Actualitate

Garda de Coastă sărbătoreşte Ziua Marinei, la Constanța

Cu ocazia Zilei Marinei Române, Poliția de Frontieră prin Garda de Coastă participă, alături de Forţele Navale Române, la activităţile festive şi exerciţiile demonstrative care se derulează în localităţile Constanța, Mangalia și Tulcea.
 
Data de 15 august, zi în care prăznuim Adormirea Maicii Domnului și în care, deopotrivă, serbăm Ziua Marinei Române, sărbătoarea naţională în care sunt omagiaţi marinarii români, fiind o tradiţie care ocupă un loc aparte în conştiinţa naţională.
 
Cu această ocazie, Poliția de Frontieră prin Garda de Coastă participă şi în acest an, alături de Forţele Navale Române şi Marina Comercială la activităţile festive care se vor derula în localităţile de frontieră Constanţa, Mangalia și Tulcea.
 
Joi, 15 august, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă participă cu ambarcaţiuni din dotare la activităţile şi exerciţiile demonstrative organizate în oraşele-port și iau parte la ceremoniile de ridicare a pavilionului şi marelui pavoaz.
 
La Constanța, două nave ale Gărzii de Coastă, respectiv nava amiral „Ştefan cel Mare” și nava maritimă de patrulare și intervenție, proiect Shaldag, participă la exerciţiul organizat de Forţele Navale Române, privind Combaterea migraţiei ilegale pe mare, exerciţiu realizat în colaborare cu navele Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM), din subordinea Ministerului Transporturilor. 
 
În cadrul aceluiaşi eveniment, la Mangalia, două şalupe de supraveghere şi control şi o navă maritimă, proiect Bigliani, participă la exerciţii de combatere a migraţiei ilegale pe mare, respectiv de căutare şi salvare, iar la Tulcea, două ambarcațiuni de patrulare  și intervenție, proiect Arvor și Onix, și o ambarcațiune rapidă de intervenție, participă la exerciții de căutare și salvare.
 
Manifestările care prilejuiesc Ziua Marinei Române au început, încă din data de  07.08.2019, “Ziua Resurselor Mării și a Învățământului Militar de Marină” fiind sărbătorită la Constanța, pe faleza din fața Comandamentului Flotei, unde Garda de Coastă a fost prezentă cu un stand expozițional alături de Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu”, Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”, Direcția Hidrografică Militară și Centrul de Scafandri.
 
De asemenea, în data de 10.08.2018, în cadrul evenimentelor “Ziua Porţilor Deschise”, organizate în porturile Constanţa şi Mangalia, au putut fi vizitate de către publicul larg, navele Gărzii de Coastă, respectiv nava maritimă de supraveghere „Ştefan cel Mare”, nava maritimă de intervenţie, proiect Shaldag şi o şalupă de patrulare și intervenție.
 
Cu ocazia Zilei Marinei Române, conducerea Gărzii de Coastă le mulţumeşte marinarilor poliţişti de frontieră pentru dăruirea şi priceperea cu care slujesc frontiera fluvială şi maritimă a României, pentru profesionalismul și seriozitatea pe care o manifestă în misiunile internaționale, desfăşurate sub egida Frontex și pentru contribuția adusă la rezultatele instituției. Totodată, aceasta le urează tuturor marinarilor şi membrilor familiilor lor multă sănătate, fericire, prosperitate şi tradiţionala urare „Bun cart înainte!”
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Garda de Coastă Peste 200 kg peşte, confiscate de polițiștii de frontieră (galerie foto)

23 Mar 2020 477

Asirom Vienna Insurance Group SA, contract cu Garda de Coastă (document)

19 Mar 2020 1188

Garda de Coastă Încă un container cu deșeuri descoperit în Portul Constanţa Sud Agigea

17 Mar 2020 419

Încălțăminte în valoare de peste 500.000 lei, confiscată în Portul Constanţa Sud Agigea (galerie foto)

17 Mar 2020 756

Autoturism furat din Franța, descoperit de polițiștii de frontieră constănțeni

12 Mar 2020 404

Jucării, confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea

12 Mar 2020 390

Peste 200 kg de peşte, confiscate de polițiștii de frontieră (galerie foto)

09 Mar 2020 698

Garda de Coastă Parfumuri confiscate în Vama Veche

06 Mar 2020 639

Garda de Coastă Peste 100 kg peşte, confiscate (galerie foto)

05 Mar 2020 541

Bunuri în valoare de peste 2.118.000 lei, confiscate în Portul Constanţa (galerie foto)

04 Mar 2020 422

Tulcea Țigări fără timbru și o armă, descoperite într-o mașină de polițiștii de frontieră

03 Mar 2020 678

Alte containere cu deșeuri depistate în Portul Constanţa (galerie foto+video)

02 Mar 2020 832

Mașină cautată în Suedia, descoperită de polițiștii Gărzii de Coastă. Un constănțean este cercetat

02 Mar 2020 602

Urmărit în trafic de polițiștii de frontieră Ce s-a descoperit în mașina unui ialomițean

02 Mar 2020 732

Containerele cu deșeuri depistate în Portul Constanţa Sud Agigea, returnate către expeditor (galerie foto)

25 Feb 2020 956