Actualitate

Galani și Arproex SRL vor să oblige autoritățile să elibereze autorizația de construire. Primăria Constanța le-a făcut dosar penal (galerie foto+video)

Vântul puternic de marţi seara a provocat mai multe pagube în municipiul Constanţa. Pe lângă câteva maşini avariate de copaci căzuţi, vântul a provocat pagube însemnate pentru câţiva constănţeni care locuiesc în cartierul Tomis Plus. Ca în filmele de groază, o schelă ridicată pentru lucrările de anvelopare a unui bloc de nouă etaje s-a desprins şi a căzut în curtea unei persoane care locuieşte vizavi de imobilul aflat în construcţie, distrugând gardul, faţada blocului şi avariind grav două autoturisme parcate. Doar norocul a făcut ca în zonă să nu se afle nicio persoană, pentru că incidentul s-ar fi soldat şi cu victime. Schela, care nu a fost ancorată suficient pentru a ţine piept vântului puternic, era ridicată pentru anveloparea termică a blocului pe care cântăreţul de muzică grecească Ionuţ Galani şi societatea Arproex SRL îl construiesc în Tomis Plus, pe strada Madrid.
 
Locuitorii din zonă spun că blocul ridicat de investitorii imobiliari nu a fost ridicat respectând legislaţia în vigoare, pentru proiectul „Construire imobil locuinţe colective D+P+8+9E“, de pe bulevardul Tomis nr. 425, parcela 287, lot 23/2/1 din Constanţa, fiind eliberat doar un certificat de urbanism, cu numărul 3.088, pe data de 21 octombrie 2016, după ce clădirea cu nouă etaje fusese ridicată. Totuşi, societatea Arproex SRL şi interpretul Ionuţ Galani nu au primit autorizaţia de construire de la Primăria Constanţa deoarece investiţia pe care au realizat-o pe strada Madrid nu ar respecta reglementările urbanistice zonale.
 
„Societatea a edificat lucrări de construcţie fără a avea autorizaţie în acest sens. Din acest motiv, investitorul a fost sancţionat contravenţional şi s-a dispus oprirea lucrărilor. Cu toate acestea, investitorul nu a respectat dispoziţia măsurii contravenţionale, motiv pentru care i s-a întocmit dosar penal pentru construire fără autorizaţie de construcţie, care se află în cercetare la Parchet. La rândul său, investitorul a depus două solicitări de eliberare a autorizaţiei de construire, care au fost respinse pentru că nu respectă reglementările urbanistice zonale în ceea ce priveşte amplasamentul, regimul de înălţime, procentul de ocupare a terenului“, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa Ionela Halciuc.
 
Dacă dosarul Primăriei Constanţa nu a fost înregistrat încă pe rolul unei instanţei de judecată, fiind încă în cercetare, societatea Arproex şi Ionuţ Galani l-au dat în judecată pe primarul Constanţei, solicitând eliberarea autorizaţiei de construire, în baza certificatului de urbanism emis. Astfel, pe 18.07.2016, la Tribunalul Constanţa a fost înregistrat dosarul 4752/118/2016, la Secţia de Contencios administrativ şi fiscal, luni, 14 noiembrie, fiind programat un nou termen în dosar.

Cine va răspunde de schela căzută peste maşini şi gard?

Referitor la incidentul la care am făcut referire mai sus, reprezentantul societăţii Arproex SRL a precizat, pentru ZIUA de Constanţa, că schela aparţinea unei societăţi comerciale care se ocupa de lucrările de anvelopare. „Nu este schela noastră. Este a unei firme specializate care se ocupă de anvelopare. Este o firmă autorizată, pentru montarea schelelor şi anvelopare trebuie să fie o firmă autorizată, şi aceasta era agreată ISCIR şi probabil are şi asigurare. Referitor la autorizaţia de construire, am apelat la instanţă, care va reglementa situaţia“, a declarat angajatul societăţii Arproex SRL.
 
Reamintim că societatea Arproex SRL şi Ionuţ Galani au demarat lucrările la blocul de nouă etaje cu toate că nu au avut actele necesare pentru realizarea construcţiei în mod legal. Reprezentaţii Primăriei Constanţa au explicat că, în situaţia în care instanţa va stabili că imobilul ridicat pe strada Madrid din Constanţa nu respectă reglementările urbanistice zonale, ar putea să fie obligaţi să intre în legalitate, adică să dărâme imobilul construit în afara dispoziţiilor legale.

