Fostul deputat Andrei Gerea a fost numit la conducerea parcului eolian Crucea din Dobrogea

  • Consiliul de Administrație al societății Crucea Wind Farm SA a decis numirea în calitate de director general al societății, pentru o perioadă de 4 luni a lui Andrei- Dominic Gerea
  • Gerea a fost deputat de Argeș în Parlamentul României din 2004 până în 2020, fost membru ALDE, ulterior afliliat PNL, fost ministru al economiei în cadrul guvernului Victor Ponta (2) și ministru-delegat pentru energie și IMM în guvernul Victor Ponta
  • Obiectivul prioritar al societății vizează integrarea societății în cadrul acționarului unic Hidroelectrica SA, pe calea fuziunii prin absorbție

Consiliul de Administrație al societății Crucea Wind Farm SA a decis pe 22 martie a.c, prin intermediul unei conferințe telefonice, a concluzionat în mod unanim oportunitatea delegării conducerii executive unui singur director, acesta urmând să aibă titulatura de director general.
Limitele generale ale remunerației directorului general au fost stabilite prin hotărârea acționarului unic la data de 19.03.2021, cu respectarea limitelor generale legale impuse de OUG 109/2011.

Delegarea conducerii societății către directorul general, este limitată din punct de vedere temporal, mandatul putând fi încredințat pentru o durata de 4 luni, cu posibilitatea de prelungire pânp la maximum 6 luni.
Având în vedere obiectivul prioritar care vizează integrarea societății în cadrul acționarului unic Hidroelectrica SA, pe calea fuziunii prin absorbție, este necesară și utilă concretizarea și detalierea pe cale convențională a raporturilor juridice între societate și directorul general.
Astfel, Consiliul de Administrație al societății Crucea Wind Farm SA a decis numirea în calitate de director general al societății, pentru o perioadă de 4 (patru) luni a lui Andrei- Dominic Gerea.
 
CA-ul societății a stabilit și remunerația directorului general, format dintr-o indemnizație fix lunar brută , determinată ca fiind de 5 (cinci) ori media pe ultimele 12 luni a câștigului salarial mediu brut lunar din ramura în care își desfășoară activitatea societatea, comunicat de Institutul Național de Statistică, aplicabil la data adoptării prezentei decizii.
Consiliul de Administrație al societății Crucea Wind Farm SA l-a mandatat de asemenea pe Iulian Tudor, în calitate de președinte al Consiliului de Administrație, să semneze, pentru și în numele societății, contractul de mandat încheiat cu directorul general.
Andrei Dominic Gerea a fost deputat de Argeș în Parlamentul României din 2004 până în 2020, fost membru ALDE, ulterior afliliat PNL, fost ministru al economiei în cadrul guvernului Victor Ponta (2) și ministru-delegat pentru energie și IMM în guvernul Victor Ponta.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:


Hidroelectrica achiziționează Parcul Eolian Crucea și STEAG Energie Romania
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

MONSSON a conectat la rețeaua națională cea mai mare capacitate de stocare a energiei electrice în baterii din România

09 Apr 2024 587

Corneliu Dică, de la Eolica Dobrogea, acuzat de inducerea în eroare a organelor judiciare! Judecătorii au încetat definitiv procesul penal

31 Mar 2024 542

Tranzacție importantă PPC a finalizat achiziţia de la Lukoil a Land Power, care opereaza în România un parc eolian în Dorobanţu şi Topolog

26 Mar 2024 735

Familia Becali continuă demersurile pentru construirea unui parc eolian în județul Cosntanța

25 Mar 2024 749

Autorizație de construire pentru amenajarea unui fast-food pe bulevardul Tomis din Constanța

07 Feb 2024 852

ENGIE anunță semnarea acordului pentru achiziția unui parc eolian. Parcul se află în Chirnogeni, județul Constanța

22 Jan 2024 1101

Insolvențe Constanța Eolica Dobrogea SRL, în faliment! Tribunalul a amânat procesul pentru la anul

13 Nov 2023 1294

Cine vrea să construiască un nou parc eolian la Adamclisi, județul Constanța?

12 Nov 2023 1828

Midmar Callatis SA construiește un nou parc eolian la Deleni

11 Nov 2023 1055

APM Constanța Green Energy Dynamic SRL, PUZ pentru un parc eolian la Deleni

28 Oct 2023 1238

Activ Wind SRL vrea să edifice un parc eolian la Peștera, județul Constanța

11 Aug 2023 1429

Licitații Constanța SAPE SA, licitație deschisă de la 1,09 milioane de euro pentru mentenanța Centralei Electrice Eoliene Horia, din județul Constanța (Document)

28 Jul 2023 1363

Federaţia Coaliţia Natura 2000 România, scrisoare deschisă pentru a nu se construi un parc de turbine eoliene în Rezervația Biosferei Delta Dunării, pe Grindul Chituc

28 Jul 2023 950

Undă verde de la Mediu pentru un nou parc eolian deținut de Emanuel Muntmark

25 May 2023 1274

Emanuel Muntmark, prin Monsson Alma, edifică un nou parc eolian în Constanța

22 May 2023 1748