IGSU 1.136 de persoane, asistate medical de echipajele SMURD în ultimele 24 de ore

Pompieri în timpul intervenției. Foto: Facebook/IGSUBilanțul zilei de ieri (10.11.2022) arată că 1.136 au fost asistate medical de echipajele SMURD.

Ultimele 24 de ore au fost solicitante pentru echipajele operative din întreaga țară, cele mai numeroase misiuni fiind derulate în zona București-Ilfov și în județele Mureș, Timiș, Cluj și Sibiu.

Potrivit IGSU, o pondere de peste 80% din totalul intervențiilor a constat în acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD ( 1.088 cazuri din totalul de 1.337 situații de urgență gestionate).

De asemenea, pompierii salvatori au acționat pentru localizarea și stingerea celor 73 incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 171 misiuni pentru protecția comunităților.

„Din totalul celor 73 incendii, 22 intervenții au fost la arderi necontrolate, fiind afectate aproximativ 78 ha de teren (miriști, vegetație uscată, deșeuri menajere).

O atenție deosebită a fost alocată și accidentelor rutiere, echipajele de descarcerare acționând în 5 situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturisme. În urma acestor evenimente, 1 persoană și-a pierdut viața în județul Bistrița-Năsăud.

În perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii militari au salvat 4 persoane aflate în dificultate“ - au precizat reprezentanții IGSU.


Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:

❗O intervenție care a necesitat o atenție sporită a avut loc pe parcursul zilei de ieri, în județul Vrancea, pe raza localității Cotești, unde echipajele de descarcerare și prim ajutor au intervenit pentru gestionarea urmărilor unui accident rutier în care au fost implicate un autoturism și un microbuz. În urma evenimentului, 22 de persoane au fost asistate de echipajele medicale sosite la fața locului, ulterior 9 dintre acestea au fost transportate la o unitate medicală pentru investigații suplimentare de specialitate.

❗Un eveniment rutier, la care au fost solicitați să intervină pompierii militari din județul Bistrița-Năsăud, a avut loc tot ieri, pe raza localității Jelna. Echipajele de intervenție ajunse la locul solicitării au constatat că un autoturism a părăsit partea carosabilă, iar în urma accidentului, au rezultat trei victime, dintre care una decedată. Echipajele de prim ajutor au evaluat și asistat medical ceilalți doi pasageri, ulterior aceștia fiind transportați la o unitate spitalicească.

„Pentru acoperirea în cele mai bune condiții a misiunilor din dinamică, 219 de pompieri salvatori cu 179 de mijloace tehnice se află la granița cu Republica Moldova și Ucraina, pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României.



În continuare, pompierii salvatori rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro“ - au mai precizat reprezentanții IGSU. 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISU HarghitaBilanțul misiunilor zilnice

19 Apr 2024 170

ISU Delta Tulcea în doliu! Plutonierul major (r) Ștefan Cabaua s-a alăturat eroilor din ceruri

18 Apr 2024 527

Știri Constanța Un pompier aflat în timpul liber a sărit în ajutorul bărbatului rămas captiv în urma accidentului de la Castelu (GALERIE FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 944

ISU IalomițaDetașamentul de pompieri Urziceni a intervenit la un accident rutier, produs în localitatea Cotorca,

15 Apr 2024 383

Știri Constanța Weekend de foc pentru pompierii ISU Dobrogea

15 Apr 2024 437

Argeș Incendiul de la sediul DSVSA a pornit, cel mai probabil, de la un aparat de aer condiţionat

13 Apr 2024 451

Știri Constanța UPDATE. Un TIR s-a răsturnat în localitatea Poarta Albă. Intervin pompierii (FOTO)

12 Apr 2024 921

IGPR InfotraficSituația traficului la ora 07

12 Apr 2024 231

Accident evitat în ultima clipă de vigilența mecanicului de locomotivă! Incredibil cum a fost surprins un echipaj de pompieri

11 Apr 2024 863

UPDATE Accident naval, pe brațul Chilia, județul Tulcea. Patru victime, din care un minor (FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 1020

Intervenție a pompierilor ISU Dobrogea la Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 2490

LIVE VIDEO. Știri Constanța Incendiu la Hotel Parc din Mamaia. Intervin pompierii (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 3532

Județul Tulcea Două cățelușe salvate de pompierii tulceni (FOTO)

10 Apr 2024 454

ISU Argeș - Detașamentul Câmpulung și Punctul de Lucru Rucăr au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie din comuna Rucăr, satul Sătic

10 Apr 2024 296

ISU IalomițaSalvatorii de la Stația de pompieri Fetești au intervenit la un accident rutier

10 Apr 2024 294