Galani aruncă pisica în curtea Arproex SRL

Contactat telefonic de redactorii cotidianului ZIUA de Constanţa, cântăreţul de muzică grecească a precizat că nu a avut niciun amestec în construcţia blocului, de acest lucru ocupându-se o firmă specializată. „Eu nu mă ocup de bloc, eu am avut doar terenul şi o firmă s-a ocupat de construirea blocului. Eu am avut terenul şi mi s-au dat nişte apartamente acolo. Nu e blocul meu. Este o societate care face blocuri, eu nu am nicio treabă cu asta. Eu am avut doar terenul. Ştiu că este o problemă cu eliberarea certificatelor în Constanţa, dar eu nu m-am ocupat de asta“, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, Ionuţ Galani.

Cine este Ionuţ Galani

Născut pe 10 iunie 1978, absolvent al Şcolii Populare de Arte Constanţa (actualul Centru Cultural „Teodor T. Burada“), Ionuţ Galani şi-a obişnuit ascultătorii cu încântătoarele acorduri de muzică grecească live, acompaniat de trupa de dansuri Asteria. Artistul şi-a înfiinţat propria trupă - Galani Band -, care, împreună cu faimosul ansamblu de dansuri Asteria, încântă publicul cu melodii greceşti arhicunoscute, într-o versiune şi interpretare cât mai apropiate de original. Povestea sa este una specială şi datorită faptului că a trăit la Constanţa în preajma regretatului actor Jean Constantin, care i-a lăsat moştenire multe dintre obiectele sale preferate, printre care şi barca.

Despre Arproex SRL 

Firma Arproex SRL a fost înfiinţată în 2008, având sediul social în municipiul Constanţa, pe strada B.P. Hașdeu nr. 118. Potrivit Registrului Comerţului, are un capital social de 200 de lei, integral vărsat în 20 de părţi sociale. Asociat unic al societăţii este Dinu Bălan, născut pe 20.11.1982, în Constanţa, care are şi funcţia de administrator al societăţii. Potrivit codificărilor CAEN, firma se ocupă de „lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale“.

Citeşte şi

Bloc de nouă etaje în Tomis Plus. Galani şi Arproex forţează pe ultimă sută de metri intrarea în legalitate!

​O schelă a căzut şi ar fi avariat două maşini în Tomis Plus din Constanţa (galerie foto)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Pascu

10 Nov, 2016 07:57

Legea ar trebui sa fie egala pentru toti. Daca nu are autorizatie de construire si a depasit parametrii constructiei, aceasta dupa parerea mea trebuie daramata. Numai dupa ce se vor darama cateva blocuri construite in mod ilegal, se vor resecta de catre investitori, regulile de construire ale imobilurilor.

Articole asemanatoare

Spectacol impresionant de muzică grecească la Sala Palatului. Sute de farfurii vor fi sparte. Cine va urca pe scenă

12 Oct 2018 225

Fostul rugbyst Filip Lazăr a făcut nunta la Constanţa. Petrecere de vis, întreţinută de Polifonic Band şi Ionuţ Galani (galerie foto)

18 Jul 2018 4505

Premieră în România O seară de Bouzoukia Live, pregătită de celebrul interpret grec Matthaios Giannoulis, alături de Ionuţ Galani

12 May 2018 4114

Cântăreţul de muzică grecească Ionuţ Galani a devenit tată pentru a doua oară

07 Aug 2017 4090

UPDATE Cine va face recurs în procesul dintre Ionuţ Galani, Arproex SRL şi primarul Constanţei

17 Mar 2017 2263

​O schelă a căzut și ar fi avariat două mașini în Tomis Plus din Constanța (galerie foto)

08 Nov 2016 1819

Bloc de nouă etaje în Tomis Plus Galani şi Arproex forţează pe ultimă sută de metri intrarea în legalitate!

