Fundația „Patrimoniu” a Academiei Române înființează perdele forestiere în județul Constanța

  •  Observaţiile publicului se primesc zilnic la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Constanța


Agenția pentru Protecția Mediului Constanța anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul dezvoltat de Fundația „Patrimoniu a Academiei Române”.
 
Este vorba de „Înfiintarea unor perdele forestiere în cadrul PNRR în cadrul apelului PNRR/2022/C2/I.I.A”, propus a fi amplasat în intravilan, Comuna Grădina, extravilan, Județul Constanța.

Informaţiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul Agentiei pentru Protectia Mediului CONSTANTA, str. Unirii, nr.23, Mun. Constanta, judetul Constanta, zilnic, intre orele 9 – 13,  şi la adresa  titularului: Dolocan Costel in calitate de reprezentant al FUNDATIEI „PATRIMONIU A ACADEMIEI ROMANE”.
 
Observaţiile publicului se primesc zilnic la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Constanța

Despre Fundația Patrimoniu 



Fundația „Patrimoniu“ este o entitate creată de Academia Română, în calitate de Fondator Unic, în anul 2006, în baza aprobării Adunării Generale. Fundația „Patrimoniu“ este persoană juridică de drept privat, cu act constitutiv și statut propriu, în conformitate cu normele legale în vigoare.

Scopul Fundației „Patrimoniu“, conform actelor sale constitutive, este sprijinirea Academiei Române pentru stimularea și promovarea creațiilor originale, de mare valoare, din domeniul științelor, literelor și artelor, în țară și în străinătate, precum și asigurarea acțiunilor cu caracter social ale acesteia. O parte dintre aceste prevederi au fost precizate și de donatori, prin actele lor legatare, în baza cărora s-a constituit patrimoniul privat agro-silvic al Academiei Române. 

Prin Fundația „Patrimoniu“, Academia Română creează condițiile ca interesele donatorilor să fie promovate și protejate în timp, printr-o activitate dedicată scopului menționat. Din acest punct de vedere, Fundația „Patrimoniu“ este o structură de management economic și financiar adecvată valorificării potențialului productiv al proprietăților private agro-silvice ale Academiei Române și de administrare a resurselor financiare generate, în vederea transpunerii în practică a clauzelor donatorilor. Resursele financiare necesare realizării scopului Fundației „Patrimoniu“ sunt acumulate în Fondul Recurent al Donatorilor, asupra utilizării cărora, ca valoare și destinație, dispune exclusiv Fondatorul Unic. Consiliul Director al Fundației „Patrimoniu“, prin mandatul complex dat de Academia Română, acționează în numele acesteia ca un Comitet de Încredere, membri acestuia fiind numiți din rândul membrilor titulari și corespondenți ai Academiei Române, precum și din rândul altor specialiști.


Citește și:

Luptă surdă pentru salvarea patrimoniului fostului UTC administrat de Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Constanţa. Ce demersuri a mai făcut consilierul judeţean Bogdan Bola (documente)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Perdele forestiere de-a lungul Autostrăzii A2. Cine se va ocupa de asistenţa tehnică (document)

06 Dec 2019 2851

Lista persoanelor expropriate pentru amenajarea perdelelor forestiere pe A2 - zonele Bărăganu, Cumpăna, Murfatlar, Valu lui Traian

07 Sep 2018 4738

Acţiune „Plantăm fapte bune în România” - Peste 300 de voluntari vor planta o perdea forestieră în comuna Peştera

16 Apr 2015 1673

Vor fi plantaţi 8 kilometri de perdea forestieră pe Autostrada Soarelui

12 Nov 2014 1809