Actualitate

Horeca Bar SRL și Horeca Expert SRL, deținute de urmașii lui Dumitrache Economu, fostul patron al cafenelelor Filicori, au fuzionat

Urmașii lui Dumitrache Economu, fostul patron al lanțului de cafenele Filicori, decedat în primăvara acestui an, au decis fuziunea societăților Horeca Bar SRL și Horeca Expert SRL.
 
În Monitorul Oficial al României a fost publicat proiectul de fuziune prin absorbție a firmelor Horeca Bar SRL, în calitate de societate absorbantă, și Horeca Expert SRL, în calitate de societate absorbită.
 
Asociații celor două societăți comerciale implicate în fuziune au mandatat-o pe Aurora Economu, administrator, în ceea ce privește întocmirea și semnarea proiectului de fuziune prin absorbție, în conformitate cu art. 238, 241 din Legea nr. 31/1990, republicată. Asociații celor doua societăți implicate în fuziune au hotărât, în temeiul art. 243, alin. (5) din Legea 31/1990, să renunțe la examinarea proiectului de fuziune de către un expert desemnat și la raportul prezentat de acest expert. După avizarea de la Oficiul Registrului Comerțului, proiectul de fuziune va fi prezentat adunărilor generale ale societăților implicate în fuziune, spre aprobare. Data la care a avut loc fuziunea este 20.09.2017. 

Date despre cele două societăți 

Societatea absorbantă, Horeca Bar SRL, are sediul social în municipiul Constanța. Capitalul social, de 200 de lei este divizat în 20 de părți sociale a câte 10 lei fiecare. Obiectul principal de activitate - restaurante. Administrator este Aurora Economu. Structura acționariatului la data proiectului de fuziune este următoarea: Aurora Economu deține 12 părți sociale, în valoare totală de 120 de lei, reprezentând 60% din întregul capital social; Cosmin Economu deține patru părți sociale, în valoare totală de 40 de lei, reprezentând 20% din întregul capital social; Mario Economu deține patru părți sociale, în valoare totală de 40 de lei, reprezentând 20% din întregul capital social.
 
La rândul său, societatea absorbită, Horeca Expert SRL, are sediul social tot în municipiul Constanța. Capitalul social, de 10.000 de lei, este divizat în 1.000 de părți sociale a 10 lei fiecare. Obiectul principal de activitate - restaurante. Administrator este Aurora Economu. Structura acționariatului la data prezentului proiect de fuziune este: Aurora Economu deține 920 de părți sociale a 10 lei fiecare, în valoare totală de 9.200 de lei, reprezentând 92% din întregul capital social; Cosmin Economu deține 40 de părți sociale a 10 lei fiecare, în valoare totală de 400 de lei, reprezentând 4% din întregul capital social; Mario Economu deține 40 de părți sociale a cate 10 lei fiecare, în valoare totală de 400 de lei, reprezentând 4% din întregul capital social.
 
Fuziunea se va realiza prin absorbția societății Horeca Expert SRL de către societatea Horeca Bar SRL. Societatea absorbantă va dobândi drepturile și obligațiile societății absorbite în cadrul procesului de fuziune, dar și patrimoniul acesteia. În cadrul procesului de fuziune, societatea absorbită își va înceta existența, pierzându-și personalitatea juridică, și se va dizolva fără lichidare, urmând a fi radiată din Registrul Comerțului. 

Cum este împărțit capitalul social după fuziune 

Societatea absorbantă, Horeca Bar SRL, va avea un capital social rezultat din fuziune în sumă totală de 10.200 de lei, iar structura acționariatului va fi următoarea: Aurora Economu va deține 932 de părți sociale în valoare totală de 9.320 de lei, reprezentând 91,38% din întregul capital social; Cosmin Economu va deține 44 de părți sociale în valoare totală de 440 de lei, reprezentând 4,31% din întregul capital social; Mario Economu va deține 44 de părți sociale în valoare totală de 440 de lei, reprezentând 4,31% din întregul capital social. Asociații Horeca Bar SRL au dreptul la dividende, proporțional cu contribuțiile individuale ale acestora în capitalul social rezultat după fuziune.
 
Citește și:
 
Cum au împărțit urmașii lui Dumitrache Economu părțile sociale ale SC Flash International SRL
 
Cum a fost împărțită averea lui Dumitrache Economu, patronul lanțului de cafenele Filicori. Cine și cât a primit din firme (galerie foto)
 
Patronul de la Filicori, Dumitrache Economu, găsit spânzurat (galerie foto + video)
 
Ce au cerut Primăriei Constanța urmașii lui Dumitrache Economu, fostul patron al lanțului de cafenele Filicori
 
Un alt bun mobil deținut de urmașii lui Dumitrache Economu, de vânzare (document)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Urmaşii lui Dumitrache Economu, fostul patron al lanţului de cafenele Filicori, au făcut mai multe modificări în afacerile moştenite. Detalii

15 Sep 2018 1901