Forțele Navale Române Echipaj românesc format din 84 de militari, misiune în Marea Mediterană. Când se vor întoarce în portul Constanța (galerie foto)

  • Puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu”, misiuni și activități complexe la Operația EUNAVFOR MED „IRINI”.

Marinarii și scfandrii de la bordul puitorului de mine și plase 274 „Viceamiral Constantin Bălescu” participă la misiunea din cadrul Operației EUNAVFOR MED „IRINI”, desfășurată în Marea Mediterană.

Ei se vor întoarce acasă, în portul militar Constanța, peste nouă săptămâni, la începutul lunii ianuarie 2022.

Mai multe detalii în comunicatul oficial al Forțelor Navale Române.

Marinarii și scafandrii militari de la bordul puitorului de mine și plase 274 „Viceamiral Constantin Bălescu” se află la jumătatea participării la misiunea din cadrul Operației EUNAVFOR MED „IRINI”, desfășurată în Marea Mediterană, în scopul asigurării respectării embargoului armelor impus Libiei, urmând să se întoarcă acasă, în portul militar Constanța, peste nouă săptămâni, la începutul lunii ianuarie 2022.

Echipajul românesc, format din 84 de militari, alături de navele partenere din gruparea navală a operației, desfășoară permanent acțiuni de supraveghere a traficului maritim, în zona de sud-vest a bazinului mediteranean, și contribuie la consolidarea siguranței de navigație în aria de responsabilitate.

De la plecarea din țară, puitorul de mine și plase 274 a parcurs, în cele peste 1.000 de ore de marș, 6.000 de mile marine, a interogat, prin radio-telefon, 110 nave civile care tranzitau raionul maritim de responsabilitate al navei militare românești și, la cinci dintre acestea, a efectuat vizite de promovare a Operației UE „IRINI”.

Marți, 9 noiembrie, marinarii militari români au executat o secvență de instruire pe mare, în colaborare cu nava auxialiară germană FGS BONN și elicopterul ambarcat la bordul acesteia. Aparatul de zbor navalizat a inserat, la pupa puitorului 274, o grupă de scafandri de luptă, care a îndeplinit rolul echipei de inspectare a unei navei suspecte. Schimbul de experiență și consolidarea interoperabilității dintre marinarii militari români și germani reprezintă atât un un plus de valoare în domeniul instruirii bilaterale pe mare, cât și o premieră pentru nava militară românească, fiind pentru prima dată, în cei aproape 40 de ani de activitate în serviciul Marinei Militare, când la bordul acesteia s-a desfășurat o activitate de acest tip.

De asemenea, marinarii militari români desfășoară, zi de zi, pe lângă misiuniule specifice Operației EUNAVFOR MED „IRINI”, și alte activități de instruire pe mare și la cheu, în portul destinat refacerii capacității de luptă, portul Souda din Insula Creta. Cei 84 de militari desfășoară exerciții de menținere a vitalității navei, precum lupta împotriva focului și astuparea găurilor de apă, de abandon al navei și de salvare a vieții omenești pe mare.


Fie că nava se află în marș pe mare sau este acostată pentru îndeplinirea sarcinilor logistice și administrative, la bordul acesteia, echipajul continuă să fie unul unit, iar luni, 8 noiembrie, cu ocazia sărbătoririi Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril, sărbătoriții zilei au fost felicitați și asigurați de sentimentul necondiționat de camaraderie de către colegii lor.

Pentru puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu”, misiunile desfășurate sub egida Uniunii Europene continuă, Forțele Navale Române demonstrând, astfel, nivelul ridicat al capacității de furnizare a securității maritime în regiunea extinsă a Mării Negre și în Marea Mediterană.

Corespondență transmisă de locotenent Alexandru Turturică, ofițerul responsabil cu activitatea de informare și relații publice de la bordul navei

Mai multe imagini în galeria foto.

Sursă foto: navy.ro

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cel mai longeviv marinar militar, la ceas aniversar. A împlinit 103 ani

19 Jan 2022 493

Ministerul Apărării Naționale, noi acorduri cadru de furnizare. Ce achiziții au fost făcute și care este societatea câștigătoare? (DOCUMENT)

15 Jan 2022 1909

Forțele Navale, peste 3,7 milioane de euro pentru reparații, revizii și modernizări la dragoare, remorchere și fregate. Firmele câștigătoare (DOCUMENTE)

14 Jan 2022 2121

Deschiderea noului an de instrucție în garnizoanele Forțelor Navale Române. Ce au transmis comandanții unităților personalului militar și civil (GALERIE FOTO)

11 Jan 2022 462

Forțele Navale Române Puitorul de mine și plase 274, final de misiune în teatrul de operații din Marea Mediterană (GALERIE FOTO)

06 Jan 2022 849

Forțele Navale Române Ceremonii de comemorare a eroilor martiri care s-au jertfit în Decembrie 1989, la Constanța și Tulcea

21 Dec 2021 628

Moș Crăciun – Scafandru sosește în portul militar Constanța (GALERIE FOTO)

20 Dec 2021 510

Instrucție a militarilor din cadrul Forțelor Navale Române, pe Dunăre

17 Dec 2021 652

Forțele Navale Române. Proiectul „Lumea de sub navă” a ajuns la final

12 Dec 2021 539

Forțele Navale Române, antrenamente comune cu partenerii străini, în portul militar Souda din Creta

08 Dec 2021 552

Distrugătorul american USS Arleigh Burke a sosit în Portul Constanța

06 Dec 2021 654

Fregata „Regina Maria”, a treia misiune Nato din anul 2021, încheiată cu succes

03 Dec 2021 553

Posturi vacante la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu”

01 Dec 2021 1303

Profesionalism militar și înaltă ținută, răsplătite de Ziua Națională a României. Cine a primit Emblema de Onoare a Forțelor Navale Române

24 Nov 2021 750

Întrevedere a secretarului de stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale cu comandantul Forţelor Navale ale Republicii Albania. Ce subiecte au fost abordate

24 Nov 2021 528