Hărţi de zgomot reactualizate pentru municipiul Constanţa, cartierul Palazu Mare şi staţiunea Mamaia. Când vor fi gata? (galerie foto)

Primăria Constanţa realizează consultare de piaţă pentru serviciul privind „Realizare hărţi de zgomot pentru municipiul Constanţa, cartierul Palazu Mare şi staţiunea Mamaia“. Consultarea urmăreşte obţinerea unei oferte de preţ în vederea realizării hărţii de zgomot pentru municipiul Constanţa, cartierul Palazu Mare şi staţiunea Mamaia, în conformitate cu prevederile legislative ale HG nr. 321/2005 privind evaluarea şi gestionarea zgomotului ambiant şi, respectiv, HG 944/2016 pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 321/2005 privind evaluarea şi gestionarea zgomotului ambiant.
 
Se solicită ofertă de preţ (TVA evidenţiat distinct) în vederea determinării valorii estimate a serviciului mai sus menţionat - realizarea hărţii strategice de zgomot pentru municipiul Constanţa, cartierul Palazu Mare şi staţiunea Mamaia. Realizarea hărţii se va face pentru următoarele surse de zgomot: traficul rutier; zone industriale unde se desfăşoară activităţi industriale prevăzute în Anexa 1 la Legea 278/2013 privind emisiile industriale; cartarea zgomotului se va realiza separat pentru traficul rutier, zonele industriale.
 
Hărţile digitale de bază (suport) pentru municipiul Constanţa, cartierul Palazu Mare şi staţiunea Mamaia trebuie să fie întocmite în format 3D şi să conţină următoarele: aliniament drum; clădiri (diferenţiat, în clădiri de locuit şi clădiri cu altă destinaţie decât cea de locuit, inclusiv şcoli şi spitale, înălţime, număr locuinţe, număr de locuitori etc.) din interiorul limitei administrative a aglomerării şi cele care sunt în afara aglomerării şi sunt considerate bariere în cazul propagării zgomotului provenit de la sursele de zgomot din afara limitei administrative, care influenţează nivelurile de zgomot din interiorul limitei administrative a aglomerării; toate clădirile din oraş care sunt de tip rezidenţial să aibă alocată populaţia, iar cele care nu sunt de tip rezidenţial, precum spitale, şcoli, primărie, clădiri administrative, industriale, birouri particulare, hoteluri - fără alocare de populaţie (precizată în mod expres în conţinutul hărţii de zgomot); materialul predat trebuie să conţină o demonstraţie despre modul de alocare a traficului de vehicule pe arterele de circulaţie, ţinând cont inclusiv de arterele cu sens unic sau fără sens unic; curbe de nivel ale terenului; atenuarea la sol; suprafeţe de atenuare zgomot (ex.: păduri, parcuri, grădini publice etc.); zonele industriale (cu măsurători concrete).
 
Prestatorul va pune la dispoziţia beneficiarului următoarele: toate hărţile de zgomot în format GIS (shp, pdf, jpeg); zonele liniştite (în format GIS) existente şi propuse (viitoare). Realizarea hărţilor strategice de zgomot va cuprinde: câte trei exemplare din fiecare hartă strategică de zgomot care arată situaţia anului calendaristic precedent, pe format de hârtie, la o scară de 1:10.000 şi pe suport electronic; un raport care să menţioneze datele utilizate în procesul de cartare a zgomotului în vederea realizării hărţilor strategice de zgomot, precum şi calitatea, acurateţea, modul de utilizare şi sursa acestora, pe format de hârtie şi pe suport electronic; un raport care să conţină toate datele obţinute în urma realizării fiecărei hărţi strategice de zgomot şi prezentate potrivit prevederilor anexei nr. 7 a HG nr. 674/2007 pentru modificarea şi completarea HG nr. 321/2005 privind evaluarea şi gestionarea zgomotului ambiental, pe format de hârtie şi pe suport electronic; un raport care să conţină o prezentare a evaluării rezultatelor obţinute prin cartarea de zgomot pentru fiecare hartă strategică de zgomot în parte, pe format de hârtie şi pe suport electronic.
 
Realizarea hărţilor strategice de zgomot se va executa separat pentru fiecare sursă de zgomot, pe baza indicatorilor de zgomot L (zsn) şi L (noapte), la înălţimea de evaluare de 4 m şi pentru intervale de valori de 5dB.
 
