Garda de Mediu, despre societatea comercială ce construiește un complex în zona protejată a plajei Corbu. A fost amendată cu 100 mii lei

Proiect imobiliar, Sursa foto: Garda de Mediu În cursul zilei de ieri, 10 Martie 2022, comisari din cadrul Comisariatului Județean Constanta si Comisariatului Rezervației Biosfera Delta Dunării au efectuat verificari impreuna cu reprezentantul IPJ Constanta, la cele doua proiecte imobiliare din comuna Corbu. 



S-constatat ca nu sunt respectate prevederile din acordurile de mediu emise de APM Cta.


Societatea a fost amendată cu 100 mii lei si sancțiune complementara de desființare lucrari și aducerea terenului la starea inițială.


Măsura prin NC de sistare lucrări, desființare lucrări termen 15.04.2022, anunță Garda de Mediu. 


Anunțul IPJ Constanța 


Urmare a apariției în spatiul public a unor informații referitoare la construcția unui complex rezidențial de locuințe, pe plaja Corbu, în zona ariei protejate a Rezervației Biosferei Delta Dunării, polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică s-au sesizat din oficiu și au demarat verificări, fiind constatate mai multe neconformități anunță miercuri, 11 martie, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Constanța. 

În urma constatării unor nereguli, la data de 10 februarie, reprezentanți ai Inspectoratului de Stat în Construcții au dispus oprirea lucrărilor. 


La data de 26 februarie, întrucât executantul construcției nu a oprit lucrările, polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora, potrivit Legii 50/1991. 

Potrivit sursei citate, în cursul zilei de ieri, 10 martie, polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Naționale de Mediu - Comisariatul Constanța și Comisariatul Rezervației Biosferei Delta Dunării au efectuat un control în zona menționată, fiind constatat faptul că, în faza de execuție a celor 24 de corpuri de locuințe, nu au fost respectate prevederile acordului de mediu.

Societatea comercială a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 50.000 de lei, precum și măsura complementară de sistare a activității de construire a imobilelor, desființarea lucrărilor și aducerea terenurilor la stare inițială, mai precizează IPJ Constanța. 



Oficial de la Ministerul Mediului


- Amendă în valoare de 100.000 lei;
-Desființarea lucrărilor existente;
- Readucerea terenului la starea inițială până la data de 15 aprilie.


Acestea sunt măsurile dispuse de comisarii de la Garda Naţională de Mediu, în urma unui control desfășurat la cele două proiecte imobiliare din comuna Corbu, județul Constanța.


Astfel, în cursul zilei de ieri, comisari din cadrul Comisariatului Județean Constanța și Comisariatului Rezervației Biosfera Delta Dunării au efectuat verificări împreună cu reprezentantul IPJ Constanța, la cele două șantiere de construcții și au constatat că lucrările realizate încalcă prevederile din acordurile de mediu emise de Agenția pentru Protecția Mediului Constanța.


Printre neregulile constatate, s-a descoperit că titularul a realizat fundații din beton armat și nu din piloni metalici, așa cum prevede în mod expres actul de reglementare. De asemenea, planșeele construcțiilor au fost realizate din placă de beton armat, și nu din grinzi din lemn. Pentru nici una dintre modificările realizate față de proiectul avizat, titularul nu a notificat autoritatea competentă emitentă (APM Constanța).



Comisarii GNM vor urmări îndeplinirea măsurilor dispuse în termenul stabilit.




 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Justiție Constanța Daf Trans 2000 SRL și Garda de Mediu, la judecată. Procesul, pe rolul Curții de Apel Constanța

24 Apr 2024 223

Garda de Mediu Constanța a amendat Primăria Comunei Bărăganu. Ce nereguli au fost sesizate (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 239

Un nou termen în dosarul dintre UAT Municipiul Constanța și Garda Națională de Mediu

21 Apr 2024 440

Justiție Constanța Decizie definitivă a instanței în procesul prin care Termica Distribuție Năvodari SRL vrea să scape de o amendă primită de la Garda de Mediu

20 Apr 2024 398

Procesul dintre Daf Trans 2000 SRL și Garda de Mediu Constanța, pe rolul Tribunalului Constanța

20 Apr 2024 484

Ce au decis judecătorii în procesul în care Sucursala Regională de Căi Ferate Constanța a contestat amenda primită de la Garda de Mediu?

19 Apr 2024 503

Garda de Mediu Constanța a amendat o societate de dezmembrări vehicule scoase din uz cu 15.000 lei. Iată de ce

19 Apr 2024 486

Amendă de zeci de mii de lei pentru un operator economic din localitatea Lazu, județul Constanța. Ce nereguli a constatat Garda de Mediu (GALERIE FOTO)

17 Apr 2024 440

Dosarul se află la Tribunalul Constanța Termica Distribuție Năvodari SRL vrea să scape de o amendă redusă la jumătate, primită de la Garda de Mediu

12 Apr 2024 604

Amenzi în Portul Constanța! Patru operatori de cereale, sancționați de Garda de mediu

12 Apr 2024 526

Apelul formulat de Primăria Mangalia în procesul cu Garda Natională de Mediu - Serviciul Comisariatul Județului Constanța, respins de judecători

06 Apr 2024 551

Sănătatea locuitorilor în pericol USR Constanța a sesizat Garda de Mediu în legătură cu poluarea din zona străzii Baba Novac !

05 Apr 2024 666

Ce au decis judecătorii în procesul în care Logis Project SRL a contestat amenda primită de la Garda de Mediu Constanța?

04 Apr 2024 608

Garda de Mediu Constanța se judecă cu o firmă de comerț

03 Apr 2024 517

Garda de Mediu Constanța a amendat firma care operează Rafinăria Petromidia, după explozia de vineri

03 Apr 2024 554