Hramul Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Cumpăna (GALERIE FOTO+VIDEO)

Sărbătoare în comuna Cumpăna. Foto: Facebook/Cumpăna NewsCa în fiecare an, locuitorii comunei Cumpăna au marcat în data de 15 august cu evlavie praznicul Adormirii Maicii Domnului.

Asatfel, ocrotitoarea localităţii, Sfânta Fecioară Maria, a fost cinstită cum se cuvine de toți cei prezenți la Biserica ce îi poartă hramul.

Potrivit reprezentanților Primăriei Comunei Cumpăna, încă de la primele ore ale dimineţii, cumpănenii s-au îndreptat spre Biserică, unde s-au rugat pentru sănătate, prosperitate și pace.

„Nu doar oamenii locului au luat parte la sărbătoare, ci şi persoane și personalități ale orașului Constanţa şi din localităţile învecinate.
Pentru prima dată pe teritoriul Dobrogei, rugăciunile preoților au fost întărite de prezența Moaștelor Sfinților Apostoli Petru și Pavel și Sfântului Ierarh Nectarie în localitatea noastră.
Devenind deja o tradiţie ca în zile de sărbătoare, la Cumpăna, să fie botezaţi copii care au fost abandonaţi de părinţi, pentru al cincisprezecelea an la rând Înalt Prea Sfințitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a săvârșit alături de preoții comunei Taina Sfântului Botez pentru micuțele Sofia Daniela și Melisa Maria. Mulțumim pe această cale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa pentru îndelungata colaborare. Mulțumim și nașilor Constantin și Zoia și Florin și Raluca-Manuela, oameni cu credinţă, care au ales să le vegheze drumul în viață și să le sădească în inimă dreapta credință.
De asemenea, tradiționala agapă frățească a fost înlocuită cu oferirea de pachete tuturor enoriașilor prezenți la această Sfântă Sărbătoare.
Mulțumim totodată Preacucernicilor Părinți, Consiliului Parohial și tuturor celor care au contribuit la realizarea acestei Sfintei Sărbători!
La mulți ani tuturor sărbătoriților acestei zile! La mulți ani Marinei Române și marinarilor noștri!“ - au mai precizat reprezentanții Primăriei Comunei Cumpăna. 

Sursa foto: Facebook/Cumpăna News

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Cumpăna, județul Constanța, dezvoltă un parc industrial în zona de vest

27 Mar 2024 497

IPJ Constanța Percheziții în opt dosare penale de furt calificat. Constatările polițiștilor (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 536

Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, la ceas aniversar

26 Mar 2024 573

CS Victoria Cumpăna Gimnastele, peste 20 de medalii în Serbia, la „Trophy of Novi Sad“. „Continuați să atingeți stelele!“ (GALERIE FOTO)

25 Mar 2024 625

Mașină răsturnată în canal, în urma unui accident, între Cumpăna și Agigea, județul Constanța

25 Mar 2024 1068

Primăria Comunei Cumpăna închiriază un spațiu cu destinaţia desfăşurării unor activităţi medicale

23 Mar 2024 539

Știri Constanța azi O mașină s-a răsturnat la Cumpăna! (FOTO+VIDEO)

18 Mar 2024 1491

Fotbal județul Constanța Liga a 4-a. Rezultatele din etapa a 21-a (seniori și juniori + clasamentele)

17 Mar 2024 1061

Urmărire în trafic Un șofer a încercat să sfideze Poliția! Nu a oprit în Cumpăna, dar a fost prins la Constanța

16 Mar 2024 710

Locuri de muncă Constanța Primăria comunei Cumpăna angajează îngrijitor copii. Detalii

15 Mar 2024 599

Locuri de muncă Constanța Primăria Cumpăna angajează. Detalii

15 Mar 2024 734

Constanța Continuă lucrările la Centrul Civic din comuna Cumpăna

14 Mar 2024 756

ZIUA LIVE Mariana Gâju (PSD) – „Nu sunt adepta compromisurilor pentru a promova. O femeie trebuie să se gândească la demnitatea ei”! (VIDEO)

08 Mar 2024 753

Eveniment de gală la Restaurant Zorile Primăria Cumpăna organizează o petrecere dedicată femeilor din localitate! (GALERIE FOTO+VIDEO)

08 Mar 2024 825

Știri Constanța Parteneriatul ”Cumpăna Verde” debutează cu activități de plantare puieți de copaci la Cumpăna (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 523