IGSU Al doilea contingent format din 28 de pompieri a plecat în Grecia (GALERIE FOTO)

Pompieri Foto: IGSUnAstăzi, 15 iulie a.c., cel de-al doilea contingent format din 28 de pompieri a plecat în Grecia pentru schimbarea efectivelor care, în ultimele două săptămâni, au sprijinit autoritățile elene prin activități de monitorizare și stingere a incendiilor de pădure în zone din Nordul Atenei.

Potrivit IGSU, primul contingent, care însumează tot 28 de pompieri, se va întoarce în țară după ce va preda colegilor din cel de-al doilea schimb cele opt mijloace tehnice dislocate pe teritoriul elen (3 autospeciale de stingere a incendiilor de pădure, 1 cisternă, 1 autospecială cu capacitate mărită de trecere, 1 microbuz, 2 autospeciale de primă intervenție și comandă), astfel încât să fie asigurată continuitatea acțiunilor în cazul producerii unor situații care necesită intervenția echipajelor noastre.

În ultimele 15 zile, cei 28 de pompieri care se află în Grecia au participat la misiuni de stingere a incendiilor în zonele Schimatari și Porto Germeno. În afara acestor acțiuni, colegii noștri au desfășurat sesiuni de antrenament și de pregătire cu omologii eleni, precum și recunoașteri în teren în vederea familiarizării cu relieful și condițiile existente în caz de intervenție.

INFORMAȚII BACKGROUND

În perioada 01 iulie - 01 august 2022, Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, participă cu un modul național specializat de stins incendii de pădure la un program pilot de pre-poziționare, organizat de Direcția Generală Protecție Civilă Europeană și Operațiuni de Ajutor Umanitar - DG ECHO, în vederea consolidării rezilienței autorităților elene în gestionarea acestui tip de risc.

Scopul programului vizează reducerea timpului de răspuns în cazul producerii incendiilor de pădure, eficientizarea activității de pregătire a modulelor de intervenție aparținând statelor membre, precum și îmbunătățirea interoperabilității între forțele participante.

Activarea și operaționalizarea modulului specializat de stins incendii de pădure se realizează pentru executarea misiunilor specifice de monitorizare și stingere a focarelor de pe teritoriul Greciei, în locațiile stabilite de partenerii eleni.

Suplimentarea tehnicii și a personalului de intervenție va fi realizată în funcție de dinamica situațiilor înregistrate în teren, la solicitarea autorităților elene, prin Mecanismul European de Protecție Civilă.

Programul de asistenţă este finanțat de UE și a fost prevăzut ca măsură de sprijin pentru comunitățile elene, după incendiile devastatoare înregistrate anul trecut. Acesta se regăsește în noua politică a UE pentru limitarea incendiilor de pădure din sudul Europei și reunește echipaje operative de stingere din mai multe țări europene.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Pompierii salvatori au intervenit în peste 1.300 de situații de urgență. Zonele cu cele mai multe solicitări

30 Sep 2022 224

IGSU Peste 1.300 de misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore. Unde au fost cele mai multe intervenții

29 Sep 2022 281

Tragedie în județul Dâmbovița! Un copil de 4 ani s-a înecat în piscină. Mama, găsită spânzurată

29 Sep 2022 699

UPDATE Locuință cuprinsă de flăcări în localitatea Siminoc, județul Constanța. Intervin mai multe echipaje de pompieri

27 Sep 2022 547

IGSU 1.472 misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore. Unde au avut loc cele mai multe intervenții

27 Sep 2022 360

Incendiu de amploare în județul Arad. Un cort în care erau depozitate ATV-uri, mistuit de flăcări

25 Sep 2022 430

Incendiu la ieșire din municipiul Constanța spre Ovidiu. Intervin pompierii

23 Sep 2022 836

Incendiu în municipiul Tulcea! Remorca unui autotren, afectată de flăcări (GALERIE FOTO)

23 Sep 2022 466

Incendiu violent la Babadag, județul Tulcea. Mai multe locuințe, cuprinse de flăcări. De la ce a pornit focul (GALERIE FOTO)

20 Sep 2022 713

Incendiu în cartierul Henri Coandă din municipiul Constanța. Intervin mai multe echipaje de pompieri (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Sep 2022 1150

IGSU Peste 4.000 de intervenții ale pompierilor salvatori, în acest weekend. Unde au fost cele mai multe solicitări

19 Sep 2022 400

Intervenție de urgență a pompierilor ISU Constanța la Năvodari. Ce s-a întâmplat

19 Sep 2022 816

Intervenţie de urgenţă în judeţul Alba! Un bărbat şi fiul său de 13 ani au căzut cu ATV-ul într-o prăpastie

17 Sep 2022 561

25 de persoane aflate în dificultate, salvate de echipajele IGSU în ultimele 24 de ore. Unde au avut loc cele mai multe intervenții

15 Sep 2022 492

Județul Tulcea Incendiu la Niculițel. Două corpuri de clădiri dintr-o gospodărie, cuprinse de flăcări (GALERIE FOTO+VIDEO)

14 Sep 2022 1502