Grindeanu Companiile din subordinea Ministerului Transporturilor şi-au anunţat intenţia de a-şi muta conturile la o bancă românească

 Sorin Grindeanu Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), dar şi alte companii din subordinea Ministerului Transporturilor şi-au anunţat intenţia de a-şi muta conturile de la băncile austriece la CEC, pentru că au găsit condiţii mai bune, a declarat, marţi, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, potrivit Agerpres.

"Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi-a anunţat o anumită intenţie de o a face şi ştiu că vor face, mi-au spus şi mie. Şi nu doar CNAIR. Am fost anunţat că şi alte companii aflate în coordonarea Ministerului Transporturilor, fie că vorbim de Portul Constanţa, fie că vorbim de Aeroportul din Bucureşti şi toate celelalte, pentru că au găsit condiţii mai bune la CEC. O explicaţie cât se poate de simplă", a spus Grindeanu la recepţia lucrărilor la staţia de metrou Tudor Arghezi.

El a subliniat că această mutare nu se va întâmpla rapid, dar companiile care aveau conturi la băncile austriece au anunţat că vor face toate diligenţele în acest sens.

"Am fost anunţat ca ministru. Şi nu doar CNAIR. V-am spus, şi CFR-ul a luat această decizie, tot ceea ce ţine de CFR, şi Administraţia Porturilor Constanţa şi Aeroporturile, cei care au aveau anumite conturi la aceste bănci m-au anunţat că vor face toate diligenţele. Nu e o chestiune care să se întâmple foarte rapid, dar toţi au luat această decizie de a se muta la o bancă românească. Eu cred că e bine, având şi condiţii mai bune", a precizat ministrul, subliniind că el nu are conturi la bănci austriece.

O serie de companii şi-au anunţat în ultimele zile intenţia de a-şi muta conturile de la băncile austriece, în urma votului negativ dat de Austria în privinţa aderării României la spaţiul Schengen.

Agerpres.ro

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sorin Grindeanu, vești bune despre modernizarea infrastructurii feroviare din Portul Constanţa – staţia de cale ferată Valu lui Traian (FOTO)

24 Mar 2023 480

Sorin Grindeanu a prezentat situația măsurătorilor solicitate pentru Brațul Chilia și pentru Canalul Bâstroe

22 Mar 2023 606

Ministrul Sorin Grindeanu „Salut intenția Ucrainei de a măsura adâncimea canalului Bâstroe!“

21 Mar 2023 637

Anunțul lui Sorin Grindeanu Partea ucrainenă a dat un acord parțial pentru începerea măsurătorilor pe brațul Chilia (partea ucraineană)

16 Mar 2023 557

UPDATE USR Constanța face precizări importante despre infrastructura de transport rutieră şi cale ferată din judeţul Constanţa (FOTO)

10 Mar 2023 830

Ministrul Sorin Grindeanu Trei nave ale AFDJ Galați așteaptă acceptul pentru a face măsurători pe Canalul Bâstroe (GALERIE FOTO)

23 Feb 2023 610

Ministrul Sorin Grindeanu Peste 305 de kilometri din Autostrada Moldovei (A7) sunt în mod oficial în construcţie

15 Feb 2023 671

Ministrul Sorin Grindeanu „Pe autostrăzi este de evitat ieşirea din maşină după un accident rutier“

11 Feb 2023 876

UPDATE! Comunicat oficial! Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, audiat la DNA!

17 Jan 2023 1037

Primăria Cumpăna Iată stadiul a două proiecte importante. Unul din ele vizează Nodul Rutier Cumpăna-A4

14 Dec 2022 1791

Ministrul Sorin Grindeanu „Dăm startul modernizării Porturilor Brăila și Galați!“

07 Dec 2022 748

Ministrul Sorin Grindeanu „Am aprobat, astăzi, în Guvern noi investiții pentru creșterea capacității de operare a Porturilor Constanța si Galați“

09 Nov 2022 723

Omul de afaceri Gabriel-Valentin Comănescu „Între societățile din grupul GSP și CNAPM exista pe rolul instanțelor de judecata mai multe litigii derivate din contracte de închiriere a domeniului Portuar“

01 Nov 2022 1717

Ministrul Sorin Grindeanu Datorii uriașe înregistrate de mai multe societăți din Portul Constanța (VIDEO)

01 Nov 2022 1545

LIVE VIDEO+TEXT Sorin Grindeanu și Marcel Ciolacu, în vizită oficială în Portul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

01 Nov 2022 2264