Forțele Navale Române Puitorul de mine și plase 274, integrat în Operația UE „Irini” (galerie foto)

  • Comandantul puitorului românesc, căpitan-comandor Daniel Gheorma, a participat la activitate, alături de ceilalți comandanți ai navelor militare din grupare, prilej cu care a primit aprecierea și suportul comenzii operației, pentru participarea la misiune, atât din partea fostului comandant al grupării, contraamiralul de flotilă italian Stefano Frumento, cât și din partea celui care a preluat conducerea acesteia, contraamiralul de flotilă grec Michail D. Magkos.
Puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu” a efectuat marți, 28 septembrie, manevra de acostare în portul militar italian Taranto, alături de navele partenere integrate în Operația EUNAVFOR MED IRINI.

Perioada de refacere a capacității de luptă a navei și a echipajului s-a suprapus cu o serie de ședințe de lucru, la care a participat echipa de comandă a navei, precum și cu ceremonia militară de predare-primire a comenzii grupării navale, care s-a desfășurat vineri, 1 octombrie, la bordul navei comandant din ultimele două luni, ITS SAN GIUSTO.

Comandantul puitorului românesc, căpitan-comandor Daniel Gheorma, a participat la activitate, alături de ceilalți comandanți ai navelor militare din grupare, prilej cu care a primit aprecierea și suportul comenzii operației, pentru participarea la misiune, atât din partea fostului comandant al grupării, contraamiralul de flotilă italian Stefano Frumento, cât și din partea celui care a preluat conducerea acesteia, contraamiralul de flotilă grec Michail D. Magkos.

După încheierea ceremoniei, noul șef al grupării, ambarcat la bordul actualei nave comandant, fregata grecească HS NAVARINON, a fost primit la bordul puitorului de mine și plase 274, unde a transmis gândurile și ordinele sale referitoare la participarea marinarilor militari români, în următoarele trei luni, la Operația „Irini”, atât verbal, la pupa navei, cât și în scris, pe una dintre paginile Cărții de Onoare.

Imediat după ce amiralul grec a coborât de la bord, echipajul românesc s-a mobilizat și a executat manevra de plecare din port, pentru a lua cap-compas raionul maritim din Marea Meditarană în care își va executa misiunile specifice operației de monitorizare a traficului navelor suspecte și de asigurare a respectării embargoului asupra armelor impus Libiei.

Alături de nava militară a Forțelor Navale Române, din grupare mai fac parte nava comandant, fregata grecească, HS NAVARINON, nava auxiliară germană FGS BONN și nava de patrulare italiană ITS COMANDANTE FOSCARI.

Corespondență transmisă de locotenent Alexandru Turturică, ofițerul responsabil cu activitatea de informare și relații publice de la bordul navei.

Sursa foto: Facebook/ Forțele Navale Române 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Distrugătorul american USS Arleigh Burke a sosit în Portul Constanța

06 Dec 2021 210

Fregata „Regina Maria”, a treia misiune Nato din anul 2021, încheiată cu succes

03 Dec 2021 406

Posturi vacante la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu”

01 Dec 2021 835

Profesionalism militar și înaltă ținută, răsplătite de Ziua Națională a României. Cine a primit Emblema de Onoare a Forțelor Navale Române

24 Nov 2021 596

Întrevedere a secretarului de stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale cu comandantul Forţelor Navale ale Republicii Albania. Ce subiecte au fost abordate

24 Nov 2021 352

Delegația condusă de șeful Forțelor Navale din Albania vine în România. Va vizita portul militar Constanța

23 Nov 2021 369

Exercițiu organizat de Forțele Navale ale Turciei. A participat fregata „Regina Maria”. Despre atacul de la țărm asupra sistemelor informatice

21 Nov 2021 632

Fregata „Regina Maria“- contribuția la menținerea unei capacități de reacție adecvate la nivelul NATO (FOTO)

18 Nov 2021 499

Forțele navale române și poloneze - doi piloni importanți ai securității NATO, pe flancul estic

17 Nov 2021 494

Misiune umanitară a Forțelor Aeriene Române Două persoane vindecate de covid19 vor fi repatriate

16 Nov 2021 590

Centrul de Cercetare și Inovare pentru Forțele Navale Constanța Concurs pentru ocuparea a două posturi de cercetător științific

15 Nov 2021 1357

Centrul de Cercetare și Inovare pentru Forțele Navale Constanța angajează referent de specialitate II în Biroul logistică

15 Nov 2021 696

Fregata „Regina Maria” a primit aprecieri la finalul exercițiului Dogu Akdeniz 21 (GALERIE FOTO)

14 Nov 2021 599

Forțele Navale Române Marinarii militari - ceremonie de Ziua Veteranilor în Cimitirul Central din Constanța (FOTO)

11 Nov 2021 562

Forțele Navale Române Echipaj românesc format din 84 de militari, misiune în Marea Mediterană. Când se vor întoarce în portul Constanța (galerie foto)

10 Nov 2021 610