Fotoreportaj Un semn de normalitate. S-au redeschis restaurantele din Constanța. Care este atmosfera


La nivelul municipiului Constanța incidența cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus a scăzut simțitor. Ca atare, Comitetul Local pentru Situații de Urgență Constanța s-a întrunit astăzi.

S-a decis, printre altele ca activitatea restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi doar în intervalul orar 06.00-23.00.

Veste a fost primită cu bucurie de către administratorii constănțeni de restaurante, care s-au organziat pentru a-și primii clienții.

Cu toate acestea, administratorii/proprietarii spaţiilor publice deschise au obligația afişării la loc vizibil informaţii privind obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile respective.

După cum se poate observa, sunt respectate regulile de igienă, dar și cele de distanțare, atât în cadrul restaurantelor situate în Portul Tomis (doar două deschise), cât și a celor situate pe strada Mircea cel Bătrân din municipiul Constanța, iar imagini puteți vedea în secțiunea Galerie foto a materialului.

Prevederile deciziei Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Constanța Nr. 31 din 27.01.2021:

1. Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise. Este permisă înlăturarea acesteia pentru perioade scurte de timp în vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor, cât și pentru desfășurarea activităților sportive individuale sau altor asemenea activități, doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal și la minimum 2 metri față de alte persoane.

2. Administratorii/Proprietarii spaţiilor publice deschise au obligația afişării la loc vizibil informaţii privind obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile respective.


3. Organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

4. Organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in este interzisă.

5. Organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale este interzisă.

6. Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă  fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06.00-23.00.

7. Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, este permisă  fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06.00-23.00.

8. În situaţia în care activitatea operatorilor economici prevăzuţi la pct. 6 şi 7 este restricţionată sau închisă, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

9. Operatorii economici prevăzuţi la pct. 6 şi 7 vor respecta obligaţiile stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii şi al ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri nr. 1493/2788/149/2020 pentru aprobarea Normei privind stabilirea măsurilor specifice de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 pentru activităţile de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice în unităţile de alimentaţie publică de tipul restaurantelor şi cafenelelor din interiorul clădirilor, precum şi în spaţiile special amenajate din exteriorul clădirilor.

10. Activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

Sursa foto: ZIUA de Constanța

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Administratori de localuri, amendați pentru nerespectarea măsurilor anti-Covid

07 Apr 2021 777

Polițiștii tulceni desfășoară acțiuni de verificare pentru limitarea răspândirii COVID-19

07 Apr 2021 398

Tulcea Controale la restaurante și terase, în ultimele 24 de ore. Amenzi aplicate de oamenii legii

30 Mar 2021 494

Pârtii de schi, piețe, cluburi și fast–food-uri, la control. Iată ce amenzi au aplicat oamenii legii

28 Mar 2021 517

Controale în parcurile, restaurantele și societățile comerciale din Tulcea. Au fost aplicate amenzi

19 Mar 2021 406

Constanța Amendă usturătoare pentru administratorul unui restaurant pentru nerespectarea măsurilor

17 Mar 2021 1668

Peste 32.000 de operatori economici, verificați MAI. Rezultatele acțiunilor din ultima săptămână pentru limitarea infectărilor cu COVID-19

12 Mar 2021 624

IPJ Tulcea. Controale la societăți comerciale, restaurante, terase și parcuri

12 Mar 2021 571

Controalele anti-COVID la Tulcea. Nereguli constatate și amenzi aplicate

09 Mar 2021 475

București Activitatea restaurantelor și cafenelelor, interzisă la interior

07 Mar 2021 607

Controalele anti-COVID la Tulcea. Sute de persoane legitimate și verificate. Au fost aplicate amenzi

04 Mar 2021 762

Controalele anti-COVID la Tulcea. Amenzi de aproximativ 12.000 de lei

03 Mar 2021 560

Tulcea Controale anti-COVID în mijloace de transport în comun, restaurante și parcuri

02 Mar 2021 718

Au fost aplicate amenzi Controale anti covid 19 la Tulcea. Ce au constatat oamenii legii

25 Feb 2021 503

Polițiștii tulceni, controale anti-COVID în mijloacele de transport în comun

24 Feb 2021 505