Fregata „Regele Ferdinand” continuă misiunile în cadrul exerciţiului BREEZE 22 (GALERIE FOTO)

Fregata Regele Ferdinand, foto: Forțele Navale Române
Instrucție multinațională pe mare la exercițiul BREEZE 22

Fregata „Regele Ferdinand” (F-221), cu un echipaj de 214 militari la bord, continuă misiunile în cadrul exerciţiului BREEZE 22, desfăşurat în apele teritoriale ale Bulgariei și în cele internaționale ale Mării Negre.

Primele trei zile ale exercițiului multinațional au pus accentul pe antrenarea echipajelor pentru diferite situații de răspuns la criză, în cadrul scenariului fictiv creat de organizatorii bulgari.


Având ca scop creșterea nivelului de interoperabilitate, la nivel tactic, între participanți, exercițiul BREEZE 22 a debutat pentru F-221 cu primirea misiunii de respingere a atacurilor asimetrice ale ambarcațiunilor rapide „ostile”. Menită să pună în dificultate nava pe un șenal îngust, secvența în care au acționat grupa „force-protection” și operatorii armamentului de apărare apropiată a navei a fost gestionată cu promptitudine, iar amenințarea a fost înlăturată chiar de la ieșirea navei din portul Burgas., transmit Forțele Navale Române. 

Fregata Regele Ferdinand, foto: Forțele Navale Române
Ritmul alert în care s-au succedat activitățile la bordul fregatei a constituit provocarea şi constanta primelor zile pe mare. Deprinderile formate atât la cheu, cât și în precedentele antrenamente pe mare au fost exploatate prin punerea în aplicare a procedurilor NATO în cadrul unor secvențe complexe. Eficiența unei nave într-o acțiune comună are la bază o autonomie cât mai mare, iar aceasta poate fi crescută prin executarea procedurii specifice realimentării pe mare (R.A.S.- Replenishment At Sea). Toate sarcinile au fost executate de echipajul fregatei „Regele Ferdinand”, sub coordonarea comandantului secund, căpitan-comandorul Codrin Misarăș. Manevra de apropiere a fregatei „Regele Ferdinand” de fregata bulgărească VERNI (42) a fost realizată cu precizie din comanda navei, în timp ce marinarii cu rol la R.A.S. au stabilit legăturile între cele două nave.


Buna pregătire a militarilor români și-a spus și de data aceasta cuvântul, astfel încât întreaga activitate s-a încheiat cu salutul comandanților celor două nave în semnalele sonore ale stației de amplificare.

Fregata Regele Ferdinand, foto: Forțele Navale Române
Serialele de manevre și evoluții în care au evoluat toate platformele navale implicate în exercițiu au fost combinate cu cele de luptă pentru asigurarea protecției forței în cele trei medii de luptă (aerian, de suprafaţă și submarin). Pentru fregata „Regele Ferdinand” urmează încă trei zile pe mare în care activitățile de instruire specifice exercițiului BREEZE 22 se vor îmbina cu cele destinate verificării nivelului de pregătire al echipajului la standardele Alianței Nord Atlantice, ca parte a contribuției pe care țara noastră o are la întărirea măsurilor de asigurare a apărării colective.


Corespondență transmisă de locotenent-comandor Nicoleta Coman și maistru militar principal Daniel-Andrei Pap
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Muzeul Național de Istorie a României Proiectul expozițional „Avram Iancu. Omul, eroul, legenda, 200 de ani de la naștere”, realizat de BNR

17 Apr 2024 421

Recruți ai Brigăzii 9 Mecanizată „Mărășești”, în vizită la Muzeul Militar și Muzeul Național al Marinei Române

10 Feb 2024 546

Muzeul Național Cotroceni, deschis pentru public pe 24 ianuarie

18 Jan 2024 643

Muzeul CotroceniMuzeul Național Cotroceni – deschis pentru public pe 24 ianuarie

18 Jan 2024 409

MApN Muzeul Militar Naţional „Regele Ferdinand I” împlineşte 100 de ani de existență

18 Dec 2023 729

MApN Expoziția „100 de ani. 100 de obiecte”

15 Dec 2023 689

BNR organizează expoziția Muzeul Militar Național Regele Ferdinand I - 100 de ani de istorie militară

07 Dec 2023 901

Președintele Klaus Iohannis „Sărbătorim cu multă emoție împlinirea unui secol de la înființarea Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand

07 Dec 2023 662

Licitații Constanța Șantierul Naval Mangalia SA, act adițional la contractul de instalare a echipamentelor de comunicații la Fregata „Regele Ferdinand“

15 Nov 2023 889

Lumea marinarilor 7 septembrie 1930 - Intrarea în serviciu a „Distrugătoarelor Regale” (GALERIE FOTO)

07 Sep 2023 1130

Constantin Mușat, erou de război care și-a făcut pregătirea militară la Constanța

31 Jul 2023 1254

Eveniment în Portul militar Constanața Fregata „Regele Ferdinand” revine acasă, după șase săptămâni de misiune în Mediterana (FOTO +VIDEO)

16 Jun 2023 1060

După șase săptămâni de misiune în Mediterana, fregata „Regele Ferdinand” revine în Portul Constanța

15 Jun 2023 1005

Fregata „Regele Ferdinand” participă la misiuni de monitorizare a traficului naval în Marea Mediterană (GALERIE FOTO)

07 Jun 2023 944

#citeșteDobrogea Dispozitivele de apărare fluvială și maritimă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial

31 May 2023 3597