Gala 100-Oameni pentru Tulcea, Oameni pentru România. A fost prima zi. Cine a primit plachete omagiale şi pentru ce

Ieri, 12 noiembrie 2018, la Teatrul Jean Bart a avut loc prima zi a „Galei 100 – Oameni pentru Tulcea, Oameni pentru România“, proiect implementat de Consiliul Județean Tulcea, cu finanțare asigurată de Ministerul Culturii și Identității Naționale.
 
Proiectul vizează, odată cu cinstirea înaintașilor, aducerea de mulțumiri unor personalități marcante pentru județul Tulcea, pentru întreaga activitate în folosul comunității locale, pentru dăruirea de care au dat dovadă, pentru implicarea în problemele județului.
 
Astfel 100 de personalități din domenii ca educație, sănătate, cultură, cercetare, artă, administrație etc. primesc plachete aniversare, personalizate pentru Centenar. De asemenea, vor fi premiați veteranii de război din județul Tulcea.
 
“Avem onoarea de a avea alături de noi personalități din cultură, culte, educație, cercetare, mediu, artă, mediu de afaceri, sport, urmând ca mâine, în cea de a doua zi a galei, să avem alături de noi personalități din administrație, sănătate, veterani de război și cadre militare în retragere sau în rezervă. Tuturor le mulțumim că au răspuns invitației noastre pentru a marca împreună Marea Unire și revenirea Dobrogei la Patria Mamă.

În perioada premergătoare acestui eveniment, ne-am consultat, în procesul de selecție a personalităților tulcene, cu reprezentanți ai asociațiilor, fundațiilor, organizațiilor neguvernamentale, dar și ai instituțiilor publice și alți factori implicați. Nu a fost o muncă ușoară și suntem convinși că nu am reușit să cuprindem în această gală pe toți cei ce merită acest semn de apreciere din partea noastră. Cu siguranță, însă, vom continua astfel de acțiuni în anii viitori, care sper să devină o tradiție și în care vom cuprinde și alte categorii sau personalități care nu mai sunt în activitate, dar care și-au pus amprenta asupra dezvoltării județului Tulcea, a Dobrogei sau chiar a țării noastre de-a lungul timpului.

Mâine (astăzi-NR), în cea de a doua zi a galei, vom avea alături de noi și pe frații dobrogeni de la Constanța. Conducerea Consiliului Județean, consilierii județeni și primarii din județul vecin ni se vor alătura la acest eveniment, după ce la orele dimineții va avea loc o ședință solemnă comună a celor două legislative dobrogene, o premieră în cadrul manifestărilor care au loc la Tulcea anual pentru marcarea momentului istoric de la 14 Noiembrie 1878”, a declarat în deschiderea galei președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

În cadrul primei zile a galei, au primit plachete următoarele personalități, pe secțiuni:

Cultură, culte - Ștefan Coman, P.S. VisarionBălțat – Episcopul Tulcii, Nelu Serghei, Roman Jora, Dumitru Caimacan-Popescu
 

Educație - Mihai Albotă, Petru Șolcă, Liviu Lucan, Tania Niculescu, Vasile Velea
 
Cercetare - Marian Tudor, Aurel Daniel Stănică, Sorin Cristian Ailincăi, Vasile Bacalu, Victor Henrich Baumann, Florin George Topoleanu

 
Mediu - Paul Vasiliu, Romulus Știucă, Marian Traian Gomoiu, Janos Botond Kiss, Ștefan Răileanu, Viorel Roșca
 
Artă - Eugeniu Barău, Keita Ibrahima, Gheorghe Neață, Laurențiu Midvichi, Carol Feldman, Călin Grigoriu, Viorel Poiată, Traian Oancea, Ștefan Găvenea
 
Mediu de afaceri - Gheorghe Dobra, Nicolae Anghelovici, Nicolae Ciuleac, Victor Iancu, Hristu Caraman, Cozma Serghei, Paula Vals, Dan Verbina, Tudorel Țopa
 
Sport - antrenori - Nicolaie Pănuță, Constantin Burungiu, Marius Sarighioleanu, Gabriela Gheorghe, Mihaela Grecu, Ștefan Simion
 
Sport - legende - Ivan Patzaichin, Elena FidatovMoruzov, Toma Simionov, Vasile Dîba.
 
În colaborare cu Primăria Municipiului Tulcea, în prima zi a Galei 100 a avut loc și o lansare de carte „140 de ani de la Unirea Dobrogei cu România/Studii istorice” și festivitatea de premiere a Concursului de studii istorice pe tema unirii Dobrogei cu România – 14 Noiembrie 1878.

Scopul acestui concurs a fost introducerea în circuitul științific și al opiniei publice a unei ample, diverse și avizate prezentări privind evenimentul de la 14 Noiembrie 1878 și a semnificațiilor sale, precum și promovarea la nivel național și internațional a problematicii respective.
 
În cadrul celor două zile ale galei, momentele artistice sunt susținute de invitați speciali: naistul Nicolae Voiculeț, mezzosoprana Maria Cernat, tenorul Mădălin Băldău, pianista Andrada Ștefan, balerinii Petronela Olimpia Iordache și Ștefan Cristea Gheorghiu, de la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ Constanța, precum și Orchestra Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ Constanța.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISJ Constanța a inaugurat două terenuri de sport pentru elevii constănțeni (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 641

UPDATE Galați 100 de elevi și profesori evacuați după ce un elev de clasa a VIII-a a adus un obuz la școală (Galerie FOTO+VIDEO)

14 Mar 2024 760

Cât costă biletele la meciul Farul Constanța – Oțelul Galați

20 Feb 2024 857

Noul Mers al Trenurilor, valabil din 10 decembrie 2023 până pe 14 decembrie 2024

10 Dec 2023 1022

Județul Constanța Acoperișul unei case din Mihail Kogălniceanu smuls de vânt și aruncat pe șosea (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Nov 2023 4621

Codul Roșu de vreme rea ce vizează județul Constanța prelungit! Va fi emis mesaj RO Alert

26 Nov 2023 5093

DIICOT lansează „bomba“! Este vizată și Constanța (VIDEO)

19 Sep 2023 3600

Ministerul Afacerilor Interne Prima navă multirol a fost lansată la Galați! Investiție de peste 100 de milioane de lei (FOTO)

30 Jun 2023 1191

Operațiune dificilă de salvare în Munții Bucegi. O turistă a căzut într-o prăpastie (GALERIE FOTO)

19 Mar 2023 1076

Tulcea. Luptători MMA, trimiși în judecată. Procesul, amânat

22 Feb 2023 5312

Bradul UNTOLD, cel mai licitat la Festivalul Brazilor de Crăciun! Unde ajung ​banii strânși la licitație

12 Dec 2022 1405

Dirigenție de șantier pentru revitalizarea zonei Ceair, din Isaccea, adjudecată de o companie din Galați

02 Aug 2022 1067

UPDATE. Campionatul European de Natație Bianca Costea, în finală la 50 m liber. Eva Paraschiv, rezerva a doua la 100 m fluture

06 Jul 2022 1474

Cutremur joi după-amiază în zona seismică Vrancea

19 May 2022 1034

Goana după combustibil ieftin Amendă de 100.000 lei benzinăriei care a vândut motorina în rezervorul de 1.000 de litri răsturnat pe șosea

16 Mar 2022 1332