22 Oct 2016 5907

Aromânul interpret de muzică grecească. Ionuț Galani la aniversară. Știi câți ani face azi? (video)

10 Jun 2016 17761

Cum va arăta blocul de nouă etaje ridicat de Ionuţ Galani în cartierul Tomis Plus

12 Mar 2016 3672

Rapsodul muzicii elene Ionuţ Galani investeşte într-un bloc în cartierul Tomis Plus

24 Feb 2016 2102

Petrecere de vis Ionuţ Galani şi un finalist de la „Românii au talent“, momente artistice la nunta rugbystului Iulian Zapan (galerie foto+video)

15 Sep 2015 6394

Ionuţ Galani - „Nu trebuie să fii vedetă ca să fii artist“ (galerie foto)

19 Mar 2015 3889

Ziua Recoltei la Valu lui Traian

15 Sep 2014 2287

Seară grecească la Constanţa Ionuţ Galani va fi prezent în Crema Summer Club

09 Sep 2014 1453

Ionuţ Galani - „Viaţa mea a fost mai bogată pentru că l-am cunoscut pe Jean Constantin“ Eveniment editorial în comunitatea elenă din Constanţa (galerie foto)

11 Aug 2014 3139

Seară grecească în staţiunea Mamaia Ionuţ Galani, în deschiderea spectacolului susţinut de una dintre cele mai cunoscute cântăreţe de muzică grecească

25 Jul 2014 3013

Este ziua de naştere a lui Ionuţ Galani

10 Jun 2014 6166

Se întoarce din Anglia Fotbalist constănţean, participant la show-urile lui Adrian Minune şi Ionuţ Galani (galerie foto)

05 Feb 2014 5116

Rotaract Club Constanța contribuie la modernizarea Secției de Oncologie Pediatrică. Vezi cum

09 Dec 2013 1747

ZIUA de Constanța, alături de campania „O șansă la viață pentru Andrei” Au răspuns apelului umanitar artiști extraordinari, constănțeni inimoși, societăți și numeroase personalități politice ale orașului (galerie foto)

16 Nov 2013 2398

„O şansă la viaţă pentru Andrei” Concert umanitar cu artiştii Carmen Şerban, Ionuţ Galani, Lucian Colareza şi mulţi alţii

21 Oct 2013 2486

Interpretul de muzică grecească Ionuţ Galani este tătic!

07 Oct 2013 5132

Constănţeni, haideţi să-i dăm o şansă la viaţă lui Andrei! Concertul umanitar din data de 15 noiembrie poate fi începutul unui nou drum

06 Oct 2013 4636

Concert caritabil în Legendary Pub

26 Sep 2013 1401

Concert Ionuţ Galani & Band

04 Sep 2013 2386

Chef pe acorduri de muzică grecească Este ziua de naştere a lui Ionuţ Galani

10 Jun 2013 4449

Celebru interpret constănţean cântă la botezul fetiţei lui Pepe

17 Feb 2013 3240

MOHOMBI şi Ionuţ Galani, în acest week-end, pe litoral

08 Oct 2012 1291

Petrecere grecească în Buddha Experience Mamaia

03 Jul 2012 1596

Ovidiu Brăiloiu îşi lansează azi candidatura pentru un nou mandat

20 May 2012 1185

Petrecere de zile mari la Peştera (document)

28 Apr 2012 2680

Petrecere grecească cu Ionuţ Galani şi Mircea Cazan, de 1 Martie

28 Feb 2012 1536

Bouzoukia Greek Party în Cafe del Mar

25 Jan 2012 990

Café del Mar invită constănţenii la o seară grecească

09 Jan 2012 1399

Andra îi încântă pe afaceriştii constănţeni

04 Nov 2011 945

Vezi aici alcoolemia lui Galani senior, accidentat mortal la Poarta Albă

29 Oct 2011 1236

Fata care l-a accidentat mortal pe Galani senior are drept de conducere

28 Oct 2011 1040

Galani senior a fost accidentat mortal

27 Oct 2011 1796

Interpretul Ionuţ Galani a fost amendat de Poliţie

17 Sep 2011 3053

Dan Diaconescu vine mâine la Bărăganu să-l susţină pe candidatul independent la primărie

28 Apr 2011 1586

Seară magică la Restaurantul Akolade din Hotel Vega Mamaia

02 Mar 2011 1662

Cântăreţul Ionuţ Galani a dat de băut că va fi tată de băiat

09 Jan 2011 3182

Replica La multi ani! Revelion in cluburi, la Constanta

02 Jan 2011 874

Au început Zilele Murfatlarului. Iată programul

08 Sep 2010 1780

Jean Constantin a fost gasit mort de Ionut Galani

27 May 2010 2831

Primaria Medgidia va invita la spectacolul caritabil „Cum m-am lasat de gandit”

05 Feb 2010 1299

Greek Night pe 02 ianuarie 2010 la Restaurant Akolade in Hotel Vega din Mamaia

14 Dec 2009 970

Corbu organizeaza Sarbatoarea Salcamului

23 May 2009 3265