GSP contesta decizia CNSC privind digul de larg

p7-dosar_comanescu-__digul_de_larg.jpgÎn urmă cu câteva zile, SC Grup Servicii Petroliere SA a înaintat în instanţă dosarul cu nr. 975/36/2010, referitor la un litigiu privind achiziţiile publice, în care pârâtul este nimeni alta decât Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA, chemată la judecată pentru licitaţia referitoare la digul de larg

După cum ne-a declarat unul dintre avocaţii apărării, Isabela Bucur, litigiul face referire licitaţia deschisă care s-a desfăşurat în primăvara acestui an şi care avea ca obiect finalizarea digului de larg, organizată de CN APMC SA.

„Este vorba de o plângere pe care noi am făcut-o faţă de decizia celor de la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor pe care noi o considerăm nelegală. Este o chestiune pur procedurală, tehnică, nu priveşte fondul problemei“, a declarat scurt şi teoretic apărătorul celor de la SC Grup Servicii Petroliere SA. Primul termen în acest dosar a fost stabilit pe 19 august.
Practic, cei de la GSP contestă în instanţă decizia nr. 3275/C5/3274, 3294, 3340 dată pe 29 iunie 2010 de CNSC prin care se respinge contestaţia nr. 242/28.05.2010 formulată de GSP, în calitate de lider al asocierii cu Jan de Nul N.V., de Obrascon Huarte Lain (OHL) S.A. şi de Van Oord Dredging and Marine Contractors în contradictoriu cu autoritatea contractantă CN APMC.

Şedinţa de deschidere a ofertelor pentru finalizarea lucrărilor la digul de larg a avut loc pe 18 februarie, 59 de ofertanţi achiziţionând caietele de sarcini, dintre care 11 şi-au depus şi oferta. Printre aceştia au fost şi cei de la Grup Servicii Petroliere care au venit în asociere cu Jan De Nul N.V.

După mai bine de o lună de deliberări, comisia de evaluare a ofertelor depuse la licitaţia pentru lucrările de finalizare a digului de larg din Portul Constanţa a ales un câştigător. După evaluarea celor 11 oferte, s-a stabilit că cea mai bună din punct de vedere economic este oferta firmei germane JOSEF MOBIUS BAU AG. Valoarea acesteia a fost de 80.548.371,62 euro, fără TVA, câştigătorul angajându-se să finalizeze lucrările în 18 luni. Numai că, aşa cum era de aşteptat la o licitaţie de o asemenea anvergură şi cu un asemenea preţ, contestaţiile nu au întârziat să apară. În luna mai, aşa cum susţinea la acel moment directorul CNAPMC Ioan Bălan, au fost acceptate două contestaţii, o solicitare din partea celor de la GSP, iar din partea celor de la JOSEF MOBIUS BAU AG nişte completări la documentaţie.
Ulterior, la începutul lunii mai, CNSC a acceptat contestaţia depusă de unul dintre ofertanţi, asocierea Van Oord Dredgining and Marine Contractors din Olanda, aceştia fiind în cele din urmă declaraţi câştigătorii licitaţiei, fiind următorii pe listă, după cei de la JOSEF MOBIUS BAU AG.

La termenul de pe 23 iunie a.c., Curtea de Apel Constanţa a decis să admită plângerile formulate de reclamantele Van Oord Dredging and Marine Contractors şi de SC Grup Servicii Petroliere SA faţă de rezultatul licitaţiei. Instanţa a anulat raportul procedurii de atribuire şi a tuturor actelor subsecvente şi a dispus refacerea acestuia cu excluderea ofertei Josef Mobius Bau AG, toate celelalte dispoziţii ale decizie fiind menţinute. De asemenea, judecătorii Curţii de Apel au dispus ca CN APMC SA să plătească 11.900 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată către SC Grup Servicii Petroliere SA.

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Teatrul pentru Copii și Tineret Constanța „Căluțul de Mare” Constanța face angajări!

22 Mar 2024 715

„Take, Ianke și Cadîr”, în interpretarea artiștilor de la Teatrul Jean Bart Tulcea

14 Mar 2024 529

Originar din Constanța George Stancu și cele peste două decenii în care s-a dovedit a fi „un actor de echipă” la Teatrul de Stat Constanța

07 Mar 2024 570

In memoriam Toma Caragiu, fostul actor al Teatrului de Stat Constanța, plecat prea repede din această lume

03 Mar 2024 949

Pentru al patrulea an la rând Actorii Ramona Niculae și Ștefan Mihai, nominalizații Teatrului de Stat Constanța la Gala Premiilor UNITER

28 Feb 2024 747

Spectacol estival pentru copii Firma lui Gabriel Soare bate palma cu Organizația de Management al Destinației Mamaia-Constanța

22 Feb 2024 662

Născut la Tulcea Carol Feldman, actorul cu o reputație construită în Israel

09 Feb 2024 720

Teatrul de Stat Constanța Emilian Oprea, actor de la Teatrul Național București, cooptat în spectacolul „A douăsprezecea noapte”

09 Feb 2024 799

Erwin Șimșensohn, directorul Teatrului de Stat Constanța, desemnat de Senatul UNITER să preia direcția artistică a Galei Tânărului Actor HOP

08 Feb 2024 1551

„Take, Ianke și Cadîr”, fermecătoarea poveste despre toleranță și prietenie se joacă la Teatrul Jean Bart din Tulcea

07 Feb 2024 801

„Un actor cerebral de mare sensibilitate” Lucian Iancu, fost actor și director al Teatrului Dramatic Constanța, la ceas aniversar

02 Feb 2024 3338

Averea și interesele Cosmin Piersic, nepotul lui Florin Piersic, împuternicit șef în IPJ Constanța! Iată ce serviciu va conduce (DOCUMENTE)

26 Jan 2024 8647

Arnold Schwarzenegger şi-a continuat călătoria. Fusese reţinut de vameşii germani pe aeroportul din München

18 Jan 2024 665

Jean Ionescu și amintirea omului măreț atât ca actor, cât și ca director al Teatrului de Stat Constanța

15 Jan 2024 754

Un celebru actor a murit împreună cu fiicele sale într-un accident de avion

06 Jan 2024 1565