Forumul Regional de pensii private, un real succes

Ieri, statiunea Mamaia a fost gazda celei de-a XVIII-a editii a Forumurilor Regionale de Pensii Private, desfasurata, in acest an, sub genericul "Pensiile facultative - O solutie pentru angajatori".

Organizat pentru ce-a de-a doua oara in orasul de la malul marii, evenimentul de marca a reunit peste 100 de mandatari ai principalilor operatori din domeniul pensiilor private, din regiunea de sud-est a tarii, directori generali, economici, juridici, de resurse umane si lideri sindicali. Acestora li s-au alaturat reprezentanti ai Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private din Romania si ai Casei Nationale de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale. Printre invitatii speciali ai evenimentului s-au remarcat prefectul judetului Constanta, Danut Culetu, in calitate de gazda a reuniunii, vicepresedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, Ion Giurescu, precum si Crinu Andanut, de la Alianz Tiriac, Maria Belicciu - director executiv marketing, si Mihai Seitan, director general. Organizatorii au adus la cunostinta celor prezenti amploarea evenimentului, la un an de la inaugurarea sistemului privat de pensii. "Daca anul trecut aveam 36 de companii participante la eveniment, care reprezentau 15.000 de angajati, anul acesta avem 75, cu 35.000 de angajati", a evidentiat Sergiu Costache, moderatorul evenimentului si director general al unei publicatii de specialitate. Reuniunea s-a concentrat pe trei subiecte de actualitate, care au facut referire la oportunitatile si perspectivele sistemului de pensii private facultative. Primul dintre ele a vizat cateva aspecte practice, referitoare la contributiile angajatorilor la fondurile de pensii private Pilon II (obligatoriu) si Pilon I (facultativ), iar cel de-al doilea a constituit o prezentare a modalitatilor de fidelizare a angajatilor prin acordarea unei pensii private facultative si prin pachete de beneficii. Sub aceste aspecte, s-au purtat discutii in legatura cu rolul si necesitatea implicarii sindicatelor in implementarea si sustinerea pensiilor private facultative.

Scris de: {autor}Claudia CANDET{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 368

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 407

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 673

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 578

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 537

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 767

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 558

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 661

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 712

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 526

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 581

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 556

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 786

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3405

Complexul Cleopatra din Mamaia, deținut de famila lui Vasile Chirondojan, fost consilier local din Constanța, de vânzare. Iată cât cer proprietarii!

02 Apr 2024 14204