Fregata „Regina Maria” a ajuns în Portul Constanța! Mai mulți marinari, infectați cu COVID-19

  • Fregata „Regina Maria” și-a încheiat misiunea în Marea Mediterană după ce la bordul navei au apărut infectări cu coronavirus!
  • Fregata a ajuns în această dimineață în Portul Constanța.

Fregata „Regina Maria” și-a încheiat misiunea NATO din Marea Mediterană, mai devreme decât era planificat, pe fondul apariției la bord a unui număr semnificativ de militari infectați cu virusul SARS CoV-2.

Nava participa, începând cu data de 27 octombrie, la o misiune de monitorizare a traficului naval din estul Mediteranei, în cadrul grupării navale permanente NATO SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group).

„Rezultatele analizelor, primite marți, 10 noiembrie, au confirmat un procent semnificativ de militari infectați cu noul coronavirus, motiv pentru care, la nivelul conducerii Forțelor Navale Române, a fost luată decizia de încheiere a participării fregatei la misiunile NATO din Marea Mediterana și întoarcerea în țară, în scurt timp. În prezent, toți militari de la bordul fregatei depistați pozitiv sunt asimptomatici, iar starea de sănătate a acestora este bună”, potrivit MApN.

Oficial Forțele Navale

Dintre cei 235 de membri ai echipajului prezenți la bord, 110 persoane au fost confirmate cu infecție SARS CoV-2, la testarea realizată luni, 9 noiembrie, în Turcia. În timpul marșului de întoarcere în țară, nu au apărut probleme deosebite în starea de sănătate a militarilor de la bord, majoritatea dintre cei infectați fiind asimptomatici și doar patru persoane cu simptome ușoare COVID-19 (tuse, subfebrilitate, pierderea gustului și mirosului).

Conform procedurii în vigoare, toți militarii infectați de la bordul fregatei vor fi evaluați medical la Spitalul Militar Modular de Intervenție și Tratament (SMMIT), instalat pe Stadionul „Portul” din Constanța, urmând ca medicii militari să decidă care va fi modalitatea de acțiune, intervenție și tratament, respectiv internarea în facilitatea medicală, izolarea la domiciliu sau izolarea instituționalizată.

Ceilalți militari din echipajul navei, care au avut rezultat negativ la testarea RT-PCR pentru SARS CoV-2, dar au fost, pe timpul marșului spre România, în contact direct cu militarii confirmați COVID-19, vor intra în carantină instituționalizată, urmând a fi retestați, potrivit metodologiei de supraveghere a infecției cu noul coronavirus. Dacă, în perioada de carantinare, vor exista persoane cu simptome COVID-19, se va aplica procedura operațională legală pentru managementul acestei maladii.


Nu am nici un fel de detalii în acest sens. Zilele astea ne-am organizat cu sprijinul conducerii MApN și al autorităților locale. Toată lumea a fost implicată, astfel încât, acum, începând cu clipa în care dumnealor au ajuns aici , lucrurile sunt foarte bine puse la punct. Deja prima parte dintre militari sunt în spital la noi. Am avut variante de a-i duce la Spitalul Militar de Urgenţă sau, dacă sunt locuri încă, să îi aducem aici, pentru că aici circuitele sunt mai uşor de respectat şi avem doar pacienţi cu COVID-19. Da, sunt mulţi, dar îi aducem pe rând pentru că şi capacitatea de evaluare a noastră nu este foarte mare, astfel încât vor fi aduşi în trei tranşe: 35, 35 şi următorii 40 mâine dimineaţă. Azi vor fi transportaţi 70 şi mâine 40. Starea lor este foarte bună. Chiar am vorbit cu dumnealor când au ajuns, doar patru au spus că au ceva simptome uşoare, în rest starea dumnealor e foarte bună, a precizat Comandantul Spitalului Militar de Urgență, dr. Aurel Trană.


Mai multe imagini puteți vizualiza în „Galeria Foto”.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministerul Apărării a bătut palma cu Omniasig pentru asigurarea Fregatei Regina Maria 222 și a Dragorului Maritim 30 (DOCUMENTE)

15 Nov 2023 872

Fregata „Regina Maria”, participare la ceremoniile dedicate sărbătoririi centenarului proclamării Republicii Turcia

27 Oct 2023 731

Sosirea Fregatei „Regina Maria” în Portul Militar Constanța, la final de misiune NATO în Marea Mediterană (FOTO)

11 Oct 2023 682

Final de misiune pentru Fregata „Regina Maria”! Nava militară revine în portul militar Constanța

09 Oct 2023 794

Fregata „Regina Maria” a finalizat, cu succes, cea de-a doua etapă a Operației „Sea Guardian” 23

06 Oct 2023 999

Exercițiu tactic pe Marea Neagră cu trageri de luptă. Sute de militari au participat

29 Jun 2023 961

Ministerul Apărării Naționale, act adițional cu Șantierul Naval Mangalia pentru Fregata „Regina Maria“! (DOCUMENT)

13 Jun 2023 1219

Fregata „Regina Maria” a ajuns în Portul militar Constanța după ce a tranzitat strâmtoarea de intrare în Marea Neagră (GALERIE FOTO+VIDEO)

06 Dec 2021 1954

Fregata „Regina Maria” a tranzitat strâmtoarea de intrare în Marea Neagră. Când va sosi în portul militar Constanța

04 Dec 2021 1736

Fregata „Regina Maria”, a treia misiune Nato din anul 2021, încheiată cu succes

03 Dec 2021 1414

Exercițiu organizat de Forțele Navale ale Turciei. A participat fregata „Regina Maria”. Despre atacul de la țărm asupra sistemelor informatice

21 Nov 2021 1305

Fregata „Regina Maria“- contribuția la menținerea unei capacități de reacție adecvate la nivelul NATO (FOTO)

18 Nov 2021 1415

Fregata „Regina Maria” a primit aprecieri la finalul exercițiului Dogu Akdeniz 21 (GALERIE FOTO)

14 Nov 2021 1509

Forțele Navale Române. Fregata „Regina Maria“, la Exercițiul „Dogu Akdeniz 21“

04 Nov 2021 1469

Fregata „Regina Maria”, a treia participare la misiunile unei grupări navale NATO, în acest an

23 Oct 2021 1594