Consultarea de piaţă se va desfăşura doar în sistem electronic, orice persoană/organizaţie interesată având posibilitatea de a transmite oferta de preţ în vederea determinării valorii estimate a achiziţiei serviciului „Realizare hărţi de zgomot pentru municipiul Constanţa, cartierul Palazu Mare şi staţiunea Mamaia“, la sediul municipalităţii, până la data de 30.08.2017.
 
Vă reamintim că, în anul 2011, zona Portului Constanţa era cel mai poluat sector al oraşului din punct de vedere fonic. Aceasta a fost cel puţin concluzia hărţii de poluare fonică a municipiului Constanţa, realizată de Primăria Constanţa.
 
După zona portuară, în topul poluării fonice se află principalele artere rutiere din municipiul Constanţa. Vorbim aici de bulevardele Tomis, Mamaia, Lăpuşneanu, Aurel Vlaicu sau strada Soveja. Întocmirea hărţii de zgomot a municipiului Constanţa a fost obligatorie, alături de alte hărţi de zgomot de aglomerări urbane, fiind una dintre condiţiile de aderare a României la Uniunea Europeană. 
 


Citeşte şi:

Constanţa. Lista obiectivelor pentru care este necesară întocmirea hărţilor strategice de zgomot. Cine le face şi până când
 
Harta de zgomot marca Mazare scumpa si de ochii lumii


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

maria

23 Aug, 2017 08:30

Cind va fi monitorizat zgomotul pe str.Mihai Viteazu intre bdul.Mamaia si str.Traian. Sintem exasperati de zgomotul si trepidatiile produse de autobuzele RATC. Noaptea sintem agresati de automobilistii si motociclistii care transforma str.Mihai Vireazu in pista de curse. Semnalez acest lucru de nai de zile dar nu intereseaza pe nimeni sa rezolve situatia.

Articole asemanatoare

Consultare de piață Andreea Marin și Virgil Ianțu ar putea prezenta cea de-a 61 ediție a Festivalului de la Mamaia (DOCUMENT)

24 Jan 2024 897

Consultare de piață Primăria Constanța vrea să achiziționeze un sistem informatic integrat pentru dezvoltare umană

27 Oct 2023 610

Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea activităţilor comerciale şi a serviciilor de piaţa în municipiul Constanţa, în consultare publică

14 Jun 2023 1123

CT BUS vrea să obțină o finanțare nerambursabilă în valoare de 200.000 de euro pentru un parc fotovoltaic care va conduce la independența energetică a societății

12 Apr 2023 1174

Energie verde pentru CT BUS. Compania vrea să dezvolte un parc fotovoltaic pentru alimentarea autobuzelor electrice și clădirilor administrative

09 Jan 2023 1592

Primăria pregătește o investiție publică pe bulevardul Ferdinand din Constanța (DOCUMENTE)

03 Sep 2022 2088

Primăria caută oferte pentru realizarea de documentații de urbanism pentru patru terenuri din Zona Peninsulară a municipiului Constanța

04 Jul 2022 1531

Consultare de piață pentru actualizarea proiectului „Bebe Trusou" inițiat anul trecut de PSD Constanța, dar care nu a fost încă aprobat în Consiliul Local Municipal

02 Jul 2022 1505

Consultare de piață cei care vor să construiască în zona Campusului Universitar din Constanța

24 Jun 2022 1241

S-a încheiat elaborarea Planului Urbanistic Zonal pentru amenajare „Piață Urbană” în zona Gară Constanța. Constănțenii pot aduce propuneri sau observații (DOCUMENT)

23 Jun 2022 2409

Constanța Consultare de piață pentru închirierea unui spațiu administrativ cu destinația de birouri pentru desfășurarea activității Primăriei

02 Jun 2022 1076

Municipalitatea vrea actualizarea Planului Urbanistic Zonal al Peninsulei aprobat prin HCL nr. 416/2003

04 Apr 2022 1649

Se pregătește achiziția elaborării documentațiilor de urbanism pentru realizarea PUZ Tomis I - Tomis II din municipiul Constanța

04 Apr 2022 1524

Dispare kitsch-ul urbanistic și architectural? Constanța va avea un „Ghid de estetică urbană“!

29 Mar 2022 2158

Primăria vrea să elaboreze un PUZ pentru parcarea multietajată din zona Casa de Cultură

12 Mar 2022 1993