IGSU 1.063 persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD în ultimele 24 de ore. Unde au fost cele mai multe intervenții

Pompieri în timpul intervenției. Foto: Facebook/IGSUEchipajele operative au fost prezente la datorie pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență produse la nivel național. Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerarea, deblocarea sau salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele 1.285 misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore (22.09.2022).

Potrivit IGSU, la nivel național, 1.063 persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, cele mai multe solicitări de sprijin fiind înregistrate în zona București-Ilfov (262 cazuri), urmată de județele Mureș (58 cazuri), Sibiu (45 cazuri), Brașov (42 cazuri) și Timiș (40 cazuri).

În ultimele 24 de ore, echipajele operative au acționat pentru stingerea celor 49 incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 166 de misiuni pentru protecția comunităților.

De asemenea, pe parcursul zilei de ieri, pompierii au salvat 5 persoane aflate în dificultate.

Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 4 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere. În urma acestor evenimente, 1 persoană și-a pierdut viața în județul Sibiu.

În perioada de referință, la nivel național au fost transmise 6 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT dintre care 1 mesaj privind dispariția unui copil, ce a vizat județul Giurgiu; 5 mesaje privind prezența animalelor sălbatice, în județele Argeș (1) și Harghita (4).

Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:

❗O intervenție complexă a avut loc ieri, în județul Vaslui, unde colegii noștri au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje din localitatea Lipovăț. La sosirea echipajelor de intervenție, flăcările se manifestau cu violență la depozit, exitând riscul de propagare la o locuință aflată în apropiere și la un adăpost de animale. După aproximativ patru ore de luptă continuă cu flăcările, incendiul a fost stins fără a fi înregistrate victime. 

❗O misiune care a presupus efort susținut din partea pompierilor militari bucureșteni a avut loc ieri, în localitatea Chiajna, județul Ilfov, unde echipajele de stingere au acționat pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă. Forțele de intervenție ajunse la locul solicitării au constatat că arderea se manifesta violent, generalizat, pe o suprafață de aproximativ 100 mp. Pe timpul operațiunilor de stingere din interiorul locuinței a fost extrasă o persoană decedată (bărbat, 53 ani). Flăcările au fost lichidate în limitele găsite.

❗Un accident rutier s-a petrecut ieri, în județul Neamț. Un autoturism în care se afla doar șoferul a părăsit carosabilul și a lovit un branșament de gaz. Ajunși la locul solicitării, colegii noștri au constatat că în urma evenimentului rutier, conducătorul autoturismului a rămas încarcerat. Echipajul de descarcerare a acționat cu ajutorul echipamentelor din dotare și a extras victima, ulterior, după acodarea primului ajutor medical, aceasta a fost transportată la spital. 


Pentru acoperirea în cele mai bune condiții a misiunilor din dinamică, 219 pompieri salvatori și 151 mijloace tehnice se află la granița cu Republica Moldova și Ucraina, pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României.

În continuare, pompierii salvatori rămân la datorie pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IGSUBilanțul misiunilor zilnice

28 Mar 2024 214

IGSUBilanțul misiunilor

27 Mar 2024 232

IGSUBilanțul misiunilor zilnice

26 Mar 2024 220

IGSU3 persoane aflate în situații critice au fost salvate

21 Mar 2024 264

O naștere ca-n filme! Trei pompieri au ajutat la venirea pe lume a unui micuț, în zona Munților Buzăului

19 Mar 2024 448

IGSUActivitatea pompierilor din ultimele 24 de ore

19 Mar 2024 293

IGSUBilanțul misiunilor zilnice

18 Mar 2024 278

IGSU România sprijină spitalul de campanie iordanian din Fâșia Gaza (DOCUMENT)

14 Mar 2024 421

IGSUÎmpreună, cu sprijinul și implicarea cetățenilor, ne asigurăm că suntem pregătiți să facem față oricăror situații de urgență

13 Mar 2024 294

IGSUBilanțul misiunilor zilnice

12 Mar 2024 286

IGSUBilanțul misiunilor zilnice

08 Mar 2024 264

IGSUBilanțul misiunilor zilnice

07 Mar 2024 246

IGSUBilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore

06 Mar 2024 246

IGSURetrospectiva activităților derulate în Săptămâna Protecției Civile

05 Mar 2024 284

IGSUBilanțul misiunilor zilnice

05 Mar 2024 224