Fost comandant al Brigăzii 9 Mecanizate Mărășești Constanța, la conducerea Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est (GALERIE FOTO)

Schimbarea comenzii la HQ MND SE. Foto: Facebook/Forțele Terestre RomâneLuni, 6 iunie, la sediul Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est (HQ MND-SE), a avut loc, în prezența ministrului apărării naționale, Vasile Dîncu și a șefului Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, ceremonia de schimbare a comenzii structurii, între generalul-maior Cristian Dan, care a asigurat comanda HQ MND-SE în perioada iunie 2020 - iunie 2022 și generalul de brigadă Dorin Toma, locțiitor al șefului Statului Major al Forțelor Terestre, din luna aprilie 2020.

Potrivit reprezentanților Forțelor Terestre, în discursul său, ministrul apărării naționale a menționat că momentul de astăzi este unul important pentru Armata României, comandamentele multinaționale de brigadă de la Craiova, de divizie de la București și de corp de armată de la Sibiu reprezintă dovezi concrete că România abordează cu seriozitate angajamentele de a contribui la securitatea regiunii Mării Negre, a flancului estic al Alianței și a întregului spațiu nord-atlantic.

”Constituirea, operaționalizarea și susținerea pe teritoriul său a acestui adevărat arc de securitate reprezentat de cele trei comandamente a reprezentat un moment decisiv pentru viitorul României și o dovadă a solidarității aliate. În toate cele trei comandamente, precum și în Unitatea de Integrare a Forțelor alături de români acționează și personal din țări NATO.
Ca ministru al apărării, vă mărturisesc că perfomanțele și pregătirea militară dovedite deja în numeroase misiuni sunt suficiente dovezi să declar că faceți posibil orice imposibil. Mă înclin în fața dumneavoastră și vă mulțumesc, domnule general-maior Dan, dumneavoastră și echipei pe care ați format-o aici, pentru munca depusă, în numele Păcii și Securității. Succes noii echipe, conduse de domnul general de brigadă Dorin Toma și militarilor ce încadrează această structură!” a reliefat Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu.

”În prezent, numărul militarilor aliați prezenți în țara noastră este de peste cinci mii. Militarii aliați sunt angajați în activități de vigilență și misiuni de poliție aeriană și se antrenează împreună cu militarii români. Activitățile comune de antrenament reprezintă piatra de bază pentru îmbunătățirea interoperabilității și, desigur, obiectivul esențial de pregătire și pregătire pentru orice fel de acțiuni defensive, dacă este necesar. Acesta este cadrul național în care HQ MND S-E are o responsabilitate importantă. Prin urmare, această ceremonie îmi oferă ocazia de a-mi exprima recunoștința tuturor națiunilor aliate care contribuie ai căror soldați sunt umăr la umăr cu trupele române”, a subliniat, în cuvântul său, șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu.

Generalul de brigadă Dorin Toma a fost comandant al Brigăzii 9 Mecanizată ”Mărăşeşti” Constanța. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Exercițiul multinațional Justice Eagle 24, desfășurat de militarii din Brigada 9 Mecanizată „Mărășești” Constanța

16 Mar 2024 469

Județul Constanța Brigada 9 Mecanizată „Mărășești” continuă promovarea carierei militare în școli (GALERIE FOTO)

15 Mar 2024 450

Brigada 9 Mecanizată "Mărăşeşti" Constanța Instrucția continuă în cadrul exercițiului militar “Justice Eagle 24.1” (FOTO)

12 Mar 2024 591

Instruirea militarilor din județul Constanța la Centrul Secundar de Instruire în Luptă Babadag (GALERIE FOTO)

10 Mar 2024 457

Exercițiu al militarilor Brigăzii 9 Mecanizată "Mărășești" împreună cu parteneri din Republica Moldova (GALERIE FOTO)

08 Mar 2024 639

Instruire la înălțime Tabără de instrucție pentru militarii Brigăzii 9 Mecanizată "Mărășești" Constanța (FOTO)

04 Mar 2024 420

Știri Constanța Avansări în grad la Brigada 9 Mecanizată "Mărășești" (FOTO)

04 Mar 2024 492

Brigada 9 Mecanizată „Mărăşeşti“ Constanța serbează venirea primăverii cu mărţişoare și flori pentru doamne și domnișoare (FOTO)

01 Mar 2024 389

În Constanța Depunerea jurământului militar la sediul comandamentului Brigăzii 9 Mecanizată „Mărășești”

01 Mar 2024 408

Vizita Brigăzii 9 Mecanizată „Mărășești" la Liceul Tehnologic ,,Nicolae Titulescu" din municipiul Medgidia, județul Constanța

22 Feb 2024 490

Constanța Ziua Consiliului Internațional al Sportului Militar marcată de militarii Brigăzii 9 Mecanizată ,,Mărășești” (GALERIE FOTO)

16 Feb 2024 482

Județul Constanța Prima ședință de tragere a recruților Brigăzii 9 Mecanizată “Mărășești” (GALERIE FOTO)

14 Feb 2024 488

Batalionul 341 Infanterie din Topraisar recrutează soldați profesioniști

10 Feb 2024 1380

Recruți ai Brigăzii 9 Mecanizată „Mărășești”, în vizită la Muzeul Militar și Muzeul Național al Marinei Române

10 Feb 2024 490

Un nou început, cariera militară la Brigada 9 Mecanizată „Mărășești” (FOTO)

07 Feb 2024 821