Forțele Navale Ziua Serviciului de Telecomunicații Speciale. Mărturiile unui elev militar, școlarizat pe unul dintre locurile destinate STS


Data de 18 decembrie marcehează Ziua Serviciului de Telecomunicații Speciale


Vă invităm să o cunoașteți pe elev militar Arina Maria Tătulescu, școlarizată pe unul dintre locurile destinate Serviciului de Telecomunicații Speciale, în promoția 2021-2023, la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale.Arina are 19 ani și este din Pitești, unde a și absolvit Colegiul National Liceal "Alexandru Odobescu", Arges . Părinții săi lucrează în domeniul medical, iar ea, deși este o tânără extrem de elegantă și delicată în gesturi, a devenit prima din familia sa care îmbracă haina militară.

 


„Am ales să vin la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale fiindcă am garanția unei pregătiri profesionale și individuale de excepție. M-am documentat despre instituțiile de învățământ militar, iar această școală mi-a făcut, în cele din urmă, cea mai bună impresie. Am avut confirmarea că am făcut alegerea potrivită când am văzut infrastructura modernă de care dispune instituția și mai ales motivația cadrelor didactice, fapt care face ca această școală să fie un organism viu și plin de energie.
Am ales să mă înscriu pe locurile pentru STS - Serviciul de Telecomunicaţii Speciale deoarece am vrut un viitor profesional pe uscat, liniștit și unde voi avea acces la tehnologiii de vârf și consider că pasiunea mea pentru telecomunicații va contribui perfect la îndeplinirea sarcinilor care îmi vor fi încredințate de către superiorii mei, din momentul absolvirii”, mărturisește cu mult entuziasm în glas Arina Tătulescu.
Tânăra de doar 19 ani iubește și sporturile nautice. A practicat caiac-canoe la Baza Națională de Kaiac Canoe Pitești-Budeasa.


 

„Consider că acest tip de mișcare favorizează instalarea unui echilibru între trup, minte și suflet”, mai adaugă eleva. La Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale, Arina a descoperit că își poate continua pasiunea pentru acesta sport, în cadrul sesiunilor de pregătire marinărească, pe care elevii militari le desfășoară de câteva ori pe an la Centrul de Pregătirea Marinărească și Sporturi Nautice de la Palazu Mare, aflat în administrarea Academiei Navale.

Arina Tătulescu și-a conturat deja destul de clar obiectivele pentru viitor.


 

„Mi-aș dori să mă stabilesc în București, la sediul central al Serviciului de Telecomunicații Speciale. Vreau să urmez și cursurile unei facultăți în paralel cu serviciul, pentru a-mi extinde aria de competențe. Sunt într-adevăr prima din familia mea care îmbracă uniforma militară, părinții mei fiind cadre medicale. Familia mea mă susține și mă consideră un exemplu de curaj pentru decizia mea de a veni la școală militară și de a mă supune rigorilor sistemului militar”, completează piteșteanca de 19 ani.

Fata mărturisește că iubește haina militară și că nu consideră că o tânără care se preocupă ceva mai mult de propriul aspect fizic este neapărat incompatibilă cu ceea ce semnifică valorile militare.

 


„Feminitatea mea nu suferă când îmbrac ținuta de instrucție. Din contră, cred că este o posibilitatea de a mă cunoaște pe mine mult mai bine, de a determina care îmi sunt limitele pentru a le putea împinge, zi de zi, un pic mai în față.
Armata m-a provocat să mă autodepășesc și mi-a pus la dispoziție un mediu organizat, pe care eu îl consider cheia care mi-a grăbit maturizarea”, recunoaște cu sinceritate și cu seriozitate deplină pe chip, Arina.Cel mai dificil, mai spune eleva, a fost să plece departe de părinții, bunicii și fratele său. Le simte lipsa constant, dar susținerea lor și gândul că ei sunt profund mândri de alegerea ei o fac să meargă mai departe cu toată determinarea pe drumul pe care l-a ales.
 


„Vreau să le mulțumesc pentru ceea ce au făcut pentru mine”, este gândul transmis de Arina Tătulescu familiei sale.

Îi suntem și noi recunoscători Arinei că ne-a lăsat să privim o clipă în sufletul ei. Îi urăm mult succes în tot ce și-a propus, iar ei, și întregului Serviciu de Telecomunicații Speciale, a cărui contribuție la sistemul de siguranță națională este de necontestat, le dorim la mulți ani și un viitor cât mai prosper!


Sursa foto-text: Facebook/ Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Zeci de percheziții la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălarea banilor, în domeniul construcţiilor

16 Jun 2016 2230

CN APMC caută o firmă de curăţenie. O va plăti cu jumătate de milion de euro (document)

13 Feb 2016 3115

Din ciclul „preocupările parlamentarilor noștri“ Senatorul Moga susține Statutul personalului de la SAJ (document)

04 Jan 2016 2414

UPDATE O nouă metodă de înşelăciune – “Sunteţi fericitul câştigător al unei premiu TV!”

16 Dec 2015 1314

Atentate la Paris 104 persoane plasate în arest la domiciliu, în ultimele 48 de ore

16 Nov 2015 1440

Afaceri dubioase cu iz de cămătărie Viceprimarul Taner Reşit, suspectat de şantaj, trimis în judecată alături de „Hamlet“ (document)

15 Oct 2015 3211

Prefectura Constanţa a scos la concurs funcţia publică vacantă de consilier

06 Jul 2015 2295

UPDATE. Prejudiciu de 15.000 de euro Percheziții la hoți din situri arheologice din Constanța (video)

17 Apr 2015 2760

Prefectura Constanţa angajează consilier pentru Serviciul monitorizarea serviciilor publice deconcentrate

15 Feb 2015 1662

Comunicat de presa DIICOT 27.01.2015

27 Jan 2015 879

„Recensământ” 2014 Cine sunt şefii serviciilor speciale de la Constanţa

25 Feb 2014 8290