Actualitate

Guvernul a modificat Ghidul carierei cadrelor militare. Cum se vor face înaintările în grad

Guvernul a modificat, printr-o Hotărâre, Ghidul carierei cadrelor militare din structurile Ministerului Apărării Naționale, reglementat prin HG nr.106/2011.

Noile modificări introduc obligativitatea ca, pentru promovarea în funcţii prevăzute cu gradul de maior (locotenent-comandor), ofițerii să fie absolvenți de studii universitare de master. De asemenea, ofițerii care își desfășoară activitatea în domenii specializate, în care formarea profesională nu este asigurată prin rețeaua de învățământ a M.Ap.N., vor putea fi înaintaţi în gradul următor, până la cel de locotenent-colonel (căpitan-comandor), în urma absolvirii unor programe de perfecţionare profesională organizate de instituții din afara sistemului educațional militar.

Prin modificările aduse Ghidului, se asigură creșterea gradului de acumulare a cunoștințelor teoretice și perfecționare a deprinderilor practice ale ofițerilor, atât pentru a îndeplini atribuțiile și misiunile în condiții de eficiență, cât și de a acționa în context multidisciplinar, în acord cu principiile strategiei militare și ținând seama de complexitatea mediului de securitate actual, intern și internațional.

De asemenea, actul normativ asigură cadrul juridic necesar afirmării principiului competiției bazate pe competența profesională în ceea ce privește evoluția ulterioară în carieră a cadrelor militare și, concomitent, creșterea gradului de încadrare cu personal militar, competent profesional, a structurilor militare la nivel tactic și operativ care, prin misiunile încredințate, contribuie la îndeplinirea angajamentelor asumate de România în calitate de stat membru cu drepturi depline al Alianței Nord-Atlantice.

Totodată, se asigură posibilitatea transferului de cunoștințe specifice domeniilor specializate din afara sistemului educațional militar, având ca finalitate perfecționarea pregătirii cadrelor militare care își desfășoară activitatea în astfel de domenii.

Prin Hotărârea adoptată astăzi de Guvern se prevede o perioadă de tranziție de cel mult cinci ani, suficient pentru completarea studiilor necesare de către tot personalul implicat și care, totodată, asigură funcționalitatea structurilor militare.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Șeful de stat major al Brigăzii Multinaționale Sud-Est a ieșit la pensie. A condus și Batalionul 911 Infanterie „Capidava" din Medgidia (galerie foto)

05 Mar 2019 2000

S-a dat startul pentru înscrierile în învăţământul militar! Unde poţi face o carieră şi de ce ai nevoie la dosar

06 Nov 2018 2144

Alege o carieră în Forțele Navale! Peste 1200 de posturi disponibile, în toată ţara

07 Jun 2018 2153

MApN recrutează. Iată cum poţi deveni ofiţer!

23 Mar 2018 6238

Document integral. Ministrul Apărării a modificat Ordinul privind recrutarea, selecția, formarea profesională și evoluția în cariera militară

21 Mar 2018 14876

Claudia Cheval, maistru militar cu centură neagră Tânără din Hârşova, învingătoare în Campionatul Militar de Taekwondo (galerie foto)

21 Nov 2017 8312

Călători străini prin Dobrogea (CVI) - Lt-colonel Frederik Nyberg (Rusia) (galerie foto)

15 May 2017 1161

Dezvaluiri.ro Vergil Chițac - „Cum își poate imagina cineva că eu sunt omul lui Comănescu? Fac politică cu pasiune și onestitate, nu pentru nevoi materiale”!

10 Mar 2016 1969

La Constanţa Se fac recrutări pentru tinerii care îşi doresc o carieră militară

29 Mar 2014 1626

Este ziua generalului Zeca

15 Jan 2012 2134

Militari în devenire (video)

07 Apr 2011 1594

Adevărul de ConstanţaŞcoala de Maiştri Militari din Constanţa - porţi deschise pentru viitorii candidaţi

06 Apr 2011 997

Cariera militara, in topul preferintelor absolventilor de clasa a VIII-a

17 Apr 2010 1022