Guvernul României pregătește transferarea rețelei de spitale aflate în coordonarea Ministerului Transporturilor către autoritățile locale

Sursa foto cu rol ilustrativ: FacebookGuvernul României pregătește transferarea rețelei de spitale aflate în coordonarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii către autoritățile locale, pentru ca aceste servicii să fie aduse cât mai aproape de nevoile comunității.

Potrivit unui comunicat al Guvernului României, în acest sens, premierul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu factorii de decizie la nivel guvernamental și local. Au participat la această întâlnire secretarul general al Guvernului, Marian Neacșu, ministrul transporturilor și infrastructurii, Sorin Grindeanu, ministrul sănătății, Alexandru Rafila, reprezentanți ai ministerelor dezvoltării, educației, muncii, precum și ai autorităților locale la nivel de oraș, municipiu și consiliu județean și ai conducerii universităților de medicină din România.

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a decis, la inițiativa Ministerului Transporturilor, să înceapă procesul de transfer al celor 15 unități spitalicești aflate în prezent în coordonarea acestui minister. Concret, urmează ca această prima etapă să fie demarată prin intermediul unui Comitet Interministerial coordonat de secretarul general al Guvernului, Marian Neacșu.

"Principala sarcină a acestui comitet va fi de a realiza cadrul normativ necesar la nivelul Guvernului. În cea de-a doua etapă vor fi identificate toate măsurile pentru a ne asigura că există capacitatea și resursele pentru ca autoritățile locale să poată consolida și chiar dezvolta capacitatea de tratament oferită de aceste spitale. Un rol important în acest sens îl vor avea universitățile de medicină, care vor contribui la pregătirea personalului medical din aceste rețele”, a declarat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ziua Copilului Constanța Arimex Comexim 2000 SRL și Asociația ,,Suflete Deschise” au adus bucurie micuților din spitale (FOTO)

02 Jun 2023 406

Amânare de pronunțare în cel mai grav accident din istoria Autostrăzii București - Constanța. Patru decedați

07 May 2023 1975

Nouă persoane au fost ucise şi cel puţin alte şapte au fost rănite în urma unui atac armat în apropierea unui mall din Texas

07 May 2023 962

Bogdan Huțucă, președinte PNL Constanța „Constanța a obținut poate cea mai mare finanțare din țară pe componenta sănătate din PNRR”

20 Apr 2023 1537

Medicul Tudor Ciuhodaru „Moderaţia ar trebui să fie cheia alimentaţiei şi de sărbatorile pascale“

15 Apr 2023 660

​Donează sânge! Salvează o viață Campanie națională la nivel național de Jandarmeria Română. S-au alăturat și jandarmii tulceni

12 Apr 2023 541

Cinci spitale decorate de președintele României, cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătății

07 Apr 2023 784

Imagini de la eveniment LIVE VIDEO-TEXT. Se inaugurează noul spital OCH dedicat oncologiei și bolilor cardiovasculare (FOTO)

05 Apr 2023 3515

Mai multe persoane au murit în urma unei tornade puternice. "Circa 30 de persoane au fost transportate la spitale"

01 Apr 2023 975

Doi bebeluși cu grave probleme medicale transportați cu elicoptere SMURD la spitale din Târgu Mureș și Iași

25 Mar 2023 720

Bogdan Huțucă, președintele Comisiei de buget, finanțe și bănci Spitalele din România vor primi un „boost” de resurse pentru investiții, de cca. 20%

14 Mar 2023 829

Curtea de Conturi, verificări la spitalele subordonate Ministerului Sănătății. Peste 50% dintre clădiri vechi de peste 60 de ani (DOCUMENT)

07 Mar 2023 810

Transferul spitalelor CF către autoritățile locale, pregătit de un comitet interministerial

05 Mar 2023 883

ZIUA LIVE. Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa „Unități școlare cu grad seismic 1 constatat prin intermediul unei expertizei nu există în județul Constanța“ (VIDEO)

27 Feb 2023 1151

ZIUA LIVE. Investiții în infrastructura sanitară și consolidarea anti-seismică!

26 Feb 2023 1270