Fost comandant al Brigăzii 9 Mecanizate Mărășești Constanța, la conducerea Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est (GALERIE FOTO)

Schimbarea comenzii la HQ MND SE. Foto: Facebook/Forțele Terestre RomâneLuni, 6 iunie, la sediul Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est (HQ MND-SE), a avut loc, în prezența ministrului apărării naționale, Vasile Dîncu și a șefului Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, ceremonia de schimbare a comenzii structurii, între generalul-maior Cristian Dan, care a asigurat comanda HQ MND-SE în perioada iunie 2020 - iunie 2022 și generalul de brigadă Dorin Toma, locțiitor al șefului Statului Major al Forțelor Terestre, din luna aprilie 2020.

Potrivit reprezentanților Forțelor Terestre, în discursul său, ministrul apărării naționale a menționat că momentul de astăzi este unul important pentru Armata României, comandamentele multinaționale de brigadă de la Craiova, de divizie de la București și de corp de armată de la Sibiu reprezintă dovezi concrete că România abordează cu seriozitate angajamentele de a contribui la securitatea regiunii Mării Negre, a flancului estic al Alianței și a întregului spațiu nord-atlantic.

”Constituirea, operaționalizarea și susținerea pe teritoriul său a acestui adevărat arc de securitate reprezentat de cele trei comandamente a reprezentat un moment decisiv pentru viitorul României și o dovadă a solidarității aliate. În toate cele trei comandamente, precum și în Unitatea de Integrare a Forțelor alături de români acționează și personal din țări NATO.
Ca ministru al apărării, vă mărturisesc că perfomanțele și pregătirea militară dovedite deja în numeroase misiuni sunt suficiente dovezi să declar că faceți posibil orice imposibil. Mă înclin în fața dumneavoastră și vă mulțumesc, domnule general-maior Dan, dumneavoastră și echipei pe care ați format-o aici, pentru munca depusă, în numele Păcii și Securității. Succes noii echipe, conduse de domnul general de brigadă Dorin Toma și militarilor ce încadrează această structură!” a reliefat Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu.

”În prezent, numărul militarilor aliați prezenți în țara noastră este de peste cinci mii. Militarii aliați sunt angajați în activități de vigilență și misiuni de poliție aeriană și se antrenează împreună cu militarii români. Activitățile comune de antrenament reprezintă piatra de bază pentru îmbunătățirea interoperabilității și, desigur, obiectivul esențial de pregătire și pregătire pentru orice fel de acțiuni defensive, dacă este necesar. Acesta este cadrul național în care HQ MND S-E are o responsabilitate importantă. Prin urmare, această ceremonie îmi oferă ocazia de a-mi exprima recunoștința tuturor națiunilor aliate care contribuie ai căror soldați sunt umăr la umăr cu trupele române”, a subliniat, în cuvântul său, șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu.

Generalul de brigadă Dorin Toma a fost comandant al Brigăzii 9 Mecanizată ”Mărăşeşti” Constanța. 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ceremonie militară la Batalionul 341 Infanterie „Constanța“ (GALERIE FOTO)

19 Sep 2022 474

Militarii Brigăzii 9 Mecanizate Mărășești praticipă la exercițiul „Noble Partner 22" în Georgia (GALERIE FOTO)

24 Aug 2022 448

Thunder Storm-22 privit din perspectiva artileriștilor dobrogeni (VIDEO)

18 Jul 2022 565

Ceremonie la Brigada 9 Mecanizată ,,Mărășești" (GALERIE FOTO)

15 Jul 2022 681

Schimbare în conducerea Brigăzii 9 Mecanizată „Mărășești“. Cine este noul locțiitor al comandantului (GALERIE FOTO)

11 Jul 2022 838

Constanța. Competiţia „Subofiţerul/Soldatul anului 2022”, etapa pe brigadă, şi-a desemnat câştigătorii (GALERIE FOTO)

24 Jun 2022 599

Vizită de informare-documentare la sediul Brigăzii 9 Mecanizată „Mărășești“ Constanța (GALERIE FOTO)

08 Jun 2022 640

Constanța Locțiitorul comandantului Brigăzii 9 Mecanizată „Mărășești” a trecut în rezervă (GALERIE FOTO)

03 Jun 2022 2128

Județul Constanța Structurile aparţinând Brigăzii 9 Mecanizată "Mărăşeşti", evaluate de o delegaţie condusă de comandantul SEEBRIG (GALERIE FOTO)

31 May 2022 690

Batalionul 341 Infanterie „Constanța“, gazda concursurilor aplicativ-militare de vară, etapa pe Divizie (GALERIE FOTO)

20 May 2022 668

Ceremonie militară și religioasă cu ocazia depunerii jurământului militar, la Brigada 9 Mecanizată 2Mărășești“ Constanța (GALERIE FOTO)

06 May 2022 687

Constanța Ceremonialul de repatriere a Detașamentului „Gheparzii de Fier“, la Comandamentul Brigăzii 9 Mecanizată „Mărășești“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 May 2022 1496

Militarii Brigăzii 9 Mecanizată ,,Mărășești” au participat, la Mihail Kogălniceanu, la aniversarea Regimentului 36 Infanterie ,,Vasile Lupu” (GALERIE FOTO)

04 Apr 2022 1030

Constanța Cum au onorat Ziua NATO militarii Brigăzii 9 Mecanizată ,,Mărăşeşti” (GALERIE FOTO)

03 Apr 2022 855

Ceremonii de predare-primire ale comenzii și Drapelului de Luptă la Batalionul 911 Infanterie „Capidava“ și Batalionul 345 Artilerie „Tomis“ (GALERIE FOTO)

08 Mar 2022 1050