământ militar la Școala de Instruire Interarme a Forțelor Navale și la Regimentul 307 Infanterie Marină

01 Mar 2024 497

Forțele Navale Române Centrul 338 Mentenanță Tehnică Navală angajează soldați gradați profesioniști! Profilul candidatului

15 Feb 2024 928

Forțele Navale Române Fregata „Mărășești” organizează selecția pentru posturile de soldați gradați profesioniști

14 Feb 2024 572

Anunțul Centrului 110 Comunicații și Informatică al Forțelor Navale Române A început înscrierilor pentru posturile vacante de soldat gradat profesionist

12 Feb 2024 814

Vânătorul de mine M 270 „Sublocotenent Ion Ghiculescu”, prima misiune în zona de responsabilitate a Forțelor Navale Române

25 Jan 2024 624

Evenimente la Constanța și Tulcea Forțele Navale Române, la ceremoniile dedicate sărbătoririi Zilei Unirii Principatelor Române

22 Jan 2024 752

Deschiderea anului de instrucție în Forțele Navale Române (GALERIE FOTO)

15 Jan 2024 802

Întâlnire bilaterală a șefilor Statelor Majore ale Forțelor Navale Române și Portugheze (FOTO)

15 Jan 2024 542

Știri Constanța Marinarii și scafandrii militari vor participa la Sărbătoarea Bobotezei

04 Jan 2024 789

Sosirea vânătorului de mine M 270 „Sublocotenent Ion Ghiculescu” în portul militar Constanța (FOTO+VIDEO)

19 Dec 2023 1013

Forțele Navale Române Când zăpada lipsește, Moș Crăciun alege calea aerului (FOTO)

16 Dec 2023 850

Ministerul Apărării cumpără asigurări de viaţă pentru personalul din Forţele Navale, care execută misiuni externe (DOCUMENT)

13 Dec 2023 790

Structurile Forțelor Navale Române, la bilanț!

12 Dec 2023 710

Vânătorul de mine M 270 „Sublocotenent Ion Ghiculescu”, cap-compas portul militar Constanța

08 Dec 2023 873