Actualitate

Grup Servicii Petroliere Engineering SRL şi-a schimbat administratorul

În Monitorul Oficial a fost publicată hotărârea Adunării Generale a Asociaţilor societăţii Grup Servicii Petroliere Engineering SRL din data de 6.01.2018.
 
Gabriel Valentin Comănescu, în nume propriu şi în calitate de împuternicit al GSP Holding SA, şi firma menţionată, în calitate de asociaţi, deţinând împreună 100% din capitalul social al societăţii Grup Servicii Petroliere Engineering SRL, au luat o decizie importantă. Astfel, a fost revocat din funcţia de administrator Fănel Hahui, în locul lui fiind numit Mihai-Dumitru Bratu. Mandatul administratorului este acordat cu puteri depline, pe perioadă nelimitată.
 
Recent, în Monitorul Oficial al României a fost publicată hotărârea Adunării Extraordinare a Asociaţilor GSP Offshore SRL din data de 4.04.2018. Astfel, a fost revocat din funcţia de administrator unic Iulică Velcea. În locul lui a fost numit în funcţia de administrator unic cu puteri nelimitate, pe o perioadă nelimitată, Gabriel Valentin Comănescu.
 
Reamintim că, la începutul acestui an, şi Grup Servicii Petroliere SA şi-a schimbat administratorul. În Monitorul Oficial al României a fost publicată hotărârea Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor Grup Servicii Petroliere SA din data de 15.02.2018, votată unanim, potrivit căreia a fost revocat din funcţia de administrator al societăţii Fănel Hahui, unul dintre oamenii de bază ai companiei, totodată fiind decisă şi descărcarea acestuia de actele de gestiune. Acţionarii l-au numit în funcţia de administrator cu puteri depline, pe o perioada de patru ani, pe Mihai-Dumitru Bratu, născut la data de 22.12.1976, în municipiul Constanţa.
 

Cine este Gabriel Valentin Comănescu

 
Născut în Dâmboviţa şi stabilit în Constanţa, Gabriel Valentin Comănescu, de 49 de ani, a absolvit Academia Militară „Mircea cel Bătrân“. Omul de afaceri a cumpărat în anul 1999 de la AVAS compania de foraj Foserco, din al cărei acţionariat făcea parte Federaţia Sindicatelor Industriei Petroliere. Doi ani mai târziu, Comănescu a cumpărat fabrica de echipamente petroliere „1 Mai“ Ploieşti, iar uzina a fost redenumită „Upetrom“.
 
În 2004, Comănescu a înfiinţat la Constanţa Grup Servicii Petroliere, companie care, în anul 2005, a cumpărat de la stat platformele petroliere româneşti. Tranzacţia a avut o valoare de 100 de milioane de dolari. În anul următor, apare Upetrom Group, care include societăţi cu activităţi în construcţii şi foraj marin, servicii de intervenţii la sondă, servicii submarine, construcţii hidrotehnice, transport naval şi turism. Platformele de foraj marin au extins activitatea GSP, care a ajuns să caute petrol în Marea Nordului, Mexic şi Rusia. GSP deţine 10% din aria petrolieră concesionată până acum în Marea Neagră. A ajuns la această performanţă după ce a cumpărat concesiunile firmei irlandeze Petroceltic, care a decis să ajungă în România.
 
Gabriel Valentin Comănescu mai este asociat în: Green County SRL, Grup Servicii Petroliere Catering SRL, Grup Servicii Petroliere Engineering SRL, Grup Servicii Petroliere Training SRL, Gvc Real Estate Office SRL, Petromar Resources SA, Spg Archivator SRL, SPG Medical Emergencies SRL, Upetrom 1 Mai Trading SRL, Upetrom Group Management SRL, Vega Turism SA.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Grup Servicii Petroliere Shipyard SRL a devenit asociat majoritar în Upetrom 1 Mai Manufacturing SRL

23 Nov 2019 681