IGSU, despre evenimentul rutier mortal de la ieșire din Cobadin spre Negrești

Imagine de la eveniment Bilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore

Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerare, deblocare sau salvare persoane și animale din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele 1.305 misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore.

La nivel național, 1.091 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (224 cazuri), urmată de județele Timiș (61 cazuri), Cluj (51 cazuri) și Mureș (48 cazuri).

În afara acestor situații, pompierii au intervenit pentru stingerea a 46 de incendii, precum și în alte 160 de intervenții în sprijinul comunităților., transmite IGSU. 


Echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 7 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere. În ciuda eforturilor salvatorilor, 4 persoane și-au pierdut viața în ultimele 24 de ore (mun. București, jud. CT, GL și MS).

Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:

Misiunea pompierilor mureșeni în urma producerii unui accident rutier, pe raza localității Luduș, în care au fost implicate două autoturisme, cu trei ocupanți. În ciuda intervenției prompte a salvatorilor, una dintre persoanele implicate și-a pierdut viața din cauza impactului puternic. Celelalte două victime au primit asistență medicală la fața locului, iar ulterior au fost transportate la spital pentru îngrijiri de specialitate.

Un alt eveniment soldat cu victimă a avut loc tot ieri, în județul Sibiu, în localitatea Boian, unde pompierii au acționat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie. Flăcările au cuprins o anexă a locuinței, iar pe timpul misiunii, în interior a fost descoperită o persoană decedată.

O altă misiune care a presupus efort susținut din partea salvatorilor a avut loc în județul Constanța, pe raza localității Cobadin, unde echipajele de salvatori au intervenit în urma producerii unui accident rutier, în care au fost implicate două autoutilitare. În urma impactului, au rezultat trei victime, dintre care o persoană decedată. Ceilalți doi ocupanți au fost evaluați medical de către echipajele medicale, însă nu a fost necesar transportul la spital.

De asemenea, în ultimele 24 de ore la nivel național au fost transmise 7 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor sălbatice, în județele Argeș (1), Bacău (1), Harghita (2), Gorj (1), Mureș (1) și Suceava (1).


Pentru acoperirea în cele mai bune condiții a misiunilor din dinamică, 253 de pompieri salvatori cu 150 de mijloace tehnice se află la granița cu Republica Moldova și Ucraina, pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României.

Unitățile operative ale IGSU rămân mobilizate pentru intervenția imediata în cazul producerii situațiilor de urgență și acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.
 

Totodată, evoluția situației din teren este atent monitorizată de Centrul Operațional Național pentru dispunerea măsurilor imediate care să asigure eficientizarea misiunilor din teren.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro., mai transmite IGSU. 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Accident rutier în Lumina! Mai multe persoane au fost rănite, printre care și un copil. Trei mașini implicate (FOTO +VIDEO)

04 Dec 2022 6221

UPDATE Accident! Femeie lovită de mașină în zona Cora Brătianu din Constanța

04 Dec 2022 3796

Zi tristă pentru iubitorii muzicii rock. Se împlinesc 18 ani de la decesul unui cunoscut artist român (VIDEO)

04 Dec 2022 518

UPDATE Carambol rutier pe DN1. Sunt implicate 17 mașini, printre care și o ambulanță

04 Dec 2022 759

Constanța Cinci pompieri în timpul liber au intervenit în ajutorul unor persoane implicate într-un accident rutier (GALERIE FOTO)

03 Dec 2022 987

Nouă cetățeni români, implicați într-un accident rutier la Istanbul. Anunțul MAE

03 Dec 2022 887

Persoană rănită într-un accident rutier în localitatea Techirghiol, județul Constanța

03 Dec 2022 639

Constanța. Două accidente s-au produs la distanță de câteva minute. Trei persoane au ajuns la spital!

02 Dec 2022 3784

Accident rutier în județul Constanța! Primele informații

02 Dec 2022 1419

Gest șocant al unui șofer beat. Cum a încercat să-și omoare tatăl și fratele aflați pe stradă

02 Dec 2022 626

VIDEO Accident cu trei morţi pe podul de la Ovidiu! Şoferul acuzat de producerea tragediei, dat în judecată de firma de asigurări

02 Dec 2022 22161

Sentință definitivă pentru profanarea de cadavre sau morminte!

01 Dec 2022 819

UPDATE Accident pe calea ferată! Două trenuri de marfă s-au ciocnit. Trei vagoane și o locomotivă, deraiate

01 Dec 2022 996

Județul Constanța Autocisternă încărcată cu motorină, răsturnată la intrare în localitatea Mihail Kogălniceanu (GALERIE FOTO)

01 Dec 2022 2620

Accident în Constanța! Printre victime, o gravidă (FOTO+VIDEO)

30 Nov 2022 9367