Gheorghe Hânsă-cel mai popular edil Nicolae Matei a acordat distincţii celor mai activi primari (galerie foto)

În perioada 5-7 martie, la Bucureşti a avut loc cea de-a XXI-a ediţie a Adunării Generale a Asociaţiei Oraşelor din România, la care au participat peste 60 de primari, din cei 217 membri ai asociaţiei, din toate regiunile ţării. În cadrul Adunării Generale, preşedintele AOR, Nicolae Matei, a înmânat distincţii primarilor prezenţi.
 

În cadrul Adunării, edilii au avut ocazia să îşi exprime păsurile în faţa reprezentanţilor Administraţiei Centrale, dar şi a oficialilor din cadrul ministerelor Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi al Finanţelor Publice. Temele de dezbatere abordate în cadrul întâlnirii au fost: modernizarea României prin descentralizare bazată pe subsidiaritate, autonomie locală şi întărire a capacităţii administrative, corelarea competenţelor autorităţilor administraţiei publice locale cu resurse financiare, umane, instituţionale şi legislative de care acestea trebuie să dispună în exercitarea atribuţiilor, identificarea unor soluţii pentru rezolvarea problemelor sociale cu care se confruntă cetăţenii oraşelor mici, dar şi relaţia dintre Asociaţia Oraşelor şi autorităţile centrale. Primarii au avut ocazia să-şi exprime păsurile în mod oficial în cadrul unei emisiuni în direct, organizată de către un post de televiziune naţional. Invitaţi în platou, edilii au vorbit despre problemele cu care se confruntă în gospodărirea oraşelor pe care le administrează, cum ar fi efectele negative ale descentralizării, problema resurselor financiare, problemele sociale.
 
Aleşii, nemulţumiţi de interpretarea abuzivă a legislaţiei
 
În cadrul şedinţelor organizate de către Asociaţia Oraşelor din România, primarii s-au declarat nemulţumiţi de folosirea şi interpretarea abuzivă a legislaţiei ambigue, incoerente ca o formă de presiune şi şantaj asupra autorităţilor publice locale de către unele instituţii ale statului. Aceştia au solicitat ministerului de resort să sprijine mai mult şi să acorde mai multă atenţie derulării proiectelor cu finanţare europeană sau naţională implementate de oraşele mici. O frână în implementarea proiectelor europene este reprezentată de durata mare de evaluare a acestora, precum şi de faptul că autorizaţiile sunt acordate cu mare dificultate. Printre oficialităţile prezente la eveniment a fost preşedintele Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România, Marian Oprişan, care a propus încheierea unui parteneriat între toate cele 4 structuri asociative ale autorităţilor locale pentru susţinerea unitară a intereselor acestora.
 
Primarul Gheorghe Hânsă, cel mai popular primar

 
Edilul oraşului Cernavodă Gheorghe Hânsă a avut ocazia să îşi exprime oficial dorinţa de a-i sprijini pe agenţii economici din Cernavodă, potenţiali creatori de locuri de muncă pentru cetăţeni. De asemenea, primarul a declarat că oraşul Cernavodă, prin înfrăţirea cu alte oraşe europene din Franţa, Slovenia, Turcia şi Bulgaria, va avea posibilitatea de a prelua exemple pozitive şi tehnici moderne de administraţie, dar şi atragerea de investitori din străinătate, care pot crea noi locuri de muncă pentru comunitate. În cadrul evenimentului au fost înmânate şi premii la patru categorii: „Cel mai popular primar”, „Cel mai gospodar primar”, „Cel mai bun primar” şi „Premiul pentru implicarea şi efortul depus în cadrul AOR”. Edilii constănţeni care au fost premiaţi au fost următorii: Hânsă Gheorghe (primăria Cernavodă) la categoria „Cel mai popular primar”, Nicolin Ion (primăria Negru-Vodă) şi Saghiu Valentin (primăria Murfatlar” la categoria „Cel mai gospodar primar”.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Voi candida și voi și câștiga Primăria Năvodari!“ Tribunalul Constanța a respins cererea lui Nicolae Matei, fostul primar din Năvodari, privind reabilitarea (MINUTĂ)

27 Mar 2024 1122

Judecata s-a terminat! Matei Nicolae, fostul primar din Năvodari, solicită reabilitarea judecătorească! Iată când se va pronunța tribunalul

13 Mar 2024 1308

Matei Nicolae, fostul primar din Năvodari, solicită reabilitarea judecătorească! Azi, primul termen

12 Mar 2024 570

Școala Gimnazială nr. 39 „Nicolae Tonitza“ Constanţa Echipa feminină, campioană județeană la categoria Under-10 (GALERIE FOTO)

11 Mar 2024 1109

Curtea Supremă menține decizia prin care s-a încetat procesul penal față de Nicolae Matei, fostul primar din Năvodari, și față de Corina Jianu, fost judecător

21 Feb 2024 1910

Matei Nicolae solicită reabilitarea judecătorească!

13 Feb 2024 1130

Echipe de la Școala Gimnazială nr. 39 „Nicolae Tonitza“ din Constanța, calificate în fazele superioare ale ONSS (GALERIE FOTO)

11 Dec 2023 1758

Nicolae Matei, fostul primar Năvodari, trage un semnal de alarmă! „De pe paginile mele de Facebook și de Instagram scrie altcineva, care face reclamă la criptomonede!“

21 Nov 2023 1423

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 30 august 2023

31 Aug 2023 1031

Cinci fotbaliști de la Farul Constanța, convocați la Naționala Under-16, pentru meciurile cu Cipru

18 Aug 2023 1707

Parchetul General al României declară recurs în casație în dosarul fostului primar de la Năvodari Nicolae Matei

31 Jul 2023 1018

Corina Eugenia Jianu va fi repusă preşedinte de Secţie la Tribunalul Constanţa

24 Jul 2023 3141

Decizie definitivă! Înalta Curte a încetat procesul penal față de Nicolae Matei, fostul primar din Năvodari, și față de Corina Jianu, fost judecător

21 Jul 2023 5005

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 17 iulie 2023

19 Jul 2023 1478

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 19 iunie 2023

20 Jun 2023 1565