Hackerii de la Killnet au pus chipul lui Florin Cîțu pe fotomodele din Baywatch, după ce președintele Senatului i-a ironizat (FOTO)

Florin Cîțu așa cum apare în imaginile prelucrate de hackeri Foto captură videoHackerii de la Killnet au reacționat după ce Florin Cîțu i-a ironizat, luni, 2 mai, afirmând că aceștia nu ştiu cine e preşedintele Senatului din România, în urma atacurilor cibernetice care au vizat cele mai importante instituţii publice din România.



Confundat cu Marcel Ciolacu, despre care hackerii au scris că e președintele Senatului, Cîțu a făcut luni, 2 mai, o declarație prin care le-a pus la îndoială capacitatea de documentare.


”În primul rând, nu ştiu ce hackeri sunt ăia care nu ştiu cine e preşedintele Senatului sau preşedintele Camerei Deputaţilor. Dar, trecem peste asta. În al doilea rând, dacă ne uităm la acel comunicat, e bizar să ai numele corect dar să greşeşti funcţia.



Cred că mai uşor îi greşeai funcţia decât să greşeşti invers, dădeai un simplu search pe Wikipedia şi vedeai cine e preşedintele Senatului”, a comentat Florin Cîţu



Câteva ore mai târziu, hackerii de la Killnet au venit la rândul lor cu o replică, cu o scurtă parodie video a unor secvențe din serialul Baywatch, în care fotomodelele apar cu chipul lui Florin Cîțu.



Specialiştii în securitate cibernetică din cadrul STS au blocat, în acest weekend, mii de atacuri cibernetice care au vizat cele mai importante instituţii publice din România.  


 

Ca urmare a solicitărilor de presă în contextul evenimentelor de securitate cibernetică din ultimele zile, Biroul de presă al STS face următoarele precizări:
 


În acest sfârșit de săptămână, specialiștii în securitate cibernetică ai Serviciului de Telecomunicații Speciale au blocat mii de atacuri malițioase.


Acestea au fost îndreptate asupra site-urilor unora dintre cele mai importante instituții din România. Este o creștere semnificativă, pe anumite pagini web depășindu-se procentul de 100% a acestor tipuri de atacuri în comparație cu alte perioade.
 

STS a aplicat măsuri eficiente și rapide de securitate cibernetică, utilizând atât mecanisme automatizate, dar și operațiuni tehnice în timp real implementate la nivelul Centrului Operațional de Răspuns la Incidente de Securitate (CORIS-STS) și la nivelul Infrastructurii de Internet (ISP-STS), pentru toate autoritățile pentru care instituția noastră asigură administrare tehnică sau furnizare de servicii de tip Internet.

Sursa Observatornews.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Trei parlamentari din România, vizați de un grup de hackeri susținut de guvernul chinez

26 Mar 2024 566

Atenție părinți! O nouă metodă de înșelăciune, pusă la cale de hackeri! Vocile copiilor clonate în 3 secunde

23 Dec 2023 1774

Mai multe conturi de Linkedln au fost sparte de hackeri

17 Aug 2023 904

Organizații guvernamentale din 17 țări, atacate de hackerii chinezi

17 Aug 2023 797

Ce spun reprezentanții instituției Site-ul Consiliului Județean Constanța a fost spart de hackeri! (VIDEO)

25 May 2023 1810

Oficial de la Ministerul Educației despre incidentul cibernetic care a condus la blocarea site-ului instituției

08 May 2023 887

UPDATE Site-ul Ministerului Educației, ținta hackerilor!

08 May 2023 1145

Hackerii ruși amenință că vor "distruge România" dacă Ioan Feher, românul acuzat că i-a ajutat, nu va fi eliberat

03 May 2022 1630

Alertă cibernetică! Hackerii ruși au blocat site-urile aeroporturilor din România. Este vizat și aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanța

02 May 2022 1975

Hackerii ruși vor să atace! Sunt vizate și site-uri din Constanța. Lista completă

30 Apr 2022 2309

Atac cibernetic care a paralizat site-urile mai multor media ruse revendicat de gruparea de hackeri „Anonymous“

28 Feb 2022 1363

Hackerii Anonymous au declarat "război cibernetic" Rusiei şi preşedintelui Vladimir Putin după invazia rusă în Ucraina

26 Feb 2022 2439

Tentativă de fraudă Războiul dintre Rusia şi Ucraina, exploatat de hackeri. Cum funcționează înșelătoria

24 Feb 2022 2007

Noi recorduri în 2021 pentru hackeri Aproape 19 miliarde de înregistrări de date au fost expuse infractorilor cibernetici, în primul semestru din 2021!

09 Jan 2022 1260

Noi proceduri de folosire a Facebook. Aproximativ 1,5 milioane de utilizatori, afectați

03 Dec 2021 1575