Fost deputat de Constanța numit membru al ANRE. Detalii din CV

Iulian Iancu. Sursă: ZIUA de Constanța
  • S-au înregistrat 224 de voturi „pentru'' şi 86 „împotrivă''. Votul a fost secret, cu buletine.

Plenul Parlamentului a decis, miercuri, 22 iunie 2022, numirea fostului deputat PSD de Constanța Iulian Iancu în funcţia de membru al Comitetului de Reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), potrivit Agerpres.

S-au înregistrat 224 de voturi „pentru'' şi „86 împotrivă''. Votul a fost secret, cu buletine.

Deputatul USR Cristina Prună a criticat nominalizarea lui Iulian Iancu în această funcţie, susţinând că acesta a promovat în Parlament mai multe legi care au făcut România „mai dependentă de gazele ruseşti''.

„PSD mai bagă azi o fisă, numirea domnului Iulian Iancu în conducerea ANRE. Domnule Ciolacu, stau şi mă întreb ce cheiţă v-a întors pe dumneavoastră pentru ca nu mai târziu de 5 luni de zile să vă răzgândiţi complet în ceea ce priveşte pe domnul Iulian Iancu. Mai ţineţi minte când nu îl susţineaţi în această funcţie, aveaţi dubii că ar fi potrivit.

Mai ţineţi minte când preşedintele Iohannis, care acum este partenerul dumneavoastră, spunea că domnul Iulian Iancu periclitează relaţiile cu statele occidentale şi de aceea nici măcar nu l-a numit în funcţia de vicepremier în Guvernul Dăncilă.

Pentru că Iulian Iancu a promovat aici, în Parlamentul României, o lege care ne-a făcut mai dependenţi de gazele ruseşti, nu doar una, chiar mai multe, dar mă gândesc la Legea offshore pe care chiar dumneavoastră aţi modificat-o şi dependenţa României de gazele ruseşti a ajuns undeva la 28%", a spus Cristina Prună.


Deputatul Violeta Alexandru a afirmat la rândul său că PNL a ajuns să „înghită" absolut orice din partea PSD.

„Iulian Iancu? Serios? Mă uit la liberali: Iulian Iancu? Serios? Nu vă amintiţi de 2018 şi de Legea offshore, care a alungat toţi investitorii decenţi şi serioşi din România? Chiar nu mai avem jenă în ţara asta? Să punem punct în spaţiu public, aşa dânşii pot să facă ce vor ei în spaţiul privat, carierei unor oameni de care se leagă tot ce e mai rău în România, Iulian Iancu pe domeniul lui.

Mă uit la Partidul Naţional Liberal: Iulian Iancu? Chiar aşa aţi ajuns, să înghiţiţi absolut orice vă vine de la un PSD care aparent se reformează, în realitate acelaşi PSD rămâne cu Iulian Iancu susţinut acum?", a adăugat Violeta Alexandru.


Deputatul Ludovic Orban a declarat că este în proces cu Iulian Iancu pe motiv că a spus că acesta a acţionat ca „omul Gazprom" şi a reprezentat interesele ruşilor.

„Cred că nu mă voi afla în conflict de interese pentru că voi vota împotriva numirii lui Iancu. Cred că este o ruşine pentru Parlamentul României şi mai ales pentru PSD, care a făcut această nominalizare", a mai spus Orban, menţionând că este „o alegere catastrofală".


Deputatul PSD Alfred Simonis a replicat că cei care critică nominalizarea lui Iulian Iancu vorbesc de anul 2018, când a fost dată Legea offshore, dar nu au făcut nimic în 2019 şi 2020 pentru a repara această lege, deşi au avut majoritatea şi a trebuit să vină PSD pentru a face acest lucru.

„Cred că unii nu au jenă. Prim-ministrul Guvernului liberal împreună cu USR, care a liberalizat preţul la energie şi de aceea au explodat preţurile la gaze şi electricitate, vine şi ne vorbeşte de energie. Parlamentarul de la USR care a anunţat primul, noaptea, liberalizarea preţurilor la energie şi de aia au explodat preţurile la energie vine şi ne vorbeşte de energie, un alt ministru în Guvernul Orban ne vorbeşte de asemenea de energie", a arătat Simonis.


În 8 iunie, fostul deputat Iulian Iancu a fost validat de comisiile parlamentare de specialitate pentru această funcţie. În 3 mai, Parlamentul a decis vacantarea unui post de membru în Comitetul de Reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, după demisia lui Alexandru Stănescu.


Despre Iulian Iancu

Conform CV-ului publicat pe site-ul Camerei Deputaților, Iulian Iancu s-a născut pe data de 6 octombrie 1960. 

Din 2004 până în 2020 a fost deputat, Preşedinte, Comisia pentru industrii şi servicii. 

La alegerile din 2016, Iulian Iancu a candidat pentru un loc în Camera Deputaților din partea PSD Constanța. 

În perioada 2017 - 2019 a fost Cadru didactic asociat la Universitatea de Petrol şi Gaze Ploieşti, dar și la Academia de Studii Economice Bucureşti. 

Mai multe despre Iulian Iancu puteți citi aici.

Citește și:

Fost deputat de Constanța, favorit pentru numirea la conducerea ANRE. Detalii din CV (DOCUMENTE)

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța Magistratul Iulia Opariuc Dan, aleasă președinte BEJ și magistratul Traian Iancu Laurențiu, locțiitor

15 Apr 2024 1359

Declarații de avere Averea și intersele lui Iulian Iancu, șef birou grad II la Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Galați are mai multe imobile la Constanța (DOCUMENTE)

18 Dec 2023 836

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 02 februarie 2023

03 Feb 2023 1631

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 24 august 2022

25 Aug 2022 1889

A început ședinţa comună pentru numirea unor membri în CNCD şi ANRE

22 Jun 2022 1108

Fost deputat de Constanța, favorit pentru numirea la conducerea ANRE. Detalii din CV (DOCUMENTE)

07 Jun 2022 1535

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 02 mai 2022

04 May 2022 1714

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 3 septembrie 2021

07 Sep 2021 2388

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 12 aprilie 2021

13 Apr 2021 2500

Ședință CExN PSD Noi propuneri la ministerele de Justiție, Educație și Afaceri Interne

23 Aug 2019 2096

Felix Stroe conduce departamentul de Infrastructură și Transport din PSD

11 Mar 2019 2373

Serviciul de Stare Civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 30 octombrie 2018

31 Oct 2018 2261

Un deputat PSD de Constanţa a făcut infarct înainte de ședința coaliției pe Legea offshore

05 Oct 2018 2203

Iancu (PSD) - Legea offshore, în dezbaterea comisiilor de specialitate din Camera Deputaţilor abia săptămâna viitoare

26 Sep 2018 1625

Serviciul de Stare Civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 19 septembrie 2018

20 Sep 2018 1877