Actualitate

Fost șef de post de poliție, trimis în judecată pentru trafic de influență și luare de mită


Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș a finalizat urmărirea penală şi a emis rechizitoriul, prin care a dispus trimiterea în judecată a unui inculpat, agent de poliție, la data comiterii faptei șef al unui post de poliție din cadrul I.P.J. Argeș, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi luare de mită.
       
Totodată, a încheiat două acorduri de recunoaştere a vinovăţiei cu doi inculpați, prin care, unul dintre ei a fost condamnat la pedeapsa închisorii de 1 an şi 4 luni cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influență, iar cel de-al doilea a fost condamnat la aceeași pedeapsă, dar pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.
         
În fapt, în ianuarie 2017 inculpatul agent de poliţie, având la data comiterii infracțiunilor funcția de șef al unui post de poliție din cadrul IPJ Argeș, aflându-se în echipajul de serviciu, i-a solicitat uneia dintre persoanele condamnate prin acord de recunoaștere, suma de 200 lei (fiindu-i remisă suma de 50 de euro), promiţându-i acestuia că își va folosi influența pe lângă funcţionarii din cadrul primăriei din comună, pentru a nu mai plăti amenzile contravenţionale, în cuantum de 536 lei.
       
De asemenea, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, inculpatul a oprit în trafic un autovehicul care transporta material lemnos, pentru verificarea documentelor, iar conducătorul autovehiculului i-a introdus în documente o bancnotă de 50 lei, pe care inculpatul a primit-o, ulterior remiţând acestuia doar documentele solicitate.
   
În cauză, ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Argeș au desfășurat acte de urmărire penală, în baza ordonanțelor de delegare emise de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş.
Lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Argeş au beneficiat de sprijinul Serviciului Tehnic din cadrul DGA .
 
„Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, precizează procurorii.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ca urmare a denunțului din partea unui polițist de frontieră Șase persoane condamnate pentru dare de mită și contrabandă

06 Apr 2020 132

Cinci bărbaţi care făceau grătar în mijlocul unei străzi din municipiul Brăila, amendați de polițiști

03 Apr 2020 487

Caz inedit la Constanța! Un polițist de la Locală, amendat de un coleg de la Poliția Rutieră

03 Apr 2020 8158

Un agent de poliție din Tulcea, lovit în cap cu o rangă. Procesul, amânat la Constanța

03 Apr 2020 327

„Superman“ din Năvodari, cursă de suflet Fostul polițist Ioan Chifu a alergat 100 de kilometri în bucătărie, în 24 de ore! (galerie foto)

03 Apr 2020 3147

Data de 25 martie marcheză Ziua Poliției Române

25 Mar 2020 486

România, în stare de urgență din cauza coronavirusului! Justiția din Constanța resimte primele efecte. Mai multe dosare penale, suspendate

19 Mar 2020 545

Năvodari. Fostul polițist Ioan Chifu La împlinirea vârstei de 51 de ani, și-a făcut „cadou“ o alergare de 51 de kilometri!

18 Mar 2020 6275

Ofițer de poliție, reținut pentru luare de mită

13 Mar 2020 989

Constanța Un polițist de frontieră a sesizat ofițerii DGA după ce i s-a oferit mită

12 Mar 2020 609

Activități preventive în instituțiile de învățământ constănțene. Despre ce au discutat elevii cu polițiștii

11 Mar 2020 720

Misiuni ale polițiștilor Au adus în țară și au predat persoane urmărite internațional

08 Mar 2020 535

DGA Polițist, trimis în judecată pentru favorizarea făptuitorului. Agentul nu ar fi pus în executare un mandat

05 Mar 2020 537

Un fost poliţist rutier, condamnat definitiv pentru luare de mită, dat în judecată de IPJ Constanţa

04 Mar 2020 9549

Bărbat prins în flagrant de dare de mită, după denunțul unui polițist

02 Mar 2020 551