Actualitate

Garda de Coastă sărbătoreşte Ziua Marinei, la Constanța

Cu ocazia Zilei Marinei Române, Poliția de Frontieră prin Garda de Coastă participă, alături de Forţele Navale Române, la activităţile festive şi exerciţiile demonstrative care se derulează în localităţile Constanța, Mangalia și Tulcea.
 
Data de 15 august, zi în care prăznuim Adormirea Maicii Domnului și în care, deopotrivă, serbăm Ziua Marinei Române, sărbătoarea naţională în care sunt omagiaţi marinarii români, fiind o tradiţie care ocupă un loc aparte în conştiinţa naţională.
 
Cu această ocazie, Poliția de Frontieră prin Garda de Coastă participă şi în acest an, alături de Forţele Navale Române şi Marina Comercială la activităţile festive care se vor derula în localităţile de frontieră Constanţa, Mangalia și Tulcea.
 
Joi, 15 august, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă participă cu ambarcaţiuni din dotare la activităţile şi exerciţiile demonstrative organizate în oraşele-port și iau parte la ceremoniile de ridicare a pavilionului şi marelui pavoaz.
 
La Constanța, două nave ale Gărzii de Coastă, respectiv nava amiral „Ştefan cel Mare” și nava maritimă de patrulare și intervenție, proiect Shaldag, participă la exerciţiul organizat de Forţele Navale Române, privind Combaterea migraţiei ilegale pe mare, exerciţiu realizat în colaborare cu navele Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM), din subordinea Ministerului Transporturilor. 
 
În cadrul aceluiaşi eveniment, la Mangalia, două şalupe de supraveghere şi control şi o navă maritimă, proiect Bigliani, participă la exerciţii de combatere a migraţiei ilegale pe mare, respectiv de căutare şi salvare, iar la Tulcea, două ambarcațiuni de patrulare  și intervenție, proiect Arvor și Onix, și o ambarcațiune rapidă de intervenție, participă la exerciții de căutare și salvare.
 
Manifestările care prilejuiesc Ziua Marinei Române au început, încă din data de  07.08.2019, “Ziua Resurselor Mării și a Învățământului Militar de Marină” fiind sărbătorită la Constanța, pe faleza din fața Comandamentului Flotei, unde Garda de Coastă a fost prezentă cu un stand expozițional alături de Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu”, Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”, Direcția Hidrografică Militară și Centrul de Scafandri.
 
De asemenea, în data de 10.08.2018, în cadrul evenimentelor “Ziua Porţilor Deschise”, organizate în porturile Constanţa şi Mangalia, au putut fi vizitate de către publicul larg, navele Gărzii de Coastă, respectiv nava maritimă de supraveghere „Ştefan cel Mare”, nava maritimă de intervenţie, proiect Shaldag şi o şalupă de patrulare și intervenție.
 
Cu ocazia Zilei Marinei Române, conducerea Gărzii de Coastă le mulţumeşte marinarilor poliţişti de frontieră pentru dăruirea şi priceperea cu care slujesc frontiera fluvială şi maritimă a României, pentru profesionalismul și seriozitatea pe care o manifestă în misiunile internaționale, desfăşurate sub egida Frontex și pentru contribuția adusă la rezultatele instituției. Totodată, aceasta le urează tuturor marinarilor şi membrilor familiilor lor multă sănătate, fericire, prosperitate şi tradiţionala urare „Bun cart înainte!”
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

O ambarcațiune cu șase oameni la bord s-a lovit de un dig, pe lacul Razelm. Garda de Coastă a intervenit

13 Oct 2019 489

Garda de Coastă Bunuri confiscate de poliţişti, în Vama Veche

04 Oct 2019 336

Misiune internaţională a poliţiştilor de frontieră, în Marea Egee. Sute de persoane salvate (galerie foto)

03 Oct 2019 409

Echipa de oină Frontiera Tomis Constanţa a câştigat Campionatul Naţional de Oină la Seniori

30 Sep 2019 652

Captură a poliţiştilor de frontieră Zeci de kilograme de peşte, descoperite într-un autoturism

19 Sep 2019 442

Jocuri pentru copii contrafăcute, descoperite într-un container, în Portul Constanţa

06 Sep 2019 351

Delegație din Rhodos, la Constanța. Garda de Coastă, exercițiu demonstrativ pe Marea Neagră

31 Aug 2019 649

Garda de Coastă Unelte contrafăcute, confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea. Motorină sustrasă de la o navă de pe Dunăre

29 Aug 2019 3318

Articole electronice, confiscate din Portul Constanţa. Unde trebuia să ajungă marfa

28 Aug 2019 502

Garda de Coastă cumpără cartușe pentru imprimante și multifuncționale (document)

26 Aug 2019 420

Nereguli depistate de poliţiştii de frontieră de la Ostrov şi Vama Veche

26 Aug 2019 414

Garda de Coastă a semnat un contract cu o firmă din Bucureşti. Despre ce este vorba (document)

24 Aug 2019 639

Polițist de frontieră constănțean, premiat de președintele României. Iată motivul (galerie foto)

20 Aug 2019 680

Container cu machiaje chinezeşti, confiscat în Portul Constanţa Sud Agigea

20 Aug 2019 509

Garda de Coastă O ambarcațiune cu șase persoane, dintre care trei copii, rămasă în derivă, pe Dunăre

17 Aug 2019 645