Forțele Navale Române, în campanie de promovare în județul Argeș (galerie foto)

Peste 2.000 de elevi din județul Argeș îi vor întâlni, în perioada 17-20 februarie, pe marinarii militari, care vor prezenta ofertele educaționale ale instituțiilor militare de învățământ de marină.

În plus față de interacțiunea cu elevii argeșeni, delegația Forțelor Navale Române are planificate, în Pitești, și două evenimente la care este invitată populația civilă. Luni, 17 februarie, la Centrul Cultural din municipiu, între orele 17.00-18.00, se va desfășura vernisajul expoziției de pictură cu tematică marină „Marea în culori” (invitați sunt pictorii Alexandru Ghinea, Niculae Găgeanu și Andrei Pennazio), iar, în intervalul orar 18.30-20.00, la VIVO Mall Pitești, este marcată Ziua actelor de bunătate, prin organizarea expoziției interactive „Aducem marea mai aproape de tine!”, la care vor fi prezentate elemente de tehnică de scufundare, machete de nave și materiale de Marină și vor avea loc ateliere interactive de confecționat diferite împletituri și lucrări marinărești.

Scafandrii, infanteriștii marini, militarii de la bordul navelor de luptă, studenții Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” și elevii Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu”, precum și cei ai Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” vor efectua escale în unitățile de învățământ gimnazial și liceal din localitățile Curtea de Argeș (marți, 18 februarie, la Colegiul Național „Vlaicu Vodă”, Liceul Tehnologic „Constantin Dobrescu”, Liceul Tehnologic „Ferdinand I”, Școala Gimnazială „Mircea cel Bătrân” și Școala Gimnazială „Regina Maria”), Mioveni (miercuri, 19 februarie, la Liceul Teoretic „Lucia Zamfirescu” și Școala Gimnazială „George Topârceanu”), Țițești (miercuri, 19 februarie, la Școala Generală „I.C. Lăzărescu”) și Pitești (joi, 19 februarie, la Colegiul Național „Alexandru Odobescu”, Colegiul Tehnic „Costin D. Nenițescu”, Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși”, Colegiul Național „I.C. Brătianu”, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” și Școala Gimnazială „Mircea Eliade”).

Pe timpul desfășurării campaniei de promovare, marinarii vor purta un dialog și cu reprezentanții consiliul județean al elevilor, care vor expune opinia adolescenților argeșeni referitoare la urmarea unei cariere militare.

Marinarii militari vor desfășura, în județul Argeș, și o serie de acțiuni umanitare și de voluntariat, pentru a aduce un zâmbet și o mângâiere, unui grup de copii instituționalizați într-un centru de plasament și unui grup alcătuit din 200 de persoane vârstnice din două centre de îngrijire și asistență, cu sprijinul S.C. Albalact S.A. și al ONG-ului „Școlile satelor noastre”. 

La festivitatea de deschidere a activităților, alături de comandantul Flotei, contraamiralul Mihai Panait, vor participa reprezentanți ai autorităților publice locale și ai Inspectoratului Școlar Județean, comandantul Școlii de Instruire Interarme a Forțelor Terestre „Mihai Viteazul”, comandantul Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Terestre „Basarab I”, precum și un grup de ofițeri și amirali în rezervă și în retragere.

Sursa foto: Forțele Navale Române

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

În 2021, a primit „Emblema de onoare a logisticii” Forțele Navale Române, în doliu. Un comandor s-a stins din viață

26 Feb 2021 959

125 de ani de la înființarea primei structuri a Forțelor Navale Române

26 Feb 2021 944

Forțele Navale Române Comandamentul Flotei din Constanța, la ceas aniversar

24 Feb 2021 694

Instruire în Marea Neagră. Participă peste 700 de militari din șase țări NATO

23 Feb 2021 487

​Ziua Internațională a Sportului Militar, celebrată de Forţele Navale Române

18 Feb 2021 2007

Exerciţiu de antrenament în teren pentru rachetiştii navali

16 Feb 2021 436

Forțele Navale Române, implicate în efortul național de combatere a COVID-19

04 Feb 2021 602

Forțele Navale Române Flexibilitate și adaptabilitate la contextul pandemiei COVID-19

26 Jan 2021 592

Forțele Navale Române Continuă instrucția pe mare, pe fluviu, în teren și în aer

21 Jan 2021 538

Forțele Navale Române Ceremonii de 1 Decembrie, în Constanța și Tulcea

27 Nov 2020 738

Manifestări cu prilejul împlinirii a 148 de ani de la înființarea Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”

17 Nov 2020 689

Statul Major al Forțelor Navale Viceamiralul în retragere Petre Zamfir, pe ultimul marș dintr-o viață în slujba patriei

16 Nov 2020 739

Echipajul Fregatei „Regina Maria”, o săptămână plină Activități de luptă antisubmarin în comun cu partenerii NATO

06 Nov 2020 783

Forțele Navale Române Ziua Armatei sărbătorită în Strâmtoarea Bosfor, Turcia

27 Oct 2020 856

Exerciții navale româno-britanice în Marea Neagră

21 Oct 2020 656