Guvernul consideră digitalizarea „o reală provocare” Nicolae Ciucă- „Mă bucur că la Curtea de Conturi acest proces este tratat cu seriozitate şi responsabilitate” (VIDEO)

Imagine de la eveniment , foto: Guvernul României
Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, în cadrul în cadrul Conferinţei internaţionale „Curtea de Conturi a României - Digitalizare în audit”, un eveniment aniversar organizat cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la adoptarea legii de reînfiinţare a instituţiei, că digitalizarea reprezintă o reală provocare pentru Guvern, pentru instituţiile statului 
 
 

"Mă simt onorat să particip la aniversare unei instituţii al cărei act de înfiinţare poartă semnătura lui Mihail Kogălniceanu, preşedinte al Consiliului de Miniştri la vremea aceea. Celebrăm, azi, 30 de ani de la momentul reînfiinţării prin lege a Curţii de Conturi. Instituţia pe care o sărbătorim astăzi are, însă, o istorie de 158 de ani, iar această vechime demonstrează cât de importantă este Curtea de Conturi în buna funcţionare a statului român", a afirmat Ciucă, la Conferinţa internaţională "Curtea de Conturi a României - Digitalizare în audit".


 

Ciucă a punctat că obiectivul Curţii de Conturi este şi în prezent acela de "instituţie puternică, independentă, capabilă să exercite un control eficient asupra tuturor entităţilor statului".

"Instaurarea disciplinei financiare în cheltuirea banului public nu este o misiune uşoară, având în vedere că vorbim de mii entităţi care sunt supuse auditului şi controlului, la care se adaugă peste 1,5 milioane de persoane fizice şi juridice, care intră într-o formă sau alta în contact cu banul public. De asemenea, Autoritatea de audit este singura abilitată să auditeze fondurile europene nerambursabile pe care România le primeşte anual şi să raporteze acest lucru la Uniunea Europeană. Sunt responsabilităţi multiple şi vă felicit pentru modul în care reuşiţi să le gestionaţi şi să vă asiguraţi că banul public este cheltuit corect şi transparent", a mai spus Nicolae Ciucă.


 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nicolae Ciucă, de Ziua Armatei Române „Importanţa capacităţii defensive este mai evidentă ca oricând în această perioadă“

25 Oct 2022 833

Semnarea contractului de finanțare pentru ,,Închisoarea Tăcerii" de la Râmnicu Sărat, moment important pentru IICCMER (VIDEO)

04 Oct 2022 1188

Nicolae Ciucă, anunț de ultim moment despre riscul ca România să rămână fără energie (VIDEO)

08 Sep 2022 1301

Nicolae Ciucă, de Ziua Românilor de Pretutindeni- „Vom susține comunitățile românești din străinătate“

29 May 2022 1077