Actualitate

Guvern Înregistrarea documentelor adresate instituțiilor publice se poate face online

În contextul epidemiei de COVID-19, în sprijinul cetățenilor și al instituțiilor publice, Guvernul României, prin Autoritatea pentru Digitalizarea României, în parteneriat cu Aurachain, Asociația pentru Tehnologii Avansate, Bithat și Telekom lansează platforma digitala https://aici.gov.ro/home.

Aceasta servește drept intermediar pentru înregistrarea documentelor adresate instituțiilor publice care nu au un sistem propriu de registratură online.

Obiectivul platformei noi lansate este eficientizarea și tehnologizarea proceselor de comunicare la nivel național, astfel încât toate instituțiile publice din România să fie înrolate într-un sistem digital capabil să răspundă solicitărilor cetățenilor în format electronic, într-un timp cât mai scurt.

Nivelul scăzut de integrare și de digitalizare a instituțiilor este principalul obstacol în calea funcționării și comunicării eficiente în spațiul virtual, noul proiect dezvoltat de ADR în parteneriat cu Aurachain, Asociația pentru tehnologii Avansate, Bithat și Telekom oferind soluția care va permite înlesnirea comunicării dintre contribuabil și instituțiile publice.

Platforma aici.gov.ro <http://aic.gov.ro/>  oferă, ca primă funcționalitate, posibilitatea ca toate persoanele juridice din România să transmită către reprezentanțele județene ale Agenției Naționale pentru Ocuparea Forțelor de Muncă (ANOFM) cererea pentru solicitarea șomajului tehnic potrivit OUG nr. 30/2020 modificată prin OUG nr. 32/2020. Șomajul tehnic permite societăților private să solicite plata de la bugetul de stat a 75% din salariul mediu brut pe economie tuturor angajaților respectivelor societăți.

La începutul săptămânii viitoare, platforma va oferi și instrumente necesare plății indemnizației pentru alți profesioniști, cooperatiști și structuri sportive sau persoane fizice care au obținut venituri exclusiv din drepturi de autor și drepturi conexe, afectați prin instituirea stării de urgență pe teritoriul României.

Autoritatea pentru Digitalizarea României (A.D.R.) se organizează și funcționează ca structură cu personalitate juridică în cadrul aparatului de lucru al Guvernului și în coordonarea prim-ministrului, având rolul de a realiza și coordona implementarea strategiilor și a politicilor publice în domeniul transformării digitale și societății informaționale.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE VIDEO-TEXT Guvernul adoptă măsurile de relaxare ce intră în vigoare de la 1 iunie

28 May 2020 632

Proiectele de acte normative incluse pe agenda ședinței de Guvern de astăzi

28 May 2020 524

Prim-ministrul Ludovic Orban, convorbire telefonică cu cancelarul Angela Merkel

27 May 2020 377

Consultare publică privind funcționarea unităților de învățământ preuniversitar cu statut de unități-pilot Vor fi testate noi modele curriculare și de carieră didactică

27 May 2020 1663

Ședință de Guvern, programată miercuri. Un proiect are legătură cu județul Constanța

26 May 2020 496

Proiectele de acte normative, adoptate în cadrul ședinței de Guvern

21 May 2020 423

Ludovic Orban „ Astăzi, Insula Belina va reveni în administrarea statului“ (video)

21 May 2020 436

Ședință la Guvernul României. Care sunt proiectele de pe ordinea de zi

21 May 2020 425

Robert Turcescu (PMP) “Guvernul trebuie să discute și despre situația artiștilor români, să revină pe scenă și să-și plătească facturile”

20 May 2020 1564

Hotărârea de Guvern privind starea de alertă. Motive legale pentru ieşire din localitate. Lista regulilor impuse de Executiv

19 May 2020 2376

Guvernul a aprobat hotărârea privind instituirea stării de alertă pentru o perioadă de 30 de zile

18 May 2020 465

APIA autorizează plățile aferente schemelor de sprijin cuplat în sectorul vegetal - Campania 2019

18 May 2020 348

UPDATE. LIVE VIDEO. Ședință de Guvern. Orban „Trecem de la stare de alertă, la starea de alertă maximă”

18 May 2020 1066

Bogdan Huțucă (PNL) “Măsurile economice ale Guvernului PNL produc efecte pozitive”

18 May 2020 1738

Ludovic Orban, declarații la sediul MAI - „Aplicăm un plan de relaxare în acord cu epidemiologii”

17 May 2020 826